Frigider: 3 zile, Bio Fresh: 7 zile, Bio Fresh –Plus: 7 zile

Care este fructul cel mai iubit? Ei bine, potrivit cercetărilor efectuate de experți în domeniu – aceasta este căpșuna. Ne putem bucura de fructele delicioase aproape toată vara, de la sfârșitul lunii mai până la sfârșitul verii și  la începutul toamnei.Știați, însă, că căpșunile foarte mici , au beneficii mari pentru sănătate? Astăzi ne vom uita la ele mai detaliat – de unde provin și de asemenea, cum ar fi cel mai bine să le depozităm în zilele călduroase.

Istoria căpșunilor

Poeții romani Ovidiu, Plinius și Virgil, au numit căpșunile „fructul zeilor” și au personificat căpșuna cu încântarea paradisului. Abia între secolele XIV și XV căpșunile de grădină cu fructe mici au început să fie cultivate în Europa și mai târziu în secolul al XVII-lea, soiul a fost introdus oficial în toate părțile Europei.După acest proces lung, căpșuna, pe care o cunoaștem și o iubim cu toții astăzi, a atins în sfârșit o largă popularitate. În timp ce în acea perioadă îndepărtată fructul roșu a fost  un lux, o adevărată fericire și o seducție pentru cunoscători, astăzi este o plăcere populară pe care o putem găsi liber în supermarket sau în piață.

De ce, totuși, căpșunile au fost de mare interes din cele mai vechi timpuri? Evident, fructul are ceva special în comparație cu toate celelalte fructe, dar ce anume?

Căpșuni și beneficiile lor pentru sănătate

Pe lângă gustul seducător, căpșunile au o forță puternică asupra organismului și ascund o serie de beneficii pentru o sănătate bună. Căpșunile au un conținut mai mare de vitamina C decât lămâile – o surpriză mare, nu? În general, este acceptat faptul că lămâile sunt cele care ne oferă cea mai puternică concentrație de vitamina C, dar acest lucru nu este absolut  adevărat. Pe lângă îmbogățirea organismului cu cea mai importantă vitamina, căpșunile sunt, de asemenea, bogate în vitamina K și minerale precum  calciu, fier și zinc.Căpșunile au puterea de a ajuta  sistemul imunitar și au un efect benefic asupra sistemului digestiv. Fructele roșii strălucitoare își datorează culoarea lor  atât de rară fitonutrienților și flavonoidelor. Până în zilele noastre, se  consideră  că aceste fructe, pe lângă imunitatea benefică, mai au un efect bun asupra iritațiilor pielii!

Rezultatele obținute de experții  din domeniu dovedesc că consumul de căpșuni reduce cu siguranță riscul de boli cardiovasculare. Există, de asemenea, dovezi că antioxidanții din căpșuni pot ajuta la reducerea formării cheagurilor de sânge, care sunt printre cauzele principale ale atacului cerebral și pot ajuta la combaterea cancerului.

De asemenea, se consideră că antioxidanții puternici au efecte antiinflamatorii puternice, astfel încât servirea regulată a căpșunilor poate ajuta și în afecțiuni precum artrita.

Conținutul de fibre și fructoză din fiecare fruct contribuie la reglarea glicemiei din sânge. Este adevărat că în trecut căpșunile au fost  considerate fructul zeilor datorită gustului lor, dar acest lucru nu împiedică observarea proprietăților lor.

Efectul benefic al căpșunilor asupra corpului uman devine un fapt, care foarte repede le face parte din medicina populară.

Câte calorii sunt în căpșuni?

Acesta este un răspuns care este cu siguranță interesant pentru toate doamnele. Ei bine, avem vești bune! Căpșunile sunt o indulgență cu conținut caloric foarte scăzut de care vă puteți bucura fără reținere . Și mai bine este că fiecare parte din căpșuna   se poate consuma  . Da, într-adevăr, așa este. Frunzele de căpșuni  pot fi consumate  în  diverse  variante – crude, fierte sau chiar și sub formă de ceai. Nu ezitați să consumați căpșuni în sezonul lor. Corpul  dvs. vă    va mulțumi cu siguranță.

Soiuri de căpșuni

Probabil ați observat că în sezonul lor există diferite tipuri de căpșuni. Indiferent de tipul respectiv , compoziția lor rămâne aceeași. Acesta este principalul argument pentru a nu respecta regulile specifice, ci pentru a alege  căpșunile  care sunt exact pe gustul dvs.  – mai mici, mai mari, mai dulci sau nu atât de dulci.

Cunoașterea noastră se limitează la următoarele tipuri de căpșuni:

Soiuri timpurii: Honeoye, Christine și Gariguette (jumătatea lunii iunie până la începutul lunii  iulie)

Soiuri  din sezonul mijlociu: Cambridge Favorite, Sonata, Hapil, Manille și Elsanta (fructe de la mijlocul verii de la sfârșitul lunii iunie până la mijlocul lunii iulie)

Soiuri  târzii : Florența, Fenela și Simfonia (pe tot parcursul lunii iulie)

Cum să păstrați căpșunile proaspete mai mult timp

Aici noi – specialiștii din Liebherr, avem cuvântul. Depozitarea căpșunilor este un subiect specific, deoarece fructul în sine este fragil și  foarte susceptibil la condiții externe.Fără îndoială, cele mai delicioase căpșuni sunt cele pe care le putem mânca imediat, însă la acest fruct întâlnim și o problemă   că în doar câteva ore căpșunile își pierd aroma și proprietățile.Odată culese, căpșunile trebuie păstrate în  frigider și pregătite în prealabil. Cum? Spălați-le și aranjați-le pe o tavă acoperită cu hârtie de bucătărie.  Preparate  în acest fel și păstrate în  frigider, ele  își va păstra aroma și proprietățile timp de cel puțin 1-2 zile.

Dacă doriți să vă bucurați de căpșuni proaspete și mai mult timp, păstrați-le în compartimentul proiectat de Liebherr – BioFresh, unde acestea pot fi păstrate până la 7 zile.Vă rugăm să rețineți:  căpșunile coapte sunt foarte susceptibile la deteriorare din cauza presiunii fizice și a umidității, ambele având un efect dăunător asupra gustului, nutrienților, formei și, prin urmare, nu este recomandat să păstrați căpșunile  pentru o perioadă lungă de timp ca  materie primară.

Congelarea căpșunilor – misiunea este posibilă

Nu este o legendă, faptul că căpșunile congelate pot fi păstrate în siguranță până la 2 ani. Cu toate acestea, este important să rețineți că aceste căpșuni care au fost  decongelate  nu sunt ideale pentru prăjituri sau deserturi, pentru că  aspectul lor vizual este important. Căpșunile decongelate se potrivesc cel mai bine cu pregătirea unor gustări  precum  mousse, cheesecake-uri și înghețată.

Sfatul nostru: Spălați  căpșunile  înainte de  a le congela , dar rețineți că acestora nu le plac dușurile reci sau jeturile de apă directe. Cel mai bun mod de a  spăla  căpșunile este într-un bol cu ​​apă.

După clătirea în apă, căpșunile trebuie așezate cu grijă pe o tavă pentru a se  zvânta , iar tulpinile și frunzele să fie îndepărtate, în caz contrar, aroma se va pierde.

Compartiment de plante și fructe pentru  colgelarea  fructelor

Compartimentul de  plante  și fructe Liebherr vă permite să  colgelați  căpșuni în mod perfect. Acestea nu se vor lipi una de  alta  în timpul congelării și pot fi apoi ușor separate și transferate în saci sau  lăzi  frigorifice  .Căpșunile trebuie răspândite în compartimentul  plantelor  și fructelor și lăsate să  se congeleze  timp de aproximativ 10-12 ore. Pungile de congelare tradiționale sau containere de plastic sunt potrivite pentru depozitarea ulterioară, dar trebuie să fie cu închidere ermetică pentru a preveni pierderea de apă.

Orice  căpșună  cu semne de mucegai sau daune semnificative de presiune trebuie  îndepăratată  imediat, deoarece prezența ei  poate strica restul fructelor.

Care este varianta dvs. preferată de a mânca căpșuni? Alăturați-vă discuției pe Facebook pentru a  schimba  rețete interesante cu căpșuni.