PantherMedia 3276789

În această secțiune, de obicei vă prezentăm unele dintre cele mai interesante, bizare și comice întrebări primite pe canalele noastre de service. Acest lucru amintește zilnic echipei noastre de service importanța acordată de clienții noștri electrocasnicelor Liebherr și ne supune unor provocări diferite.

Există un proverb vechi, ”trei mutări sunt la fel de dăunătoare ca și un foc”, adică: dacă muți aparatul de trei ori, vei avea aceleași daune ca și într-un foc! Pentru a nu-ți frige degetele data viitoare când faci mutări prin casă, acest blog îți va spune cum poți să își muți frigiderul sau congelatorul din punctul A în punctual B fără nicio daună. Acest subiect este întâlnit cel mai des în întrebările primite de angajații de la Servicii Clienți, din cadrul Centrului de Informații.

În poziție verticală sau orizontală? Fapte și mituri

Dacă cercetezi vei întâlni câteva mituri populare despre transportul frigiderelor. Unii oameni vor insista asupra faptului că e cel mai bine să le transportăm culcate, pe când alții sunt siguri că modul corect de transport este cel în picioare. Și vei mai întâlni discuții despre ce trebuie să faci când aduci aparatul la destinație: să îl lași să stea în picioare pentru câteva ore înainte de pornire?

Dintr-o perspectivă tehnică, frigiderele și congelatoarele Liebherr ar trebui să fie întotdeauna transportate în poziție verticală și doar puțin înclinate. Motivul pentru care trebuie respectat acest lucru este colierul compresorului este conceput pentru a absorbi vibrațiile acestuia în timpul operațiunii de transport, când aparatul se află în poziție verticală. Dacă aparatul este transportat pe orizontală, atunci vibrațiile ce se produc în timpul transportului cauzează tensiuni direct pe colier și se poate deteriora.

Mulți clienți mai întreabă dacă pot să pornească aparatul imediat ce îl aduc în casă. În cazul aparatelor Liebherr răspunsul: DA! Poți porni aparatele tale Liebherr imediat ce le-ai adus acasă.
Secretul unei mutări cu succes

Dacă doar muți aparatul de la un etaj la altul trebuie să procedezi astfel: doar scoate din priză aparatul, caută câțiva oameni să te ajute la transport, apoi bagă înapoi în priză și gata.
Totuși dacă transporți aparatul pe distanțe mai lungi, ia în considerare următoarele:

• Consumă cât mai mult din alimentele din frigider înainte de a te muta.
• Scoate aparatul din priză înainte de a-l muta pentru a permite congelatorului să se dezghețe.
• Curăță cu grijă aparatul cu o soluție cu pH neutru cum ar fi apă cu putin detergent lichid. Atenție: vă recomandăm să nu curățați aparatul cu oțet, pentru că acizii pot deteriora plasticul din interior.
• Îndepărtează toate rafturile din sticlă și asigură-te că sunt ambalate corect pentru transport.
• Ideal ar trebui să învelești aparatul pentru a evita zgârieturile.
• Întotdeauna transportați frigiderele și congelatoarele în poziție verticală și puțin înclinate.
• Securizează aparatul cu niște curele pentru a evita răsturnarea.
• Prinde ușa aparatului cu bandă pentru a preveni deschiderea acesteia în timpul transportului.
• Dacă e posibil, protejați aparatul de vibrații puternice.
• La destinație, folosiți o cumpănă de nivel pentru a repoziționa optim aparatul.
• După cum am menționat, puteți porni aparatul imediat după ce l-ați poziționat.

Notați: aceste sfaturi se aplică doar la aparatele Liebherr. Din fericire, dacă le urmați, mutatul aparatelor ar trebui să fie mai puțin stresant.

Ce experiențe aveți cu mutatul frigiderului sau congelatorului? Scrie-ne! Folosiți funcția de comentariu de mai jos sau alătură-te discuțiilor pe Facebook.