Știm cu toții importanța îngrijirii sistemului nostru imunitar și că există nenumărate modalități de a face acest lucru. Componentele de bază ale stilului dvs de viață, cum ar fi să dormiți suficient, să reduceți stresul în viața de zi cu zi, precum și să aveți timp pentru exerciții fizice de zi cu zi, acestea ajută la stimularea sistemului imunitar.
Însă,un alt lucru principal este esența imunității sănătoase este alimentația bună.
Întărirea sistemului dvs. imunitar ar fi garantată prin consumul unei diete sănătoase și echilibrate, care să includă o mulțime de fructe și legume.
Astăzi vă oferim o listă cu 5 alimente care sunt foarte potrivite pentru stimularea sistemului imunitar:
#1 Ghimbir
Folosit în medicina orientală timp de secole pentru combaterea virusurilor și inflamațiilor, ghimbirul s-a dovedit că în general stimulează puternic sistemul imunitar. Se știe că ajută la o digestie bună, la prevenirea grețurilor și datorită proprietăților antivirale, ghimbirul poate ajuta la combaterea răcelii și gripei .
Pe lângă proprietățile sale utile, ghimbirul este extrem de gustos și potrivit pentru diverse feluri de mâncare.
Am decis să vă prezentăm un desert interesant și impresionant de delicios al cărui ingredient principal este acest super aliment.
Avem nevoie de:
3 mandarine
apă – 290 ml
zahăr – 3 linguri (cu vârf) + 50 gr
gelatină – 3 pliculețe
ghimbir – 1 lingurițe (uscat)
PENTRU CREMĂ
lapte – 400 ml
vanilie – 1 pliculeț
ciocolată albă – 50 gr
ouă – 2 buc + 1 gălbenuș
zahăr – 80 gr
PRESĂRIRE
Foi de plăcintă – 5 buc.
zahăr – 2 linguri
Cum se pregătește?
Curățăm mandarinele, turnăm 200 ml de apă peste ele și adăugăm 3 lingurițe zahăr. Puneți-le pe aragaz și lăsați să fiarbă. Apoi reduceți căldura și lăsați la un foc mic și acoperiți cu capac pentru încă 15 minute.
Între timp, înmuiați gelatina în 90 ml de apă rece.
Scurgeți mandarinele și puneți deoparte 100 ml din sucul obținut. Turnați sucul într-o cratiță, se adaugă 50 gr. de zahăr, 1 de lingură ghimbir și puneți la fiert.
Apoi adăugați gelatină și luați de pe aragaz.
Împărțiți 1/2 din mandarinele gătite în 7-8 б boluri de cremă cu zahăr ars și turnați pe deasupra siropul fierbinte.
Pentru crema de lapte, fierbeți laptele cu vanilia.
Bateți ouăle, gălbenușul și zahărul până la formarea spumei. Luați laptele de pe foc și adăugați ciocolata, amestecând constant. Se amestecă până ce se topește pe deplin și apoi se lăsați să se răcească.
Pe urmă, turnați laptele într-un fir subțire în spuma de ou. Pasați restul de mandarine și adăugați-le. Completați în ceștile cu crema de mandarină obținută.
Coaceți în cuptor încălzit până la 150 °C pentru aproximativ 1 oră și 10 minute sau până ce crema se îngroașe.Zdrobiți foile de plăcintă și apoi le coaceți pentru 5-6 minute într-o tigaie uscată. Se presară cu 2 linguri de zahăr și începeți să amestecați până când zahărul este complet topit. Luați de pe foc și transferați într-un recipient potrivit .
Puțin timp înainte de a fi gata cremele de fructe, presărați-le cu foile de caramel. Lăsați-le să se răcească și lasăți-le în frigider pentru cel puține 2 ore.
Pentru a servi, încălziți bolurile, întoarceți-le și presărați desertul de mandarină cu ghimbir și cu restul foilor de plăcintă r.
#2 Spanac
Spanacul este bogat în vitamine, în special vitamina C și vitamina E, care mențin sistemul imunitar. Există, de asemenea, studii care arată că flavonoidele care se găsesc în spanac sunt esențiale pentru funcționarea sistemului imunitar respirator.
Reteta cu spanac crud. Pentru a-i păstra proprietățile valoroase, cel mai bine este să consumați spanac care nu a fost supus unui tratament termic. Prin urmare, vă prezentăm următoarea idee pentru o salată sănătoasă.
Avem nevoie de:
300 gr. frunze de spanac proaspăt
1 lingurițe de sare
4 ouă
100 gr măsline fără sâmburi
7–8 fire de pătrunjel
1 lingură de suc de lămâie
3 linguri de ulei de măsline
120 gr. iaurt
4 fire de ceapă proaspătă
piper negru, după preferință
Cum se pregătește?
Spanacul se spală și se taie în fâșii. Ceapa se toacă mărunt și se adaugă în spanac.
Bateți iaurtul cu uleiul de măsline, sucul de lămâie, pătrunjelul tocat mărunt , și sarea și piperul.
Se toarnă dressing-ul de lapte peste salată. Se garnisește cu măslinele feliate și ouăle fierte, și salata este gata pentru servire.
#3 Ciuperci
Diferitele soiuri de ciuperci au efecte diferite asupra organismului. Totuși, un lucru este sigur – acestea au toate proprietățile necesare pentru a întări sistemul imunitar și pentru a ajuta funcțiile organelor.Se recomandă consumul de ciuperci proaspete, iar combinația lor cu alte alimente sănătoase creează condiții pentru rezultate chiar mai delicioase și sănătoase.
Paste cu mânătărci:
Avem nevoie de:
1/2 kg de paste
250 gr. mânătărci
150 ml smântână
busuioc
sare
piper
2 linguri de ulei de măsline
Cum se pregătește?
Mânătărcile (250 gr) se taie în fâșii și se pun la aburire în puțin ulei de măsline (2 linguri) până ce capătă culoarea aurie. Este bine să le aburiți în câteva porții pentru a fi mai ușor să le gătiți pe toate părțile .
Pastele(1/2 kg) se fierb, se scurg și se spală. Puneți -le în castron, adăugați mânătărcile, acoperiți cu smântâna și condimentați cu busuioc, sare și piper.
#4 Broccoli
Legumele verzi cu frunze crețe ne oferă vitamine și minerale din abundență. Acestea includ Vitaminele A, C și E, precum și mulți alți antioxidanți și fibre. Broccoli este unul dintre cele mai sănătoase legume pe care le puteți include în meniul dvs. Cheia pentru a menține puterea lor neschimbată este să le gătim cât mai puțin sau chiar mai bine, să nu le gătim deloc.
Cel mai bun mod de a găti broccoli, având în vedere că trebuie să păstrați toate substanțele valoroase din ei , este să-i puneți la abur pentru un timp scurt (2-4 minute).
Puteți multiplica puterea acestui tip de legume, consumând-le în combinație cu alte alimente care conțin sulforaphane, cum ar fi ridichi, muștar și wasabi.
Broccoli cu ceapă în aluat de fursecuri
Avem nevoie de?
500 gr de broccoli
1 ceapă
1 pachet mare de aluat de fursecuri
sare
ulei
piper negru
mărar
2 ouă
Cum se prepară?
Încălziți puțină grăsime într-o tigaie la foc mediu. Tăiați mărunt ceapa și separați înflorescențele de broccoli. Fierbeți-le scurt, asezonați cu ingrediente și adăugați un ou.Se amestecă până ce devin moale. Întindeți aluatul de fursecuri și aplicați umplutura pe acesta.Se formează un rulou si se unge pe deasupra cu celălalt ou bătut. Garnisiți cu semințe de in, dacă doriți. Coaceți în cuptorul încălzit la 200 de grade pentru aproximativ 30 de minute sau până se capătă o nuanță aurie.
#5 Usturoi
Usturoiul se folosește în gospodărie de foarte mult timp datorită componentelor sale care ajută sistemul imunitar.Alcina este unul dintre ingredientele principale din usturoi, cu efect miraculos. Sulful din alicina are compuși care întăresc globulele albe din sânge, ajutând organismul să lupte împotriva virusurilor.
Există nenumărate rețete cu usturoi, dar pentru a-și păstra proprietățile sale utile este mai bine să îl consumi crud.
Puteți adăuga, de asemenea, orice legumă și fruct de sezon în meniul dvs., precum și să improvizați cu diferite tipuri de rețete. Totuși, nu uitați că pentru o imunitate sănătoasă este important să luați o varietate de produse proaspete.
Care sunt produsele imunostimulatoare dvs? Haideți să schimbăm idei pe pagina noastră de Facebook.