Strămoșii noștri și-au dat seama mai demult că depozitarea corectă a cărnii determină ca pierderile să fie foarte mici. Carnea era afumată, conservată sau murată pentru a supraviețui unei ierni lungi și reci. Mai târziu, aceste metode au fost folosite pentru a oferi variante culinare călătorilor.

 

Carnea – cum să o păstrăm cel mai bine

În zilele noastre, putem înțelege că depozitarea corectă a alimentelor încetinește în mod semnificativ dezvoltarea bacteriilor. Refrigerarea și congelarea au făcut stocarea și în cele din urmă consumarea de carne mult mai ușor și mai sigur.

Sfaturi pentru a cumpăra și pentru a depozita carnea:

  • Cumpărați carnea cât mai târziu în tura de cumpărături.
  • Rugați măcelarul sau verificați chiar dumneavoastră ambalajul pentru a afla originea cărnii. Cu excepția specialităților, ar trebui să fiți capabili să vă aprovizionați cu carne din producția locală.
  • Încercați să ajungeți acasă cât mai repede după ce ați cumpărat carne, fără opriri îndelungate, pentru a păstra carnea cât de rece posibil. De multe ori ajută să utilizați o pungă rece, cu un acumulator frigorific.
  • Lăsați carnea în propriul suc. Curățați și reîmpachetați carnea dacă este necesar.
  • Carnea ținută în vid are viață mai lungă pe raft. Luați în considerare data ambalării și verificați ambalajul să nu fie rupt sau spart. Dacă a pătruns aer în interiorul ambalajului, cu siguranță au pătruns și bacterii.
  • Carnea în frigider se păstrează cel mai bine într-un recipient de sticlă sigiliat. Un bol de lemn nu este potrivit.
  • Carnea de vită tocată trebuie încălzită în termen de maxim 24 de ore.

Carnea de vită

 

carne de vită

Carnea de vită a fost o parte importantă din dieta noastră zilnică pentru o lungă perioadă de timp. Carnea de bună calitate ne oferă valoroși nutrienți și vitamine.

Deși eticheta indică întotdeauna cu exactitate ce tip de carne este, se vor face câteva distincții. Carnea de mânzat este roz, carnea de la șold este roșu deschis, iar carnea de vită este roșu închis.

Carnea de vită se ține 1 zi în frigider și 7 zile într-un sertar BioFresh DrySafe. Asigurați-vă să nu aibă umiditate prin a o plasa pe un grătar deasupra unei farfurii sau a unui castron. Puteți îngheța carnea prin a o împacheta într-o pungă etanșă, dar nu uitați să o etichetați cu data de congelare. Pentru rezultate chiar mai bune, puneți carnea în vid. Carnea de vită congelată poate fi stocată timp de până la 12 luni.

Carnea de porc

 

carne de porc

Carnea de porc este folosită în multe moduri și o multitudine de mâncăruri, printre cele mai cunoscute fiind cotletul de porc și „Schnitzel Wiener Art”, folosind carne de porc în loc de mânzat.

Atunci când cumpărați carne de porc, asigurați-vă că are o culoare frumoasă, roz. În cazul în care carnea este foarte palidă, întunecoasă sau apoasă, acestea pot fi un indicator al proastei calități.

Carnea de porc proaspătă poate fi depozitată în frigider timp de 1 zi sau într-un sertar BioFresh DrySafe până la 7 zile. Congelarea se face cu o pungă etanș, care ar trebui etichetată cu data de congelare a cărnii. Carnea de porc congelată poate fi stocată până la 6 luni.

Carnea de pasăre

 

O sursă importantă de hrană, carnea de pasăre este un nume colectiv ce cuprinde toate păsările ce pot fi utilizate pentru ouă, carne și pene. Pui, gâște, rațe.. sunt păstrate în întreaga lume. Carnea oferă foarte multe substanțe nutritive importante. Aceasta oferă proteine de calitate, vitamine, minerale și acizi grași buni. Aveți toate motivele să includeți carnea de pasăre în meniu.

După ce cumpărați carne de pasăre, fiind foarte fragilă, este bine să o aduceți cât de repede acasă. Păstrați-o pe un grilaj și acoperiți cu o folie de uz casnic. Grilajul previne păstrarea cărnii în propriul suc. Carnea de pasăre poate fi ținută în frigider 1 zi și până la 6 zile într-un sertar BioFresh DrySafe, iar carnea de pasăre înghețată în vid poate fi păstrată în congelator până la 6 luni.

Carnea de vițel

 

carne de mânzat

Vitele până la opt luni sunt numite viței. În funcție de rasă, sunt crescute pentru producția de carne sau de lapte. Carnea de vițel, așa cum este cea de porc, este folosită în multe și diverse moduri: prăjită, friptură, ruladă sau file. Mânzatul este întotdeauna o alegere bună pentru o masă festivă. Desigur, să nu uităm de șnițelul vienez. Carnea de vițel de calitate este roșie și pregătită cu grijă este considerată de mulți bucătari un preparat culinar de top.

Carnea proaspătă poate fi depozitată în frigider pentru 1 zi sau până la 7 zile într-un sertar BioFresh. Se congelează într-o pungă etanș cu etichetă și dată, sau mai bine într-o pungă în vid. Puteți păstra carnea congelată până la 12 luni.

Carnea de miel

 

carne de miel

Carnea de miel vine de la oi mai mici de un an. Bucătarii profesioniști consideră mielul ca una dintre cele mai bune tipuri de carne. Oile și mieii au o lungă istorie ca animale de casă, deoarece sunt o sursă importantă de lână, lapte și carne. Carne de miel roșu deschis este suculentă și se combină excelent cu o gamă largă de plante precum cimbru, rozmarin și mentă. Carnea de miel este relativ slabă, cu proteine și este o bună alegere pentru o dietă echilibrată.

Carnea proaspătă de miel poate fi păstrată în frigider timp de 1 zi. Uscați carnea și împăturiți-o în folie de uz casnic înainte de a o depozita în frigider. În sertarul BioFresh, carnea de miel poate fi păstrată până la 7 zile. De asemenea, poate fi congelat într-o pungă etanșă sau în vid, timp de maxim 10 luni.

Carnea – cum să o păstrăm cel mai bine