Heb je het vermoeden dat je oude vriezer niet goed meer werkt en ontdooit? Dan kun je hier met een eenvoudige lifehack achter komen. Alles wat je nodig hebt om dit te testen is een muntstuk…

Lifehack: Test je vriezer met een munt

 

Heb je ooit je vriezer of vriesvak geopend om vervolgens plasjes water te ontdekken? Of waren je diepvriesgroenten samengeklonterd tot een grote klomp? Dit kunnen aanwijzingen zijn dat je diepvrieskast of -kist niet meer goed functioneert. Dit kun je met behulp van een muntstuk heel makkelijk testen:

  1. Plaats een bakje gevuld met water in het vriesvak.
  2. Wanneer al het water is bevroren, plaats je een munt op het ijs.

Als je vriezer echt af en toe uitvalt, zal het water in het bakje een beetje ontdooien en zal de munt geleidelijk zinken. Afhankelijk van de tijdsduur dat de vriezer ontdooit, zal de munt aan het ijs vast vriezen of – in het slechtste geval – zinken tot op de bodem. Als de munt bovenop het ijs blijft liggen, betekent dit dat het vriesvak of je vriezer goed werkt.

Deze muntmethode is vooral handig als je voor een langere periode van huis gaat en je graag wilt weten of je bevroren producten bij terugkeer nog steeds eetbaar zijn. Gedeeltelijk ontdooide en vervolgens ingevroren voedsel verandert niet alleen van smaak, maar kan ook onveilig zijn voor consumptie. Voorzichtigheid is dus geboden!

Overigens beschikken Liebherr Premium diepvrieskasten niet alleen over een visueel en akoestisch alarm om je te waarschuwen bij een storing of als de deur niet goed is gesloten, maar ook over FrostControl. Wanneer zich tijdens je afwezigheid een stroomstoring voordoet en de storing is bij thuiskomst opgelost, toont de vriezer de hoogst behaalde temperatuur. Zo weet je altijd of het nog veilig is om je diepvriesproducten te eten.

Heb je vragen? Of heb jij deze lifehack geprobeerd? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

Hoe vaak wenst u de nieuwsbrieven te ontvangen?

Door mijn e-mailadres in te voeren en op de knop ‘Registreren!’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat Liebherr-Hausgeräte Gmbh mij wekelijks of maandelijks een samenvatting van de laatste artikelen per e-mail stuurt. Mijn toestemming aan Liebherr-Hausgeräte GmbH kan ik te allen tijde herroepen. Meer informatie in ons privacybeleid.