Timpul trece! Dacă te înscrii în concursul nostru poți câștiga o combină extraordinară unicat!

 

[wysija_form id=”2″]

________________________________________________

V-ați gândit cumva că e imposibil să gătiți un tort de mere fără ouă, unt sau zahăr? Gândiți-vă încă o dată! Astăzi vă prezentăm o rețetă rapidă și ușoară, pentru un tort de mere delicios fără niciunul din aceste ingrediente. Bonus: are și foarte puține calorii, așa că vă puteți bucura din plin de acest tort!

Puțini, foarte puțini dintre noi putem reziste unei felii de tort de mere – este o plăcere nesfârșită pentru tineri și mai puțini tineri. Rețeta originală, neluând în considerare merele, nu este chiar cea mai sănătoasă opțiune. E foarte ușor să gătiți un tort de mere foarte light, sănătos dar și delicios, modificând doar câteva cantități din ingredientele sale obișnuite și înlocuind unele din ele cu alternative mai sănătoase:

 1. Făină de grâu integrală în loc de făina de grâu convențională.
 2. Făina de orez dă tortului o frumoasă culoare galben-aurie. Aceasta reduce conținutul de gluten cu câteva procente, ceea ce îl face mai ușor de digerat.
 3. Miere în loc de zahăr. Sau sirop de arțar.
 4. Portocală și vanilie organică – în această rețetă folosim coaja. Puteți adăuga și scorțișoară pentru a da tortului aromă și savoare.
 5. Ultimele, dar nu cele din urmă, merele. Noi vom face un tort mic, astfel încât această rețetă are nevoie de un singur măr. Dacă doriți un tort mai umed și mai rustic, puteți folosi două mere.

 

Ingrediente

Pentru această rețetă aveți nevoie de un recipient pentru tort cu un diametru de 20 cm și servește aproximativ 8 persoane.

 • 1 cană și jumătate / 180 g făină de grâu integrală
 • Jumătate de cană / 50 g făină de orez (alternativ puteți utiliza făină de grâu pentru un gust mai puternic sau tapioca/porumb pentru un tort mai ușor)
 • 2 linguri / 6 g sare de lămâie
 • O lingură / 3 g praf de copt
 • Un vârf de sare
 • Un măr
 • 5 linguri / 90 g miere (sau sirop de arțar)
 • 60 g ulei de arahide
 • Jumătate de cană / 100 ml apă
 • 75 ml suc de portocală proaspăt stoarsă
 • Coaja rasă de la jumătate de portocală organică
 • Semințe curățate de pe aproximativ 2 cm de vanilie.

Acest tort cu calorii puține este perfect pentru pauza de cafea de dimineață, ca o gustare ușoară pentru a vă menține în formă pentru restul zilei sau un gustos desert după cină.

Preparare

 1. Preîncălziți cuptorul la 180°C. Așezați foaie de copt pe recipientul pentru tort cu diametru de 20 cm.
 2. Cerneți diferitele tipuri de făină, sarea de lămâie și praful de copt într-un bol mare. Adăugați vârful de saer și amestecați ușor cu ajutorul unui tel. Puneți bolul deoparte.

 

preparare-1-tort-de-mere-fara-oua-liebherr
 1. Spălați, decojiți și tăiați mărul în două jumătăți egale. Tăiați o jumătate în felii foarte subțiri, de 1-2 mm. Prin utilizarea feliilor foarte subțiri, evitați orice distribuție inegală a umidității din aluat. Dacă doriți, puteți tăia în continuare cuburi mici din aceste felii subțiri. Când se folosește un măr întreg pentru acest pas, tortul va deveni foarte umed, dar va rămâne light și își va păstra consistența proaspătă și aerisită. Dacă feliile de măr sunt tăiate prea gros, aluatul va avea o consistență mai puțin netedă și feliile individuale de tort se vor fărămița la tăiere.
preparare-2-tort-de-mere-fara-oua-liebherr

 

 1. Tăiați cealaltă jumătate în felii medii, de 3-4 mm grosime și puneți-le într-un alt bol. Adăugați puțin suc de portocale și miere, amestecați folosind o spatulă și lăsați-le deoparte. Vor fi folosite pentru decorarea tortului.
preparare-3-tort-de-mere-fara-oua-liebherr
 1. În alt bol, combinați ce a rămas din miere și suc de portocale cu uleiul de arahide și apa. Adăugați coaja roasă de portocală, semințele de vanilie și feliile de măr foarte subțiri. Amestecați bine.
preparare-4-tort-de-mere-fara-oua-liebherr

 

 1. Adăugați ingredientele lichide peste cele uscate și amestecați cu grijă.

 

preparare-5-tort-de-mere-fara-oua-liebherr
 1. Se amestecă până când aluatul are o consistență uniformă, fără bulgări.
preparare-6-tort-de-mere-fara-oua-liebherr

 

 1. Se toarnă aluatul în recipientul pentru tort, răspândiți uniform cu o spatulă. Aranjați decorativ feliile mai groase de măr deasupra aluatului și apăsați ușor.

 

preparare-7-tort-de-mere-fara-oua-liebherr
 1. Puneți tortul la copt în cuptorul preîncălzit, timp de 50-60 minute sau până când a prins o crustă aurie, verificați cu ajutorul unei scobitori interiorul să nu fie crud. Lăsați tortul să se răcească puțin în interiorul cuptorului, cu ușa cuptorului între-deschisă. Acest lucru va ajuta la prevenirea scufundării în mijloc a tortului. Tortul de mere fără ouă, însiropat, are tendința să se prăbușească. Acest tort nu este totuși atât de însiropat, ceea ce înseamnă că riscurile sunt reduse. Pur și simplu unele soiuri de mere sunt foarte zemoase, acolo trebuie să aveți grijă.

Serviți tortul când este ușor călduț sau la temperatura camerei.