cafeaua-energizantul-perfect

Vă gândiți câte căni de cafea bem în medie în timpul vieții noastre? Cu un simplu calcul putem ajunge la impresionanta sumă de 40.000 căni de cafea! Pentru mulți, savurarea zilnică a cafelei face parte din viața de zi cu zi – la începutul zilei, ca apel de trezire sau la ora prânzului ca apogeu al unei mese delicioase.

Finlanda este națiunea cu cel mai mare consum de cafea pe cap de locuitor din lume, România clasându-se în top 30, conform unui studiu efectuat în 2014 de către PwC. Dar care este povestea din spatele acestei băuturi populare?

Cum a ajuns cafeaua în Europa?

În secolul al IX-lea, etiopienii știau efectul stimulant al fructelor de cafea – iar această cunoaștere s-a răspândit de-a lungul secolelor din lumea islamică până în Europa. La început italienii s-au îndrăgostit de cafea, înainte ca băutura să devină populare în alte țări europene începând cu secolul al XVII-lea.

Depozitarea potrivită a cafelei

Practic pentru cafeaua prăjită și măcinată este recomandată o păstrare la rece și în loc uscat. De asemenea, este important să păstrați cafeaua într-un recipient etanș, deoarece contactul cu oxigenul accelerează procesele de oxidare. Prin urmare, este mai bine să mutați cafeaua măcinată din ambalajul original în cutii închise ermetic. Puteți păstra cafeaua și în frigider, deoarece acolo dezvoltă substanțe mai puțin amare chiar și după câteva săptămâni de păstrare față de temperatura camerei. Acest lucru face ca frigiderul să fie una din locațiile ideale pentru depozitarea cafelei.

Apropo: știați că puteți congela boabele de cafae? E un mod interesant de a păstra aroma și mai mult timp. Cu toate acestea, trebuie să aveți grijă să împachetați boabele cât se poate de etanș. Cele mai potrivite sunt pungile speciale pentru congelare, din care puteți elimina aerul înainte. La decongelare, lăsați boabele în pungă, astfel încât să nu pătrundă oxigen. Odată decongelate, le puteți folosi ca și cum sunt proaspăt cumpărate.

Măcinarea boabelor de cafea

Cunoscătorii de cafea știu asta de mult timp: cu cât sunt mai proaspete boabele de cafea măcinate, cu atât este mai intensă experiența aromei atunci când savurați cafeaua. Măcinarea boabelor acasă este cea mai potrivită modalitate de a vă bucura rapid și confortabil de o cafea perfectă.

Cum preferați să serviți cafeaua? Măcinați boabele de cafea acasă? Care este cea mai trendy cafea servită vreodată? Împărtășiți-ne sfaturile lăsând un comentariu pe Facebook sau Instagram.

cafeaua-energizantul-perfect