10-alimente-care-nu-se-servesc-pe-stomacul-gol

Este binecunoscut faptul că sucurile proaspete de citrice nu ar trebui să fie servite pe stomacul gol. Cu toate acestea, lista de alimente periculoase pentru stomac nu se limitează la sucul de citrice. Nutriționiștii nu recomandă începerea zilei nici cu banane, dulciuri sau iaurt.

 

Am întocmit o listă ce vă va ajuta să înțelegeți ce alimente nu sunt recomandate pe stomacul gol și de ce:

  1. Bananele

În ciuda tuturor beneficiilor pe care bananele le au asupra organismului, este mai bine să nu le includem în dieta de dimineață. Ele sunt bogate în magneziu, care, atunci când este consumat pe stomacul gol, este absorbit destul de repede, ceea ce duce la încărcarea sistemului cardiovascular.

  1. Citrice

Acidul din citrice poate provoca arsuri la stomac, alergii, gastrită sau ulcer dacă sunt consumate pe stomacul gol.

  1. Produse făinoase coapte cu drojdie

Este dificil să renunțăm la aluaturile înmiresmate la micul dejun, dar merită să o facem: drojdia din compoziție irită pereții stomacali și provoacă formarea gazelor în intestine.

  1. Dulciuri

Dimineața nu trebuie să exagerați cu dulciuri: după ce vă treziți, pancreasul încă nu este capabil să producă cantitatea necesară de insulină pentru excesul de zahăr, ceea ce poate duce la întreruperea echilibrului acido-bazic.

  1. Roșii

Roșiile sunt bogate în acid tanic, care, în contact cu sucul gastric, poate provoca ulcerații.

  1. Castraveți

Dimineața, când încă nu s-a produs o cantitate suficientă de suc gastric, organismul are nevoie de mult mai mult timp pentru a distruge acizii care alcătuiesc castraveții. Din acest motiv, ar putea să apară arsuri și disconfort la nivelul stomacului.

  1. Produse lactate

Ca să fim onești, trebuie să precizăm că produsele lactate nu provoacă atât de mult rău când sunt consumate pe stomacul gol, dar beneficiile acestora sunt minime. Odată ajunse în stomac, bacteriile utile din produsele lactate sunt distruse de sucul gastric.

  1. Pere

Perele sunt foarte bune pentru desert, dar nu pentru micul dejun. Sunt bogate în fibre aspre ce pot deteriora membrana mucoasă a unui stomac gol.

  1. Condimente

Condimentele, mai ales cele iuți, irită membrana mucoasă și provoacă o producție excesivă de suc gastric, contribuind la dezvoltarea bolilor tractului gastro-intestinal.

  1. Băuturi carbogazoase

Băuturile carbogazoase irită, de asemenea, membrana mucoasă și afectează circulația sanguină locală, ceea ce face ca alimentele să fie și mai greu de digerat.

 

Acestea fiind spuse, ce puteți mânca pe stomacul gol? Începeți ziua cu orez sau ouă fierte. Cerealele din ovăz învelesc mucoasa gastrică și conțin fibre ce scad colesterolul. Terciul de hrișcă stimulează sistemul digestiv și îmbogățește corpul cu fier, proteine și vitamine. În plus, dimineața puteți găti rapid o omletă sau doar fierbeți ouăle, pentru un mic dejun sănătos și consistent, care vă va energiza pentru întreaga zi.

Dacă aveți întrebări sau comentarii, scrieți-ne. Utilizați secțiunea de comentarii de mai jos sau participați la discuțiile noastre de pe Facebook.

10-alimente-care-nu-se-servesc-pe-stomacul-gol