The Beatles cânta cândva  melodia „Yeah, yeah, yeah”, și nu este nimic greșit în a întreba ce legătură are cu ciupercile. Păi, în Germania, țara de origine a brandului Liebherr, tunsoarea specifică a trupei din Liverpool nu este cunoscută sub denumirea de ”mop” sau ”Arthur”, ci ”Pălărie de ciupercă”.

ciuperci_liebherr

Acum că știți acest lucru, ce vă va prinde foarte bine pe viitor dacă veți participa la un concurs de cultură generală, să trecem la subiectul acestei postări – ciupercile. Datorită consistenței fructoase ale ciupercilor, acestea sunt denumite deseori carne vegetală, ele fiind pentru vegetarieni un înlocuitor delicios al cărnii. Există foarte multe rețete care ar fi fade dacă nu s-ar adăuga ciupercile. Pe lângă consum, ciupercile oferă și o activitate relaxantă pentru noi – căutarea ciupercilor, însă mare grijă: Nu toate ciupercile sunt comestibile și toxicitatea acestora poate fi letală.

Depozitare

Datorită faptului că ciupercile sunt extrem de sensibile la presiune, ele nu țin atunci când sunt păstrate presate.

Ciupercile proaspete țin până la trei zile în frigider – sau până la șapte zile într-un frigider Liebherr cu tehnologie BioFresh.

Știați că…

Culesul

Mersul prin pădure în căutare de ciuperci este o activitate plăcută și distractivă și pentru tineri, și pentru persoane mai în vârstă. Dar trebuie să fiți foarte atenți: alegeți doar ciupercile ce le puteți identifica în mod clar ca fiind comestibile. Un ghid de identificare al ciupercilor ar fi o resursă neprețuită pentru orice pasionat. Stați departe de ciupercile ce nu par comestibile! Din fericire, ca pentru orice altceva, există și pentru asta o aplicație! Mergeți chiar acum în App Store-ul telefonului și căutați „Mushroom” (Ciuperci). Unele ghiduri funcționează și offline – perfect pentru momentele în care nu aveți semnal.

Vă rugăm însă ca mereu să purtați îmbrăcăminte corespunzătoare, să vă hidratați și să vă familiarizați cu natura și zona aleasă înainte de a o explora.

Curățarea

Cea mai bună metodă de a îndepărta mizeria de pe ciuperci este să utilizați o bucată de servețel de bucătărie din rolă ușor înmuiată în apă. Tulpinile pot fi fragmentate cu un cuțit. Dacă ciupercile sunt deosebit de murdare, pot fi inițial spălate într-un bol, scurse folosind o strecurătoare și apoi puse pe o bucată de hârtie de bucătărie și ușor tamponate.

Uscarea

Ciupercile uscate pot fi folosite ca și condimente naturale. Pentru a le usca, tăiați-le felii foarte înguste și împrăștiați-le o tavă de copt. Introduceți tava în cuptor, iar la 76 grade ciupercile se vor usca perfect în aproximativ 2 ore. Lăsați-le să se răcească complet și stocați-le într-un vas impermeabil la aer până doriți să le folosiți ca și condimente.