Proaspete, crocante și piperate – suntem în plin sezon de ridichi. Aceste mici rădăcini rotunde sunt printre primele legume ce sunt pregătite de recoltare chiar de prin aprilie, fiind un ingredient gustos care adaugă gust la multe dintre rețetele noastre.

ridichi-rosii

 

Serviți-le crude în salate, tăiate pe pâine sau trase într-o cremă de brânză – versatile și delicioase, ridichile pot fi folosite la gătirea unei game variate de mâncăruri. Încercați-le chiar și preparate la abur, vor fi un acompaniament fantastic la un fel de mâncare cald!

 

Ridichile sunt foarte sănătoase

 

Cu un conținut de apă ridicat, ridichile au foarte puține calorii, dar mulți nutrienți; sunt bogate în vitamine și minerale, cum ar fi potasiu, calciu, magneziu și fier. Uleiul de muștar ce intră în componența acestor mici rădăcini comestibile le dă gustul ascuțit și stimulează digestia, ajutând sistemul imunitar în lupta sa împotriva virușilor, bacteriilor și ciupercilor. Acestea pot ajuta chiar și la combaterea disconfortului gastrointestinal.

 

Mici, dar puternice

 

Cu toate că ridichile par mici și inofensive la prima vedere, ele împachetează destul de multe beneficii. Dar de ce unele au gust mai pipărat decât altele? Datorită uleiului de muștar despre care spuneam mai sus și datorită timpului de expunere la lumina soarelui. Ridichile au fost considerate legume de primăvară, dar acum sunt cultivate până la sfârșitul verii. Cele recoltate la finalul verii pot fi mai pipărate decât cele alese în primăvară, așa că vă recomandăm să adăugați niște sare pentru a atenua gustul puternic.

 

Cum să păstrați ridichile proaspete pentru mai mult timp

 

Ridichile rămân proaspete în frigider până la 3 zile. În compartimentul BioFresh Liebherr, pot fi stocate până la 10 zile. Ridichile nu sunt recomandate spre a fi înghețate, deoarece își pierd prospețimea, devin apoase și își pierd duritatea în momentul dezghețării.

 

Un ingredient versatil

 

pesto ridichi

 

Ridichile sunt perfecte pentru a fi adăugate la salate și sunt un ingredient gustos, proaspăt în creme. Dacă sunteți în căutarea unui mod nou și interesant de a vă bucura de gustul ridichilor, veți afla că frunzele sunt ideale pentru a face pesto. Se taie frunzele împreună cu niște coriandru, se amestecă cu migdalele, usturoiul, piperul, sarea și uleiul de măsline pentru a forma o pastă. Dacă doriți, puteți adăuga și puțin suc de lămâie. Pesto are un gust fabulos cu paste făinoase, este rapid de făcut și e o modalitate excelentă de a găsi o utilizare pentru frunzele ridichilor.

 

Sfatul nostru: atunci când cumpărați ridichi, verificați frunzele să fie proaspete și să nu aibă semne de veștejire. Doar cele mai proaspete frunze sunt potrivie pentru a prepara pesto. Spălați frunzele și uscați-le înainte de a le găti, deoarece sunt de cele mai multe ori nisipoase.

 

Cum preferați servirea ridichilor? Povestiți-ne despre creațiile culinare din bucătăria dumneavoastră! Folosiți secțiunea de comentarii de mai jos sau intrați în conversație cu noi pe pagina de Facebook.