Wanneer je met ons contact opneemt met vragen over jouw koel- of vrieskast, wordt er altijd gevraagd om welk model het gaat en wat het serienummer van het apparaat is. Deze informatie vind je op het typeplaatje. Dit plaatje is een soort identiteitskaart voor koelkasten en diepvriezers.

Liebherr typeplaatje

Zonder model- of typenummer is het lastig je vraag goed te beantwoorden omdat het antwoord vaak afhankelijk is van het model koel- of vrieskast.  Met een model- of serienummer kunnen we je niet alleen beter maar ook sneller helpen.

Je vindt deze gegevens op het typeplaatje van je koelkast of vriezer. Naast het typenummer en serienummer geeft het typeplaatje ook informatie over het energielabel, het gebruikte koelmiddel, de netto inhoud en de klimaatklasse.

Waar kun je het typeplaatje vinden?

Bij bijna alle Liebherr apparaten bevindt het typeplaatje zich op de linker binnenwand. Het kan zijn dat je een van de laden moet verwijderen om het plaatje te kunnen zien. De vrieskisten vormen een uitzondering, bij diepvrieskisten is het plaatje op de rechter buitenwand geplaatst.

In onderstaand overzicht is te zien waar je het typeplaatje kunt terugvinden.

 

Typeplaatje Liebherr koelkast met BioFresh

Liebherr koelkast met BioFresh

Typeplaatje Liebherr koelvriescombinatie met BioFresh

Liebherr koel/vriescombinatie met BioFresh

Typeplaatje Liebherr diepvrieskist

Liebherr diepvrieskist

Typeplaatje Liebherr vriezer

Liebherr vriezer

Typeplaatje Liebherr side-by-side

Liebherr side-by-side (linkerdeel)

Typeplaatje Liebherr koelvriescombinatie

Liebherr koel/vriescombinatie (zonder BioFresh)

Typeplaatje Liebherr koelvriescombinatie

Liebherr koel/vriescombinatie (vriezer boven)

Typeplaatje Liebherr wijnkast

Liebherr wijnkast (inbouw)

Typeplaatje Liebherr CoolMini

Liebherr CoolMini

Typeplaatje Liebherr Frenchdoor

Liebherr koel/vriescombinatie (French Door)

Typeplaatje Liebherr wijnkast

Liebherr wijnkast (vrijstaand)

Typeplaatje Liebherr Humidor

Liebherr Humidor

Hieronder vind je een voorbeeld van een typeplaatje. Het modelnummer staat linksboven en is altijd een combinatie van een aantal letters en vier cijfers, gevolgd door een indexnummer. Het serienummer dat uit 9 cijfers bestaat, staat rechtsonder.

Bij modellen vanaf 2016 die beschikken over een Touch display kunnen de modelgegevens ook eenvoudig worden opgevraagd via het display:

 

Contact

Heb je een probleem met je Liebherr koelkast, vriezer of wijnkast? Via onze website kun je snel een monteursbezoek aanvragen. Of neem telefonisch contact met ons op via 0297-239955.

 

Heb je vragen over het typeplaatje of over jouw Liebherr apparaat? Schrijf ons! Laat een reactie achter onder dit bericht. Of discussieer met ons op Facebook.