În decembrie, în majoritatea magazinelor mari începe oferta de ciocolată, produse cosmetice și tot felul de lucruri, inscripționate cu 24 de numere. V-ați întrebat de ce? În realitate, aceasta este una din tradițiile amuzante dinaintea Crăciunului, în multe țări ale lumii. Ideea acestor pachete de Advent cu 24 de cutiuțe numerotate este să ne ajute (în special pe copii), să nu simțim luna lungă dinaintea sărbătorilor de Crăciun și, în același timp, să ne bucurăm de micile cadouri pe care le vom deschide în fiecare zi de dinaintea Crăciunului.

 

Aceasta este și un mod excelent de a le dovedi celor dragi cât de mult îi prețuiți, răspândind spiritul Crăciunului în jurul dumneavoastră.

De aceea, în rândurile următoare, vă vom arăta cum să vă faceți mai ușor propriul calendar de Advent, pe care să îl dăruiți unei persoane apropiate, copilului dumneavoastră sau spre folosul și distracția personală.

Pasul 1:

Alegeți 24 de cadouri mici. Acestea pot fi alese întâmplător sau să fie ceva concret (o idee minunată pentru copii o reprezintă jucăriile din filmul sau colecția lor preferată).

Pasul 2:

Împachetați. Lucrați cu dimensiuni mici. Nu trebuie ca totul să aibă aceeași formă. Important este să fie interesant și distractiv. Pe lângă obiecte, pot fi dulciuri, precum diverse bomboane de ciocolată de calitate, fursecuri ș.a.

Pasul 3:

Decorați și puneți micile daruri în mici săculeți sau cutiuțe de Crăciun, după preferință. Cu siguranță, vă veți distra când le împachetați, imaginându-vă reacția celor dragi, atunci când le vor deschide.

Pasul 4:

Așezați mini cadourile astfel încât să corespundă scopului. Puteți adăuga puțin umor, introducând în săculeți mesaje cu cele mai diverse propoziții amuzante. Puteți realiza chiar o mini hartă a comorilor, ascunzând surprizele prin casă, iar beneficiarul calendarului de Advent să încerce să descopere în fiecare zi câte o comoară. Merită provocarea!

Puteți folosi și 24 de mini săculeți de Crăciun, în care să puneți cadourile. Acest tip de ambalaj este specific pentru Germania.

Idei de  “umplutură a calendarelor de Advent:

  • Pentru ea:  un accent diferit în fiecare zi cu ceai, arome, produse cosmetice, ceva pentru bucătărie, fotografii.
  • Pentru el: diverse tipuri de gusturi și arome: o sticluță minusculă cu băutura preferată, cafea aromată, un deschizător pentru bere, iar ziua următoare și bere de iarnă.
  • Pentru cel mic: aici alegerea poate că este cea mai variată – jucării, dulciuri, rechizite școlare, cărți.

Dumneavoastră îi cunoașteți cel mai bine pe cei dragi, așa că gândiți-vă ce i-ar face să zâmbească larg, în fiecare zi până la Crăciun.

Împărtășiți cu noi experiența în privința calendarelor de Advent, care ar fi ”umplutura” dumneavoastră preferată?