Liebherr_drysafehydrosafe_slider

Uneori mai multă umiditate, uneori mai puțină… în funcție de cerințe! În electrocasnicele Liebherr cu tehnologia BioFresh, compartimentele DrySafe și HydroSafe asigură climatul perfect de păstrare a diferite tipuri de alimente.

Îți amintești ultima data când te-ai aprovizionat cu fructe, legume, pește sau carne? Ce cantitate nu a fost mâncată datorită faptului că, după câteva zile în frigider, și-a pierdut prospețimea și nu mai era apetisantă? Ei bine, acum nu mai este cazul de așa ceva. Mai mult ca sigur alimentele tale și-au pierdut prospețimea din cauză că au fost depozitate într-un mediu nepotrivit. Când sunt depozitate în condiții propice, alimentele proaspete pot fi păstrate și pot fi consumate pentru o perioadă îndelungată – menținându-și conținutul nutritional (vitamine, minerale și oligoelemente) și evident, gustul sublim!

Compartimentele BioFresh (DrySafe/HydroSafe) de la Liebherr îți permit să creezi condiții optime de depozitare. Conținutul de vitamine și minerale al fructelor, legumelor, cărnii, peștelui și al produselor lactate va fi păstrat o perioadă mai îndelungată într-un compartiment BioFresh, la o temperatură puțin peste 0°C și la un nivel optim de umiditate, decât în frigiderele tradiționale. Compartimentele BioFresh oferă un “mediu personalizat de prospețime” pentru alimente – ia să vedem cum…

Compartimentul DrySafe, cu un nivel scăzut de umiditate și o temperatură redusă, este perfect pentru depozitarea peștelui, cărnii și lactatelor – în special pentru depozitarea alimentelor cu un conținut de apă mai scăzut decât fructele și legumele.
Important: toate alimentele depozitate în compartimentul DrySafe ar trebui să fie în ambalaje vidate pentru a preveni dezhidratarea lor.
Poți identifica compartimentul DrySafe prin faptul că nu are sistem de reglare al umidității prin glisare.

Organizarea perfectă a alimentelor: compartimentul DrySafe poate fi folosit pentru depozitarea brânzei, cărnii și peștelui, pe când fructele și legumele pot fi depozitate în compartimentul HydroSafe

Organizarea perfectă a alimentelor: compartimentul DrySafe poate fi folosit pentru depozitarea brânzei, cărnii și peștelui, pe când fructele și legumele pot fi depozitate în compartimentul HydroSafe

Pe de altă parte, compartimentul glisant HydroSafe (hydro=umezeală) este ideal pentru depozitarea fructelor și legumelor, adică alimente ce au un conținut de apă mai ridicat. Glisarea compartimentului îți oferă posibilitatea de a regla atent umiditatea și, ca o regulă generală, cu cât ai mai multe alimente sunt depozitate în compartimentul HydroSafe, cu atât trebuie să deschizi mai tare compartimentul pentru a permite umezelii să circule. Iconițele de pe panoul de control glisant înseamnă: o picătură = umiditate scăzută, mai multe picături = umiditate ridicată.

 

Notă: alimentele depozitate în HydroSafe ar trebui să fie întotdeauna fără ambalaj pentru a permite aerului să circule. Probabil știi că salata verde ”transpiră” în pungile de plastic când este depozitată în sertarul pentru fructe și legume. Aceste alimente au nevoie să ”respire” – unii vânzători din piață știu foarte bine acest lucru și poate ai observat că își ambalează salata în ziare și nu în pungi de plastic.

Descoperă mai multe despre BioFresh în acest video:

 
Vrei să accesezi de pe mobil informații despre BioFresh?
 
Click aici pentru a downloada aplicația gratuită BioFresh pentru iPhone, iPad și android.

Ai întrebări despre compartimentele DrySafe și HydroSafe? Atunci scrie-ne! Folosește funcția comentariu de mai jos pentru a te alătura discuțiilor noastre pe Facebook.