Povestea de succes a grupului Liebherr are o legătură inseparabilă cu persoana ce a fondat acest grup. Este povestea lui Hans Liebherr, inginer calificat în construcții, autodidact desăvârșit, om de afaceri pragmatic și un antreprenor deschizător de drumuri de succes.

Inițierea:

Transformând ideile în realitate

Hans Liebherr este unul din cei mai mari pioneri ai Germaniei în economia de după război. Printre invențiile sale revoluționare se numără macaraua cu turn mobil și primul excavator hidraulic din Europa: inovații care au lăsat o amprentă de durată în industria construcțiilor. În 1954 el a refuzat oferta de a prelua o afacere defectuoasă cu aparate frigorifice și în schimb a pus bazele proprii afaceri. „Succesul său comercial se datorează abilității sale de a alege dintr-o multitudine de idei, pe cea corectă într-un moment cheie, decisiv”, a spus deconul universității Tehnice din Aachen, Prof. Dr. Weyres, atunci când i-a înmânat doctoratul de onoare în 1964. Cu evoluția sa, Hans Liebherr a demonstrat că are un fler remarcabil de a anticipa succesul produselor cu potențial și al viitoarelor piețe. Ca un autodidact entuziast, nu s-a odihnit pe lauri. A dezvoltat în permanență, parcă neobosit, produse noi și în strânsă colaborare cu designerii, le-a făcut comercializabile rapid, cu determinare.

Hans Liebherr s-a născut în Kaufbeuren, Germania, pe 1 aprilie 1915. A murit în La-Tour-de-Peilz, Elveția, în octombrie 1993.

 

În continuare gestionat de familia Liebherr, acum în a treia generație, grupul Liebherr nu are doar una din cele mai mari fabrici din lume de construcție a aparatelor. Peste 41.500 angajați din 11 diviziii ajută la dezvoltarea progreselor tehnologice în multe industrii, inclusiv în industria aerospațială și în refrigerare.