DuoCooling_slider_Liebherr

Tehnologia DuoCooling din combinele frigorifice Liebherr constă în două circuite de răcire independente ce controlează separat compartimentele frigider și congelator. Evident această tehnologie are anumite avantaje.

Ca parte a postărilor ”Caracteristici Liebherr explicate”, în postarea de azi vorbim despre DuoCooling. Duo-ce? DuoCooling! După cum sugerează prima parte a denumirii, DuoCooling are legătură cu două funcții…mai exact cu două circuite de răcire.

Tehnologia DuoCooling este întâlnită la toate combinele frigorifice Liebherr unde frigiderul și congelatorul au panouri de control proprii. La acestea nu există nicio legătură între congelator și frigider, deci nu este posibil schimbul de aer între ele. Probabil te gândești ”Toate bune și frumoase, dar cum mă ajută pe mine treaba asta?” Ei bine, pentru că nu există schimb de aer, sistemul DuoCooling previne transferul de mirosuri dintre congelator și frigider, prevenind astfel și dezhidratarea alimentelor.

Datorită tehnologiei DuoCooling nu există transferuri de aer între frigider și congelator

Datorită tehnologiei DuoCooling nu există transferuri de aer între frigider și congelator

Imaginează-ți că mergi la o plimbare într-o zi rece de iarnă. Când te întorci acasă îți simți pielea uscată. Care este motivul? Aerul rece a extras umezeala din pielea ta. Și ce trebuie să faci? De obicei aplici un strat de cremă pentru mâini și față pentru a contracara pierderea de umiditate. O situație asemănătoare se întâlnește și în cazul alimentelor dacă aerul foarte rece din congelator se întâlnește cu aerul rece din frigider – se dezhidratează alimentele. Tehnologia DuoCooling nu numai că previne acest lucru, dar și stopează transferul de mirosuri. Până la urmă cine vrea mirosul de brânză din frigider să pătrundă în congelator?

Cele două circuite de răcire (și temperatura din frigider și congelator) sunt controlate independent, în intervale de temperatură cuprinse între +1°C și +9°C (combine fără BioFresh) sau între +3°C și +9°C (combine cu BioFresh) pentru frigider și cuprinse între -15°C și -26°C în congelator. Dar mai există un beneficiu: dacă trebuie să decongelezi aparatul, poți opri separat frigiderul –  fără să afecteze temperatura din congelator.

Pentru mai multe informații vizionați video nostru despre DuoCooling:

Ai întrebări sau comentarii despre tehnologia DuoCooling? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau vino pe Facebook!