Când ajungeți să vă gândiți la acest subiect realizați că majoritatea oamenilor nici măcar nu își pun problema temperaturii frigiderului. Primim produsul acasă și cel mai probabil îl lăsăm la setarea implicită. Ce temperatură ar trebui să fie setată într-un frigider și care sunt efectele unei temperaturi incorecte?

temperatura-optima-in-frigider

Temperatura ideală în frigider

Mare parte din organizațiile ce se ocupă de analiza deșeurilor alimentare declară că temperatura media în frigider este de 7°C, în ciuda recomandărilor agențiilor de sănătate care afirmă că temperatura ideală este între 0-5°C.

FoodWaste România spune că în fiecare an, o treime din toate produsele din România ajung la coșul de gunoi și că fiecare din noi irosim în medie 353 grame de hrană pe zi. Depozitarea produselor perisabile precum lactatele la o temperatură sub limita optima poate fi unul din factorii ce contribuie la această risipă.

Aparatele Liebherr cu afișaj electronic fac deosebită de ușoară verificarea și eventual modificarea temperaturii frigiderului și congelatorului. Prin urmare, setarea frigiderului la temperatura potrivită nu a fost niciodată mai simplă, iar dacă aveți un aparat frigorific Liebherr cu compartimente de depozitare BioFresh, o varietate de produse alimentare vor rămâne mai proaspete chiar și pentru mai mult timp.

Lucruri simple pe care le puteți face pentru a menține alimentele proaspete mai mult timp

  • Permiteți mâncărurilor calde să se răcească la temperatura camerei înainte de a le pune în frigider.
  • Păstrați alimentele în zonele corecte ale frigiderului. Ar trebui să păstrați produsele lactate, carnea gătită, resturile și mâncarea ambalată pe rafturile superioare și medii ale frigiderului. Raftul inferior ar trebui rezervat pentru carne, păsări de curte și fructe de mare, cu sertarele ce depozitează fructe, legume, salate.
  • Închideți ușa frigiderului cât mai repede posibil, pentru a minimiza pătrunderea aerului ambiental ce va ridica temperatura din interior.

Și… temperatura ideală pentru congelatorul tău

În cazul în care v-ați întrebat ce temperatură este ideală pentru congelator – aici este mult mai simplu. În general, cel mai potrivit nivel este la -18°C.

 

Ați schimbat temperatura frigiderului? Dacă da, ați observat vreo diferență în risipa alimentelor? Spuneți-ne printr-un mesaj pe Facebook sau Instagram.