Pentru multe persoane, nu există o satisfacție mai mare în timpul Crăciunului decât reunirea familiei în jurul mesei și servirea mâncărurilor tradiționale de Crcăiun și altor tentații delicioase. În acest sens, somelierul de la Liebherr, Frank Kramer, ne va dezvălui care vinuri sunt potrivite pentru aceste momente minunate, în această perioadă magică a anului.

 

Șampania tip Rose este fantastică și multifuncțională.

În timp ce în unele țări, șampania este păstrată pentru întâmpinarea noului an, în altele, precum Anglia, vinul spumant este un oaspete de onoare al mesei de Crăciun. Și dacă îl veți consuma doar pentru sporirea bunei dispoziții sau numai ca aperitiv înaintea cinei din ajunul Crăciunului, sticla de șampanie ar adăuga o strălucire suplimentară acestei sărbători luminoase.

Șampania și, în mod special, acest tip de Rose, în mod sigur, este mai potrivit pentru Crăciun. Nuanța sa delicată de roz și gustul ușor fructat contribuie la dispoziția festivă mai bine decât vinurile albe șampanizate.

Pe lângă aceasta, niciodată nu subestimați calitățile șampaniei Rose ca o completare la felurile de mâncare festive.

Vă puteți bucura de rose-ul ușor ca aperitiv, iar sortimentele mai dense ale sale reprezintă un compliment splendid pentru gama variată de bucate. De fapt, dacă alegeți acest vin spumant nu aveți cum să greșiți  – incredibil de suplu și bine echilibrat, care completează de minune aproape orice fel de mâncare, cu excepția deserturilor dulci.

Vinul din regiunea Burgundia pentru pui, gâscă sau curcan

Aroma curcanului abia fript, care iese din bucătărie în Crăciunul rece (și să sperăm, cu zăpadă), face vacanța perfectă cu adevărat. Iar pentru iubitorii vinului bun, această satisfacție este desăvârșită dacă adăugăm și vinul potrivit cu care să savurăm mâncarea.

Chiar dacă, în mod instinctiv, puteți fi atrași de vinul roșu, tradițional pentru masa de Crăciun, un vin cu un gust mai delicat, cu care să completați masa festivă, este o alegere excelentă. De exemplu, vinul cu gust ușor fructat, Pinot Noir, din regiunea Burgundia este o alegere minunată.

Vinuri specifice, adecvate pentru această ocazie sunt și cele din Santenay sau Maranges. În aceste regiuni, se cultivă vii în partea sudică a zonei Cote de Beaune și sunt cunoscute prin vinurile intense, cu densitate medie și aromă delicată. Fanii vinului italian vor descoperi note asemănătoare în Barbera d’Alba din Piemont. Aveți însă în vedere că aceste sortimente de vin roșu trebuie să fie servite răcite până la temperatura de 16-17°C – puțin mai reci decât temperatura obișnuită a camerei.

Porto – pentru tarte locale și fursecuri de Crăciun

Un pahar de Porto la o tartă cu carne sau la fursecuri de Crăciun (dacă aveți nevoie de rețetă vedeți aici) este o combinație extraordinară pentru zilele din preajma Crăciunului. Cu toate acestea, foarte puține persoane înțeleg adevărata diversitate și calitatea acestui sortiment de vin. Dacă aveți în vedere că vinurile mai ieftine de Porto sunt mai alcoolizate la gust și mai dulci, Porto-ul de înaltă calitate oferă o combinație fermecătoare de arome fructate și calități gustative bogate. Cele mai bune vinuri de Porto sunt Vintage Ports, care sunt produse numai din cele mai bune recolte și pot ajunge cu ușurință la același preț și aceeași calitate ca a delicatului Bordeaux.

Recomandare: Vinul Late Bottled Vintage Port este un secret bine păstrat de către pasionați și experți. Considerat fratele mai mic al veritabilului Vintage Ports, acest vin vă va oferi o remarcabilă bogăție și finețe, la un preț mult mai mic, care va oferi o valoare mare în schimbul banilor dumneavoastră.  Decantat elegant în carafă și servit în pahare mici sub formă de lalea, cu greu veți găsi o băutură mai potrivită pentru a savura tartele cu carne și, bineînțeles, tradiționalele fursecuri.

Sperăm că prin această pagină am contribuit la dispoziția dumneavoastră de sărbătoare! Savurați și transmiteți-ne care este vinul dumneavoastră preferat pentru Crăciun.