Wees niet verwonderd door deze vraag! We menen het echt! Op de Liebherr-stand op de IFA in Berlijn is dit realiteit geworden…

In een glascabine op de Liebherr-beursstand op de IFA vragen de twee e-Business-experts van Liebherr-huishoudtoestellen, Andreas Giesa en Philip Wagner, aan de koelkast – of beter gezegd aan de daarvoor geplaatste luidsprekers met ingebouwde microfoon en de spraakherkenning “Mia” – wat er in de koelkast zit. “Mia, wat heb ik in mijn koelkast?“ Mia antwoordt waarheidsgetrouw: “U hebt sojasaus, melk, een ui en een potje yoghurt in de koelkast”. De koelkast met spraakbesturing is geboren.

Maar hoe weet Mia dat?

Dit wordt duidelijk wanneer men de koelkast opent. Daar ziet men twee camera’s. Die fotograferen de binnenkant en sturen de foto’s naar de Microsoft Cloud. Op basis van objectherkenning registreert, analyseert en herkent het algoritme van Microsoft de gefotografeerde voorwerpen. Als aanvulling op de spraakbesturing is deze informatie ook opvraagbaar via de smartphone of uw tablet.

Nu vraagt Giesa aan de kunststem Mia hoelang de ui in het BioFresh-vak kan worden bewaard. “U kunt uien gedurende 28 dagen in het BioFresh-vak bewaren”, antwoordt Mia waarheidsgetrouw. Ook de vraag over het caloriegehalte van bier wordt netjes door de stem uit de luidspreker beantwoord. Het schiet Philip Wagner plotseling te binnen dat er voor het avondeten nog verse kabeljauw nodig is.  En ook hier is Mia snel ter plaatse. Ze informeert Philip Wagner dat er momenteel geen kabeljauw in de koelkast ligt.

pngpix-com-microsoft-logo-png-transparent-1

SmartDeviceBox: Boodschappenlijstjes automatisch opstellen

Nu geeft hij het spraakcommando: “Mia, zet twee kabeljauwfilets op de boodschappenlijst”. De kabeljauwfilets verschijnen onmiddellijk op de boodschappenlijstapp op de smartphone van de digitale experts.
U ziet dat we niet overdreven hebben met onze belofte van de “Sprekende koelkast”. Integendeel zelfs: met deze fascinerende demonstratie toont Liebherr welke weg het uitgaat met de ontwikkeling van koel- en vriesapparaten.

smartdevice-box_02

De sprekende koelkast is geen sciencefiction meer

Het zal nog slechts enkele maanden en geen jaren meer duren voor de sprekende koelkast in serieproductie gaat. Heeft u hier een nieuwe koelkast voor nodig? Dat is nu net niet het geval, wanneer de klant over een apparaat met SmartDevice-voorbereiding beschikt (zoals dit bij alle modellen uit de BluPerformance-reeks het geval is). Want sinds 2016 heeft Liebherr ongeveer 100 modellen op de markt die beschikken over een kleine schacht waarin men de zogenaamde SmartDevice-Box kan inschuiven. Hierdoor zou het dus kunnen dat u reeds beschikt over een toestel die deze technologie aankan! De tweede generatie van deze box – beschikbaar begin 2018 – maakt de koelkast geschikt voor deze gedemonstreerde scenario’s.

Hebt u vragen of opmerkingen? Schrijf ons! De commentaarfunctie vindt u onder deze bijdrage. Of discussieer met ons op Facebook.

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

Hoe vaak wenst u de nieuwsbrieven te ontvangen?

Door mijn e-mailadres in te voeren en op de knop ‘Registreren!’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat Liebherr-Hausgeräte Gmbh mij wekelijks of maandelijks een samenvatting van de laatste artikelen per e-mail stuurt. Mijn toestemming aan Liebherr-Hausgeräte GmbH kan ik te allen tijde herroepen. Meer informatie in ons privacybeleid.