Bespaar geld door te kopen! Dat lijkt tegenstrijdig. Toch loont het om je oude, nog werkende koelkast om te ruilen voor een nieuw, energiezuinig exemplaar. Het vervangen van een koelkast van acht jaar of ouder door een superzuinig A+++ exemplaar is goed voor het milieu én levert je financieel voordeel op.

Energievreters

Oude koelkasten zijn energievreters. De afgelopen jaren zijn koelkasten veel zuiniger geworden.

Een gemiddelde koel/vriescombinatie uit 2010 met een netto inhoud van 321 liter verbruikt gemiddeld jaarlijks 337 kWh (€ 78). Een model uit 2000 met dezelfde inhoud gebruikt maar liefst 475 kWh (€ 109). U kunt zich wel voorstellen dat het verbruik van nog oudere apparaten en de energiekosten nog groter zijn.

Vergelijk dat eens met de Liebherr CN 4335, een van de zuinigste koel/vriescombinaties van dit moment (A+++). Deze verbruikt 165 kWh en kost u slechts € 38 per jaar op de energierekening!

“Hoeveel kan ik besparen?”

Dat is een vraag die we regelmatig krijgen. Wij hebben daarom een bespaarcheck ontwikkeld. Deze bespaarcheck berekent hoeveel geld je de komende 10 jaar kunt besparen door een energiezuinig Liebherr apparaat aan te schaffen.

Liebherr bespaar check

Door bijvoorbeeld een 10 jaar oude koel/vriescombinatie te vervangen door een nieuwe extra ruime 70 cm brede CBNes 5778 kunt u de komende 10 jaar maximaal € 516 besparen.

Een ander voorbeeld: De Liebherr CNP 4313 is een A+++ koel/vriescombinatie met NoFrost en heeft een adviesprijs van € 749. Wanneer u een combinatie uit 2000 zou vervangen bespaart u gemiddeld € 73 per jaar. Dit betekent een rendement van maar liefst 10,3% !

Energie besparen

Bespaar nog meer

Zoals je ziet levert het vervangen van je koelkast een flinke besparing op. Maar je kunt nog meer doen om energie te besparen met je koelkast of diepvries! In dit artikel hebben we 9 tips op een rijtje gezet.

 

 

Heb je nog vragen? Of een goede tip om energie te besparen? Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.