Toată lumea știe că unul din sosurile preferate pentru nachos este guacamole. Mulți oameni încearcă să vină cu alte idei pentru a profita la maxim de avocado. Cu toate acestea, avocado e mult mai mult decât un ingredient interesant pentru guacamole sau alte sosuri. Pentru început, avocado este un mini-uragan de sănătate! În articolul de astăzi ne îndreptăm puțin privirea la ceea ce au de oferit în termeni de sănătate, la ce să ne uităm atunci când îi cumpărăm sau la cum să îi păstrăm.

Nu toți avocado sunt la fel

Avocado și-a început drumul în Statele Unite, mai exact în Mexic, prin secolul al 19-lea. 95% din producția de avocado este situată în sudul Californiei și de acolo provine și soiul cel mai faimos. Numit după californianul ce deținea primul arbore autentic, Avocado Hass este avocado cel mai ușor de recunoscut.

Cum să recunoașteți Avocado Hass:

  • Tind să fie mici, cu formă ovală
  • Au aromă bogată și gust de nucă
  • Coaja este neagră-purpurie, cu textură inegală

Un alt soi foarte faimos este Avocado „Fuerte”.

Cum să recunoașteți Avocado Fuerte:

  • Sunt în formă de pară și au gât
  • Au gust ușor și cremos
  • Au coaja netedă și verde

Gata de a fi mâncați? Câteva sfaturi cu privire la avocado suficient de copți..

Oricine a cumpărat avocado s-a întrebat la un moment dat cum să vadă dacă este proaspăt sau copt. Nu există un singur răspuns la această întrebare, pentru că totul depinde de soi. Haideți să luăm ca exemplu avocado Hass și „Fuerte”. Dacă vă decideți să cumpărați un avocado Hass, amintiți-vă acest lucru: dacă sunt copți, culoarea se va schimba de la verde spre negru. Un fruct copt se va înmuia când va fi presat ușor. Dacă avocado este zbârcit, este mult prea copt.

Încă un sfat: Nu cumpărați avocado Hass care să fie deja negru, pentru că nu aveți idee cât timp are de când și-a schimbat culoarea. S-ar putea să fie deja atât de copt încât s-a stricat.

Spre deosebire de Hass, puteți recunoaște un avocado „Fuerte” că e copt doar privindu-l. De îndată ce zonele negre apar pe pielea verde, fructul este deja alterat și nu mai este comestibil. Nu lăsați niciodată un avocado „Fuerte” să se înegrească!

Pentru alte varietăți de avocado: dacă este mai moale când îl presați ușor, este copt. Indiferent dacă sunt coapte sau crude, toate au piele verde.

Ce e înăuntru contează cu adevărat. Sâmburele de avocado: o mină de nutrienți

Sâmburele din avocado primesc foarte puțină atenție, ba chiar deloc; majoritatea oamenilor nu realizează că, din punct de vedere nutritiv, au un întreg lot de a oferi și pot fi ușor puse în utilizare culinară. Citiți ideile de mai jos, poate vă inspiră:

– Răzuiți sâmburele de avocado în fulgi de cereale, salate sau smoothie-uri. Constituie o abundență de nutrienți, antioxidanți și vitamine, vă ajută foarte mult la stimularea sistemului imunitar.

– Răzuiți sâmburele de avocado și adăugați apă fierbinte pentru a prepara un ceai excelent ce vă va ajuta la arderea grăsimilor. Constituenții activi ai sâmburelui și aminoacizii stimulează metabolismul.

– Vreți să dați un impuls de sănătate părului sau pielii? Amestecați sâmbure de avocado răzuit cu apă, până se formează o pastă. Aplicați pasta direct pe piele sau amestecați pasta cu ulei de cocos pentru a face balsam de păr.

Avocado: fructul cu întrebuințări multiple

Sunt atât de multe modalități în care vă puteți bucura de acest fruct: crud, ca ingredient ce animă o salată, ca sos delicios sau într-un smoothie de senzație! Avocado este foarte bun în diverse sosuri. Conținutul mare de grăsimi face ca sosul să fie deosebit de bun și untos. Ele pot fi, de asemenea, un surprinzător ingredient la deserturi preparate acasă. Când sunt combinate cu lime de exemplu, poate rezulta un cheesecake delicios.

Fiți deschiși la noi experiențe culinare!