Er is een oud Engels spreekwoord, ‘three removals are as bad as a fire’, wat betekent dat er evenveel dingen worden beschadigd tijdens drie verhuizingen als tijdens een brand! Om te voorkomen dat u bij uw volgende verhuis uw vingers zult verbranden, vertelt deze blog u hoe u uw geliefde koelkast en diepvriezer schadevrij van A naar B kunt verplaatsen. Dat is dan ook een van de meest gestelde vragen die onze dienst-na-verkoop krijgt.

Moving Boxes auf ein neues Zuhause

Rechtop of neerliggend? Feiten en mythes

Of u nu online research doet of de zaak met uw vrienden bespreekt tijdens een avondje uit,  u zult waarschijnlijk een aantal populaire mythes te weten komen over het vervoer van koelkasten. Sommige mensen zullen volhouden dat u ze best kunt neerleggen, terwijl anderen zeker zijn dat ze enkel rechtop mogen worden vervoerd. En er zal ook onenigheid ontstaan over wat er bij aankomst moet gebeuren: moet u uw toestel niet een paar uren laten staan voor u het terug aanzet?

Vanuit een technisch perspectief (en geen andere maatstaf zou mogen worden gehanteerd!), moeten Liebherr-koelkasten en diepvriezers altijd in een rechtopstaande positie en hoogstens een beetje schuin worden vervoerd Dit heeft te maken met het feit dat de compressorsteun is ontworpen om trillingen van de compressor te absorberen tijdens het gebruik en wanneer het toestel rechtop staat. Als het toestel horizontaal wordt vervoerd, zorgen trillingen tijdens het transport voor een laterale druk op de steun en kan deze worden beschadigd.

Veel klanten vragen ook of ze hun koelkast of diepvriezer terug kunnen aanzetten zodra ze op hun bestemming aankomen. Ook hierover is op internet heel wat tegenstrijdige informatie te vinden. In het geval van Liebherr-toestellen is het antwoord kort en krachtig: Ja! U kunt uw Liebherr-toestellen na het verplaatsen ervan meteen weer aanzetten.

Het geheim voor succesvolle verhuizingen

Als u enkel verhuist van een verdieping naar een andere is het behoorlijk eenvoudig: trek de stekker van het toestel uit het stopcontact, zoek een paar sterke helpers om het te verplaatsen en steek de stekker op zijn nieuwe locatie weer in het stopcontact.

Wanneer u echter toestellen verplaatst over grotere afstanden, moet u een aantal voorzorgen nemen:

 • Zorg ervoor dat er zo weinig mogelijk voedsel in het toestel zit. Verbruik voor de verhuis dus zoveel mogelijk van het opgeslagen voedsel.
 • Trek de stekker een tijdje voor u verhuist uit het stopcontact, zodat diepvriescompartimenten kunnen ontdooien.
 • Reinig het toestel voorzichtig met een pH-neutraal schoonmaakmiddel zoals water met een scheutje afwasmiddel. Waarschuwing: we raden u sterk af om uw toestel met azijn te poetsen zoals online vaak wordt aangeraden. De zuren die het bevat kunnen de kunststof van het interieur immers beschadigen.
 • Verwijder alle glazen planken uit het toestel en zorg ervoor dat ze goed zijn ingepakt voor vervoer.
 • Idealiter verpakt u het apparaat in dekens of lakens om krassen te voorkomen.
 • Transporteer koelkasten en diepvriezers altijd in een rechtopstaande positie en kantel slechts een beetje.
 • Maak het toestel vast met riemen of beugels om te voorkomen dat het omvalt.
 • Plak de deur van het toestel dicht om te voorkomen dat deze tijdens het transport opengaat.
 • Bescherm het toestel indien mogelijk tegen sterke trillingen.
 • Gebruik op uw bestemming een waterpas om het toestel optimaal te plaatsen.
 • Zoals hierboven vermeld, kunt u het toestel na de verhuizing onmiddellijk terug aanzetten.

Let op: deze tips zijn enkel van toepassing zijn op Liebherr-toestellen. Hopelijk wordt verhuizen een beetje minder stresserend als u ons advies volgt, en zult u in uw nieuwe woning snel opnieuw plezier beleven aan uw koelkast en diepvriezer. 

Hebt u vragen of opmerkingen? Schrijf ons! De commentaarfunctie vindt u onder deze bijdrage. Of discussieer met ons op Facebook.

 

Of schrijf u in voor onze FreshMag nieuwsbrief!

Hoe vaak wenst u de nieuwsbrieven te ontvangen?

Door mijn e-mailadres in te voeren en op de knop ‘Registreren!’ te klikken, ga ik ermee akkoord dat Liebherr-Hausgeräte Gmbh mij wekelijks of maandelijks een samenvatting van de laatste artikelen per e-mail stuurt. Mijn toestemming aan Liebherr-Hausgeräte GmbH kan ik te allen tijde herroepen. Meer informatie in ons privacybeleid.