Congelatorul dumneavoastră vă dă impresia că nu funcționează la maximă capacitate? Nu vreți să apelați la un service? Vă oferim un simplu pont pentru a vă da seama ce se întâmplă.

congelatorul-va-face-figuri

Dacă deschideți compartimentul congelatorului și găsiți porțiuni de apă sau legume înghețate ce arată mai degrabă ca o grămadă de alimente, decât ca o sursă savuroasă de vitamine.. înseamnă că aveți o problemă. Poate cineva a lăsat ușa deschisă sau poate ceva nu funcționează cum ar trebui. Mai jos găsiți un pont ce vă va ajuta să aflațicare este problema!

  1. Puneți un recipient cu apă în congelator
  2. În momentul în care apa este înghețată, complet solidă, puneți un obiect mic deasupra (de ex. o monedă sau o jucărioară).

Dacă funcționează perfect congelatorul, obiectul ar trebui să rămână deasupra gheții. În cazul în care congelatorul nu mai rulează pentru o perioadă mai îndelungată de timp, sugerând o posibilă defecțiune, gheața se va topi. Obiectul se cufundă în apa înghețată sau chiar cade la baza recipientului.

Acest truc este folositor în special în cazurile în care sunteți plecați pentru o perioadă de timp. E o cale eficientă de a verifica dacă elementele congelate s-au dezghețat intermitent. Această problemă nu afecteză doar gustul alimentelor, ci ar putea fi chiar o situație care să afecteze siguranța produselor. Dacă vă întoarceți acasă și găsiți obiectul acoperit de gheață sau apă ușor înghețată, e momentul potrivit să sunați la service!

Aparatele frigorifice Liebherr au alarme acustice ce vă vor anunța când este lăsată ușa deschisă, când a revenit curentul după o întrerupere sau când scade temperatura dintr-o dată.