Foarte ușor de realizat, cu ingrediente simple și naturale, supa cremă cu abundență de praz și cartofi este preferată în orice moment.

supa crema de praz cu cartofi

Această versiune a rețetei ce o împărtășim astăzi se servește fără crutoane sau pâine, fiind o opțiune extraordinară pentru o masă cu puține calorii.

Crema di porri e patate – Supa cremă de praz cu cartofi

Ingrediente

Ingrediente (pentru 4 porții):

  • 200 g praz tocat
  • 500 g cartofi galbeni
  • 3 linguri ulei de măsline extra-virgin
  • 1 frunză de dafin
  • 1250 ml bulion vegetal, de preferat nesărat și proaspăt
  • Sare și piper
  • 8 g arpagic (bulb mic de ceapă)

 

Puteți face o porție mai mare și să păstrați resturile în frigider, de preferat în caserole de sticlă. O modalitate ușoară de a vă bucura de o masă sănătoasă la pauza de prânz. Pur și simplu reîncălziți supa câteva minute într-un recipient sau în cuptorul cu microunde, adăugând doar o lingură de apă.

Preparare

Spălați prazul și tăiați frunzele din capăt. Dar nu le aruncați! Păstrați-le pentru bulionul vegetal. Tăiați prazul în două bucăți aproximativ egale: partea albă să fie separată de partea verde.

supa crema de praz cu cartofi 1

Acum tăiați partea albă în jumătate, longitudinal, după care tăiați mici felii.

supa crema de praz cu cartofi 2

Faceți același lucru cu partea verde. Tăiați felii foarte subțiri de data asta.

supa crema de praz cu cartofi 3

Spălați și curățați cartofii. Tăiați-i apoi în două, bucăți pe care apoi le veți tăia în 4-5 felii. Tăiați apoi în direcția opusă pentru a avea cuburi similare ca dimensiune. Tăiați 80 g cartofi în cuburi mai mici și puneți-le deoparte pentru a le utiliza mai târziu.

supa crema de praz cu cartofi 4

Într-o oală mare, încălziți 1-2 linguri de ulei de măsline. Adăugați frunza de dafin și partea albă a prazului. Lăsați oala deasupra focului timp de 2 minute. Adăugați feliile mai mari de cartofi și amestecați ușor.

supa crema de praz cu cartofi 5

Adăugați o mare parte din bulionul vegetal. Păstrați restul într-un pahar pentru mai târziu. Lăsați la foc 30-35 minute până cartofii sunt gata.

supa crema de praz cu cartofi 6

Într-o altă oală, vărsați restul bulionului, partea verde a prazului și cuburile mai mici de cartofi. Lăsați la fiert pentru 3-5 minute până când cartofii sunt „al dente”.

supa crema de praz cu cartofi 7

Adăugați încă o lingură de ulei de măsline în prima oală și presărați sare și piper după gust. Scoateți foaia de dafin și amestecați tot cu un mixer de mână.

supa crema de praz cu cartofi 8

Adăugați prazul și cartofii din a doua oală. Legumele vor da supei o consistență mai mare și un gust extraordinar. Mestecați-le în timp ce serviți supa și veți vedea că vă veți sătura mult mai repede.

supa crema de praz cu cartofi 9

Serviți supa cremă de praz cu cartofi fierbinte! Decorați-o cu puțin arpagic tocat. Pentru un gust extra, adăugați câteva picături de ulei de trufe. Combinația dintre cartofii cremoși, praz și uleiul de trufe sunt o experiență culinare extraordinară.

Puteți face o porție mai mare și să păstrați resturile în frigider, de preferat în caserole de sticlă. O modalitate ușoară de a vă bucura de o masă sănătoasă la pauza de prânz. Pur și simplu reîncălziți supa câteva minute într-un recipient sau în cuptorul cu microunde, adăugând doar o lingură de apă.

Publicate:
// Imprimare

Adresa ta de e-mail nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Nu rata nicio postare! Abonează-te acum!

// Înregistrare