Inchidere frigider

Frigiderele și congelatoarele sunt atleți de cursă lungă…trebuie să răcească și să păstreze mâncarea proaspătă zilnic! Dar sunt momente în care vrei să le oprești pentru o perioadă mai lungă – de exemplu, când mergi într-un concediu sau îți muți domiciliul. Întrebarea este: Ce ar trebui să faci atunci?

Ai crede că este foarte simplu: scoți mâncarea din aparat, scoți aparatul din priză și gata. În principiu, este ușor, dar dacă asta e tot ce faci înainte de a-ți lăsa aparatul oprit pentru o perioadă mai lungă, s-ar putea să ai o surpriză neplăcută: miros urât impregnat în plastic, foarte greu de eliminat.

Curăță atent aparatul și lasă ușa deschisă

Pentru a preveni problemele, curăță atent aparatul când e oprit. În această postare găsești toate lucrurile pe care trebuie să le faci. Cel mai important este să lași ușa aparatului deschisă după ce l-ai curățat, pentru a preveni apariția mirosurilor neplăcute.

HolidayMode pentru combine frigorifice

Persoanele ce dețin o combină frigorifică închid de obicei compartimentul frigider și lasă congelatorul să funcționeze, atunci când pleacă în concediu. Pentru a preveni problemele mirosurilor neplăcute, ușile fiind închise, aparatele Liebherr Premium dotate cu tehnologia BioFresh, vin cu opțiunea HolidayMode. HolidayMode reglează temperatura frigiderului la +15°C, folosind mai puțină energie decât în modul normal și previne eficient formarea mirosurilor.

Înainte de activarea HolidayMode scoateți toată mâncarea din frigider și curățați-l.

Oprirea aparatelor cu IceMaker

Dacă aparatul tău este dotat cu IceMaker, trebuie să iei în considerare următoarele: înainte de oprirea aparatului pentru o perioadă mai lungă asigură-te că IceMaker-ul este în poziția de curățare. Informații despre aceasta găsești în instrucțiunile de folosire ale aparatului. În această poziție tava cu cuburi de gheață este așezată cu fața în jos, pentru ca apa să se scurgă, și pentru a împiedica ca mizeria să intre în tavă în momentul în care aparatul este oprit.

Când IceMaker-ul este în poziția de curățare, scoate aparatul din priză, curăță aparatul și IceMaker-ul. Pentru modelele cu alimentare automată cu apă, oprește robinetul.

Când pornești din nou aparatul, aruncă primele trei serii de cuburi de gheață. Dacă urmezi aceste instrucțiuni te vei bucura de aparatul tău Liebherr pentru mulți ani, chiar și dacă îl vei opri și porni de mai multe ori.

Dacă ai întrebări despre curățarea aparatelor sau despre oprirea acestora pentru o perioadă mai lungă, scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau alătură-te discuțiilor noastre de pe Facebook.