BioFresh – супер удължена свежест не само за плодове и зеленчуци

Качеството и свежестта на храните са ключови фактори за добро здраве.

За целта природата ни е предложила уникален спектър от хранителни вещества, витамини, минерали и въглехидрати, предлагащи енергия, повишаващи тонуса и приповдигащи настроението. И когато са съхранени при оптималната температура и подходяща влажност, даровете на природата запазват своята вкусна свежест и аромат за много по-дълъг период от време. Днес ще говорим именно за това, за удължаването на свежестта и технологията, която ще ни осигури това.

След дълъг работен ден, на всеки му се иска да приготви нещо бързо и лесно за хапване, ако е възможно без никаква или почти никаква подготовка. И точно това ще получим ако имаме в хладилника пресни плодове и зеленчуци. И за да разполагаме винаги с такива, запазили в себе си всичко полезно, с което разполагат, трябва предварително да им осигурим подходящата среда за съхранение.

Безспорно е, че срокът на годност на храните се определя на първо място от степента на тяхната свежест, а след това от температурата и влажността, при която се съхраняват. Поради тези причини, Либхер разработи цялостна система за удължаване на свежестта, наречена BioFresh – прецизна технология позволяваща съхранението на хранителни продукти при малко над 0°C.

Подходяща влажност за различните видове храни

Регулирането на влажността в BioFresh дава възможност за избор на оптимална индивидуална влажност на въздуха благодарение на чекмеджетата DrySafes и HydroSafes. Отделението наречено DrySafes осигурява ниска влажност (по-сух климат), оптимална среда за съхранение на месо, риба и млечни продукти.

33

В същото време, плодовете и зеленчуците, които имат по-високо съдържание на вода в себе си, ще бъдат добре съхранени, и то неопаковани, в чекмеджето HydroSafe. Подходящия климат за плодове и зеленчуци в това отделение се дължи на факта, че то е в състояние да поддържа ниво на влажност до 90% и е проектирано така, че да запази влагата в храната, поддържайки я свежа и вкусна за много по-дълъг период от време.

Кивито например, съхранено в отделението HydroSafe на BioFresh запазва своя деликатен аромат, съдържание на витамини и апетитен външен вид в продължение на цели 80 дни, в сравнение със стандартен хладилник при нормални условия на съхранение, където то ще се запази свежо само 40 дни.

4

Сиренето ще остане свежо 10 дни при стандартни хладилни условия на съхранение, но в чекмеджето DrySafe на BioFresh то ще се съхрани не само годно за консумация, но и все така вкусно в продължение на невероятните 110 дни.

Приложението BioFresh ще ви даде полезна информация за храните и тяхното съхранение

Slider-biofresh-hd

Приложението за мобилни устройства (смартфони и таблети) BioFresh предоставя безплатна информация за хранителните продукти и тяхното съхранение. Благодарение на него ще знаете всичко за храните и тяхното съдържание на витамини, както и сравнение на срока на съхранение при конвенционален хладилник и такъв оборудван с технологията на Либхер, BioFresh.

Подробното представяне на различните храни ще ви позволи лесно да получите достъп до полезна информация за плодове, зеленчуци, месо, риба и млечни продукти. Приложението предлага тези данни за 130 различни продукти, които може да разгледате само с едно докосване на екрана. Линк за сваляне на приложението, както и информацията за устройствата, които поддържа може да намерите в специалната страница с приложения на Либхер.

BioFresh – удължена свежест не само за плодове и зеленчуци

Ако предпочитате да разполагате с тази полезна информация под формата на удобен PDF, може да разгледате електронната ни брошура, в която също ще намерите полезна информация за различните видове храни. В това удобно мини ръководство ще намерите полезна информация, обясняваща ползите от различните витамини и минерали, както и подробна таблица с хранителни продукти, съдържаща ценна информация като: вид храна, съдържание на витамини, калории и трайност в стандартен хладилник и такъв с отделение BioFresh. Така ще знаете как оптимално да съхранявате любимите си изкушения като ги запазвате свежи за много по-дълго време.

Вижте и това видео, описващо още от предимствата на BioFresh от Liebherr

Полезно: