Benjamin John Ouellette, NKBA 2016’s Top 30 under 30.

Înainte ca proprietarii unor locuințe să ia decizia de a-și remodela bucătăriile, trebuie să se asigure că vor române în trend pentru cel puțin următorul deceniu. În acest articol, designerul Benjamin John Ouellette din Toronto, Canada, vă oferă expertiza sa asupra tuturor tendințelor din 2019!

De la configurație până la piesele de mobilier, de la depozitare până la aparatele electrocasnice, bucătăriile din 2019 arată promițător!

 

 

 

MOBILA

La revedere stilului SHAKER pentru mobila de bucătărie!

În 2019 mobilierul de bucătărie va fi modern și minimalist. Ușile fără cadru și fără mânere vor lua locul unui cadru de mobilier format din 5 piese. Acestea vor merge de la podea până la tavan, maximizând spațiul de depozitare pentru spațiile mai mici și vor integra refrigerarea pentru a eficientiza aspectul general. Pe măsură ce ne reconsiderăm stilul de viață pentru a include mai multă eficiență și mai puțină aglomerație, soluțiile vizibile de stocare devin din ce în ce mai importante și realiste. Vom vedea mai puțin dulapuri superioare, ci rafturi deschise sau dulapuri de sticlă pentru a stoca veselă fină sau sensibilă. Dulapurile de bază vor deveni mai funcționale, intuitive și ergonomice.

Mai puține dulapuri superioare și mai multe rafturi deschise

TRENDURI DE CULOARE

De prea mult timp bucătăriile noastre au rămas fără un stil cu personalitate. Bucătăriile de azi sunt totuși mai personale ca niciodată, cu nuanțe de albastru, verde sau chiar purpuriu ce și-au făcut debutul în finisajele mobilei. O fundație simplă și rigidă completată cu opțiuni captivante în materie de culori.

Albastrul este noul „neutru”

Albastrul marin este noul „neutru” împreună cu negru, iar amestecul acestor finisaje întunecate combinate cu un lemn de culoare medie sau luminoasă, dă personalitate și profunzime cele mai utilizate încăperi dintr-o casă.

Paleta de culori cu verde bogat precum smaraldul reprezintă cea mai cunoscută și puternică tendință de culoare din 2019. Verdele aduce o componentă plină de viață ambientului și eleganță în orice spațiu. Având în vedere faptul că bucătăria este locul cel mai energic dintr-o locuință, se potrivește perfect! Coordonarea culorii verzi cu alama și alte metale colorate este astăzi o tendință foarte des utilizată, acordând un omagiu aspectului tradițional, dar menținând în același timp o formă modernă.

Mobilă verde-smarald? Da, vă rog!

MATERIALELE MOBILEI ȘI DECORUL

Cu absența dulapurilor vopsite în alb, vom vedea o trecere din nou la autenticul lemn; de această dată cu petele naturale în urma tăierii a stejarului alb, nucului sau chiar arțarului. Vom vedea că prosperă tendința industrială, cu materii prime mate și patinate precumf ierul, cuprul și alama. Oțelul inoxidabil va fi totuși un simbol al statutului de lux, dar va fi diferit prin trecerea la interior: cutii pentru sertare, interioare de frigidere etc. Auriul și negrul mat vor continua să domine categoria de finisare metalică și în 2019, dar vom vedea finisaje mai lustruite și mai variate.

Trendul industrial câștigă teren

Interiorul din inox al gamei Monolith de la Liebherr

Mai mult ca oricând, ideea de design „elementar” este importantă deoarece vom aduce elemente terestre precum betonul, lemnul, piatra naturală și chiar verdeața. Nimic nu aduce mai multă viață într-un spațiu decât frunzișul real! Plantele și grădinile verticale devin tot mai populare în bucătărie deoarece reduc deșeurile și facilitează pregătirea mesei.

ACCESORII

Poate că mărimea contează, dar nu în 2019. Mânerele mai mici și accesoriile minimaliste revin în bucătăriile anului, permițând mobilierului să iasă în evidență și să strălucească. Deschiderea prin atingere devine tot mai utilizată, eliminând mânerul cu totul.

Accesoriile mai mici sunt printre cele mai cunoscute trenduri din 2019

 

Când folosiți accesorii la mobilă, nichelul periat este oficial mort, nu îl alegeți! Negrul este noul „normal”, dar dacă doriți să fiți în topul trendurilor din 2019, căutați finisaje calde și îndrăznețe care să adauge strălucire spațiului. Oțelul lucios și lustruit se întoarce spectaculos în copurile noastre de iluminat, mânere, robinete, accente pe mobilă și chiuvete.

Poliesterul lustruit va fi, de asemenea, o tendință ce oferă contrast și strălucire. Accesoriile sunt cele mai simple lucruri de modificat, așa că riscați și încercați ceva frumos și diferit!

BLATUL DE LUCRU

În 2019 revenim la elementele de bază pentru blatul de lucru. Marmura cu contrast mare, cum ar fi Sydney sau Nero Marquina sunt mai populare ca niciodată – dacă alegeți marmură, alegeți cea mai bună marmură! Terrazzo face, de asemenea, o revenire în podele și blaturi de lucru. Se pot implementa accente de cupru și auriu care depășesc zona de accesorii sau sanitare.

Marmura cu contrast ridicat precum Sydney sau Nero Marquina sunt mai populare ca niciodată

În 2019 începem să încorporăm modele în bucătării și aceste plăci ne permit să ne exprimăm pasiunea pentru culoare și decor.

Pe măsură ce ne apropiem de mobilierul colorat, trebuie să acceptăm și betonul ca un element neutru, fie pentru blaturi, pardoseli sau chiar hote. Tot în 2019, vom vontinua să vedem mult mai multe pete de culoare pe fundal. Folosind plăci mari din cuarț, piatră sau granit, se minimizează murdăria și întreținerea, simplificând în același timp și aspectul general.

APARATE ELECTROCASNICE

În materie de electrocasnice, anul 2019 va fi anul aparatelor frigorifice cu compartimente diferite, cu mânere ascunse integrate în configurația mobilierului. Tehnologia avansează cu funcții inteligente precum conectivitatea la WiFi și controlul tactil.

Conexiune WiFi în noile aparate Monolith de la Liebherr

CONCLUZIE

În 2019 renunțăm la bucătăriile reci și impersonale. Vom redecora conceptul unei bucătării cu viață, culoare, model, textură și lumină. Mai mult ca niciodată, bucătăriile noastre ar trebui să fie la modă și să reflectăm stilul nostru personal distinctiv.