Timpul trece! Dacă te înscrii în concursul nostru poți câștiga o combină extraordinară unicat!

 

[wysija_form id=”2″]

________________________________________________

Sunt multe lucruri care reflectă plăcere și un statut social: mașinile, ceasurile și vinurile. Trabucurile sunt și ele pe listă. Cu unele din cele mai exclusive (1000 $), nu e nicio surpriză faptul că există un interes ridicat pentru acest status impus de trabucuri, acele frunze uscate de tutun rulate strâns.

„De-rularea” istoriei trabucurilor

Trabucurile nu au fost întotdeauna perfect prelucrate așa cum le știm acum. Cu ceva timp în urmă, tutunul era în învelit în frunze de palmier sau patlagină, probabil de maiașii din antichitate. Cristofer Columb, cu toate acestea, nu numai că a descoperit lumea, dar a contribuit și la răspândirea trabucurilor în Europa. Cum a răspândit tutunul printre insulele ce le descoperea, unii din oamenii lui au descoperit aceste frunze uscate ce răspândesc un parfum special. Fumatul rulourilor de frunze s-a transformat foarte repede într-un hobby pentru marinarii europeni. Tendința a plecat apoi spre Spania, Portugalia și Franța. Profitul comercial a apărut rapid când spaniolii au stabilit prima fabrică de trabucuri din Cuba în 1542. Trabucurile din Cuba au rămas faimoase și prețuite pentru calitatea lor timp de secole, până când Castro a venit la putere în anii ’50. Mulți producători de trabucuri și-au mutat afacerile în alte țări latino-americane precum Republica Dominicană sau Honduras, țări ce acum sunt lideri în producția de trabucuri. Producătorii spanioli, între timp, au găsit modalități mai bune de a ambala tutunul, prin foi speciale în loc de frunze. Rularea trabucurilor a devenit tot mai mult un tip de artă rafinată.

Ce spune forma trabucurilor despre acestea

Dimensiunea (diametrul, numit ecartamentul inelului) și forma sunt doi factori vitali ai trabucului.

Deși trabucurile pot varia foarte mult în dimensiune în funcție de marcă, nu există nicio relație între dimensiune și putere. Puterea este dată mai degrabă de tutun. Oricum, trabucurile subțiri tind să ardă mai puternic decât cele mai late. În general însă, stereotipul spune „cu cât mai mare cu atât mai bine”, astfel încât asta reflectă un nivel anume de masculinitate.

Creat de indienii Maya, tipul Parejo este considerat a fi forma originală de trabuc. Cilindrul simplu cu laturi drepte și un capăt deschis include tipurile Corona, Carlota sau Cigarillo. În onoarea celebrităților ce fumează trabucuri în public și prin urmare, contribuie la popularitate lor, câteva tipuri de Parejo au fost numite după oameni celebri, cum ar fi Churchill sau Rothschild.

Tipul Figurados s-ar putea să nu fie foarte comun astăzi. Forma lor neregulată le îngreunează procesul de fabricație și prin urmare, sunt foarte scumpe. Sunt considerate a fi de calitate foarte bună și sunt populare printre colecționarii de trabucuri valoroase.

La producția trabucurilor.. cerul este limita! Formele neobișnuite precum Culebra – trei trabucuri împletite împreună la ambele capete – au apărut recent. Cu ce alte surprize creative ne vor surprinde producătorii de trabuc în viitor?

Cele mai bune trabucuri necesita cea mai atentă depozitare

Trabucurile trebuie să fie depozitate la un nivel constant de umiditate, undeva între 68-75%, la o temperatură interioară între 16-20°C. Aceste condiții climatice permit aromelor să se manifeste. Trabucul va arde uniform și aroma sa va fi îmbunătățită. Cu toate acestea, temperaturile diferite necesită un nivel diferit de umiditate. În locuri calde, se recomandă adăugarea în permanență apă umidificatorului. Regula de aur: în cazul în care temperatura aerului este redusă de la 20 grade cu un grad, umiditatea trebuie să crească cu 1% și vice-versa.

Un humidor recreează clima blângă și umedă din Caraibe, fiind astfel cea mai bună modalitate de a stoca trabucurile. Este esențial să folosiți apă distilată în loc de apă de la robinet. Cu toate acestea, nu vă faceți griji dacă apare pe înveliș o floare de culoare gri deschis. Acesta e un semn bun de maturitate, un alt beneficiu al humidorului. Pentru humidorul nostru, Liebherr folosește lemn de cedru spaniol, care asigură climatul perfect chiar în interiorul aparatului. Acest lemn de calitate superioară vă ajută cu procesul de maturare și aroma îmbunătățește savoarea unică a trabucurilor exclusive. Perfect conceput, humidorul ZKes 453 cu cutii de prezentare și iluminare LED, e perfect pentru prezentarea colecției dumneavoastră valoroase.

Care e cel mai bun trabuc ce l-ați încercat vreodată? Lăsați un comentariu la această postare și povestiți-ne despre preferințele dumneavoastră!