Am adunat câteva sfaturi pentru pregătirea grătarului perfect, astfel încât să deveniți gazda perfectă pentru toate petrecerile între prieteni!

  1. Prepararea

Începutul unui grătar bun începe cu ingredientele perfecte. Fie că sunt costițe de porc, friptură de vită sau aripioare de pui – multe tipuri de carne sunt potrivite pentru grătar, trebuie doar să vă asigurați că le cumpărați cât mai proaspete.

Când cumpărați carne, merită să acordați atenție următoarelor detalii: carnea de vită să fie un roșu puternic, carnea de porc trebuie să aibă un roz uniform, iar carnea de pasăre să nu fie prea albă. Este recomandat să nu cumpărați carne pre-marinată, deoarece calitatea și vârsta sunt mult mai greu de evidențiat. Dacă doriți să asezonați carnea cu mai mult decât sare și piper, puteți face o marinadă simplă în cel mai scurt timp, acasă. Ungeți carnea cu puțin ulei de măsline amestecat cu suc de lămâie și oțet din vin roșu. Pentru condimentare, sunt potrivite toate ierburile proaspete, usturoiul sau ardeiul iute. Marinați carnea și lăsați-o să se odihnească câteva ore, întorcând-o constant de pe o parte pe alta. Important: sărați carnea doar după grătar, altfel se va usca.

Înainte de a începe grătarul, păstrați carnea acoperită sau ambalată în sertarele Liebherr BioFresh DrySafe. La temperaturi puțin peste 0°C și umiditate scăzută, majoritatea produselor din carne se păstrează perfect timp de câteva zile.

Produsele din carne deja gătită, cum ar fi carnea de porc afumată, șunca sau slănina nu ar trebui să fie puse la grătar, deoarece nitriții adăugați pentru conservare pot provoca formarea de nitrozamine (compuși chimici toxici, cu potențial cancerigen extrem de ridicat).

Peștele este un alt preparat potrivit pentru grătar. Se recomandă în special heringul, păstrăvul și somonul. În plus, unele legume și brânzeturi sunt foarte potrivite pentru grătar, spre bucuria vegetarienilor.

  1. Răcirea

După ce toate ingredientele au fost achiziționate și grătarul a fost încălzit în prealabil, e timpul să începeți.

Mâncarea la grătar, în special produsele din carne, ar trebui să fie transferate cât mai repede de la frigider pe grătar, pentru a evita creșterea de bacterii nedorite. Acest lucru este de obicei ușor de făcut dacă sunteți acasă, dar pot interveni dificultăți atunci când organizați grătarul la pădure sau într-un parc special amenajat. Prin urmare, vă recomandăm să alegeți o opțiune de refrigerare pentru exterior, nu doar pentru carne, ci și pentru băuturi răcoritoare pentru zilele de vară.

  1. Grătarul

Când pregătiți carnea pe grătar, rețineți că scurgerile de lichide și grăsimi pot forma substanțe nocive în timpul coacerii. Lucrul acesta nu se întâmplă doar pe grătarele clasice cu cărbuni, ci și pe cele electrice. Se pot reduce aceste substanțe dăunătoare prin scurgerea apei din carne înainte de preparare și prin evitarea gătirii direct pe cărbuni. Spre exemplu, se pot pune boluri de aluminiu sub carne. Grăsimile pot provoca flăcări în timp ce picură din carne, arzând astfel proteine importante.

Cum vă place grătarul? Ce metode folosiți pentru a avea preparatele perfecte? Spuneți-ne părerile voastre pe Facebook sau Instagram.

sfaturi-pentru-pregatirea-gratarului-perfect