Să cumpărăm absolut tot ce este necesar deodată? De fapt, misiunea este posibilă! Masa festivă, dar și faptul că întreaga familie este acasă presupune puțin mai multă pregătire și eforturi înainte de sărbătoarea însăși. Mic dejun, prânz, cinele festive, dulciuri de Crăciun și delicatese de Anul Nou  –  toate acestea înseamnă o organizare serioasă pentru fiecare gospodină. Fără stres! Am pregătit 4 pași, care vor înlesni cumpărăturile de sărbători și chiar le vor plasa printre sarcinile îndrăgite.

  1. Stabilirea unui buget

Este deosebit de important să știți ce sumă din bugetul total ați putea investi în pregătirile de sărbători. Acest aspect va ajuta ca ideile să fie prioritizate, în ce cantități trebuie să se cumpere și ce anume să fie pregătit. Toate acestea duc către pasul 2  –  pregătirea unui plan, care va fi adaptat bugetului și orice stres din timpul cumpărăturilor va fi eliminat.

  1. Plan cu meniul pentru zilele de sărbătoare

De ce să nu fi întocmit din timp planul pentru meniu? Acest fapt oferă întâietate și siguranță în întocmirea unei liste de cumpărături pline la maxim, ca în pasul 3. Pregătirea anticipată degajează nu doar zilele ce vor veni, ci oferă avantaje în situația aglomerării tuturor oamenilor în rețelele de magazine, exact înaintea sărbătorilor.

De aceea, concentrați-vă și faceți tot ce ați fi făcut pe 23.12, cu câteva zile mai devreme. De ce nu, chiar de azi?

Pe lângă toate acestea, crearea unui plan organizatoric va ajuta să fie evitate achiziționări de produse și de cantități inutile și, în consecință, resturile și deșeurile vor fi mai puține în acest an!

  1. Lista de cumpărături, obligatorie!

Prin urmare, după întocmirea meniurilor, adaptate celor dragi și incluse în plan, este clar ce produse și în ce cantități sunt necesare. Pentru a nu exista omisiuni în lista de cumpărături, planul și rețetele trebuie verificate în detaliu și să fie bifate toate produsele de cumpărat. Noi știm că listele pe hârtie sunt destul de încurcate și nu ne amintim întotdeauna unde le punem.

De ce să nu avem încredere într-o aplicație de întocmire a listei de cumpărături? Dispozitivul mobil este întotdeauna la dumneavoastră și chiar dacă vă amintiți ca să vă adăugați ceva pe listă în timp ce sunteți deja în pat, veți putea adăuga cu un click.

  1. Locul corect pentru cumpărături

Frecvent, supermarket-urile ne întâmpină cu ospitalitate, exact înaintea sărbătorilor. Dacă preferați să faceți cumpărături dintr-un singur loc, atunci hipermarket-ul este locul dumneavoastră! Însă, în cazul în care preferați să cumpărați legumele și fructele de la piața din apropiere, carnea de la măcelărie, iar restul produselor de la un magazin, atunci alegeți unul care va avea cea mai bună locație față de piață și măcelărie. Încă ceva care nu este de subestimat – intervalele orare pentru piață! Este important să fie respectate, în plus, economisesc destul timp gestionat.

Succes și cumpărături plăcute înaintea sărbătorilor!