Respectarea rețetei cu strictețe nu dintotdeună garantează un rezultat bun – este necesar să cunoașteți caracteristicile produselor atât de bine, cât mai multe trucuri pentru obținerea unui gust perfect. Pentru acest scop v-am pregătit 8 sfaturi utile, care vă vor ajută să vă concetrați asupra aspectelor mai importante și atractive ale gătitului.


1. Trebuie să muiați untul, care acum câteva minute a fost în frigider?

Turnați apă fiartă într-un pahar, așteptați câteva minute până când paharul se încălzește bine, după aceea ștergeți-l  bine și acoperți untul cu el. În timp ce vă învărtiți și mai faceți ceva în bucuătărie, untul deja va fi pregatit ca să puteți lucra cu acesta.


2. Așezați peștele pe bucuți de lămâie – în acest fel nu numai păstrați calitățile ei, dar veți evita mirosul neplăcut și lipirea.

 


3. Faceți o găurică mică cu un ac în coaja oului dinspre partea mai lată, înainte de a îl pune la fiert. Acest lucru vă va ușura curățarea lui.


4. Determinați prospețimeaouălelor, prin scufundarea lor într-un bol cu ​​apă rece.

Dacă oul cade până la fund al vasului, acest lucru ar însemna că este proaspăt.

Dacă oul rămâne în centrul vasului, acest lucru ar însemna că oul nu este chiar așa de proaspăt, dar se poate consuma;

Dacă oul iese la suprafața apei, acest lucrul semnalează că este necomestibil și este periculos pentru consum.

De ce este așa? Umiditatea din ou se evaporă prin coaja lui și spațiul „liber” ulterior este înlocuit de aer. Cu cât este mai mult aer în ou, cu atât acesta iese la suprafața apei, iar acesta este un semn că perioada de valabilitate este expirată. Ouăle păstrate în frigidere, pot rămâne proaspete nu mai mult de 15 zile.  Ouăle păstrate în zonaBioFresh a frigiderelor LIEBHERR își păstrează calitățile și prospețimea lor până la 45 zile.


5. Preveniți înnegrirea și supramaturarea bananelor prin separarea lor una de alta, iar după aceea înfășurați cozile ficărei banane cu folie sau hârtie de bucătărie.

Aveți în vedere că bananele nu trebuie depozitate în frigider. Acestea sunt fructe tropicale și temepraturi mai scăzute vor împiedica procesul de coacere.


6. Depozitați cartofii împreună cu merele, ca să – I protejați de apăriția acelor formațiuni albe/germeni. Acestia trebuie îndepărtați, deoarece în ei se stocheaza toxine.


7. Decongelați alimentele în frigider.

Acesta va absorbi frigul, care se degajează din produsele congelate și în acest fel va reduce consumul de energie. Cu acest truc veți proteja alimentele congelate de diverse bacterii dăunătoare.


8. Nu puneți alimentele care se strică mai repede pe raftul superior.

Cea mai ridicată temperatură din frigider este acolo. Acest lucru se datorează faptului că acei curenții de aer cald, se duc mereu în sus.

Această problemă este rezolvată la frigiderele LIEBHERR care sunt echipate cu sistemul PowerCooling. Datorita acestui sistem, în intregul compartiment al frigiderului se menține mereu o temperatură constantă.


În generația nouă a frigiderelor Liebherr – BluPerformance, sistemul PowerCooling este echipat și cu un filtru ușor de schimbat cu carbon activ.

Știm că si câteva trucuri de bucătărie sunt bine venite intotdeauna. Urmând aceste 8 sfaturi  cu siguranță vă veți garanta liniștea sufletească și rezultate mai bune în bucătărie.