Подготовка

Стъпка: 1/13

Почистете гъбите, сложете настрана едната половина, а другата накълцайте на ситно (в уред за скоростно кълцане). Смесете с 1 ч.л. сол и оставете да поемат 1 час.

Стъпка: 2/13

Междувременно, нарежете хлебчетата на едри кубчета и размекнете в 150 мл топла вода. Изстискайте добре и сложете в голяма купа.

Стъпка: 3/13

Обелете лука, нарежете на малки кубчета и добавете към масата от хлебчетата.

Стъпка: 4/13

Изстискайте накълцаните гъби в цедка, при това, съберете в съд сока от гъбите.

Стъпка: 5/13

Добавете изстисканите гъби с каймата за бифтек и яйцето към масата от хлебчетата. Подправете със сол и черен пипер, след това, с куките за тесто на миксера, преработете в тесто.

Стъпка: 6/13

Оформете от масата на каймата продълговато месо за печене.

Стъпка: 7/13

Загрейте олиото в широка тенджера и запържете в него месото за печене, при умерена температура от всички страни, така че да се образува кора.

Стъпка: 8/13

Смесете доматения сок със събрания в съд сок от гъбите и бульона, долейте към месото за печене и варете, покрито, при умерена температура, около 30 минути, от време на време разбърквайте.

Стъпка: 9/13

Междувременно, измийте картофите и ги варете до готовност в малко подсолена вода около 20 минути. Нарежете останалите печурки на тънки филийки.

Стъпка: 10/13

Извадете месото от тенджерата, увийте в алуминиево фолио и оставете да почине около 5 минути.

Стъпка: 11/13

Сложете гъбите в бульона от месото и оставете да заври веднъж.

Стъпка: 12/13

Разбъркайте гладко брашното със сметаната и сложете в соса. Оставете да къкри, при ниска температура 5 минути, докато сосът се сгъсти. Подправете със сол и черен пипер.

Стъпка: 13/13

Отцедете картофите, залейте със студена вода и ги обелете. Сервирайте с рулото и соса.