Anul acesta 2020 este plin de tot felul de noutăți, dar una dintre ele este cu siguranță capabilă să încânte nu numai iubitorii de cofeină, ci și pe cei care iubesc băuturile cremoase. Vă prezentăm cea mai nouă ispită – Dalgona coffee.

 

Băutura Dalgona, și mai precis, ce o deosebește de frappe-ul așa bine cunoscut.

De fapt, deosebirile nu sunt mari, dar cu siguranță sunt palpabile, iar iubitorii de cafea știu foarte bine cât de mult conteaza aceste detalii mici  .

Este greu să se găsească cuvinte pentru plăcerea și delectarea aburilor acestei băuturi. Un lapte răcoritor sub un capac cremos de cafea dulce: cu aceste cuvinte se poate descrie noua băutură de tendință. Alături de espresso tradițional, frappe-ul alb, cappuccino-ul, de asemenea și cafeau dalgona ocupă un loc, care vă oferă varianta impresionantă de a vă bucura de cafea. Din acest motiv, astăzi acordăm o atenție deosebită acestei băuturi, cum se pregătește, de unde provine, și multe altele. Totuși, este important să fim la curent cu tendințele mai ales pe subiecte preferate

Popularitate în câteva clicuri

Timpurile în care trăim, ne avantajează prin faptul că lucrurile bune câștigă rapid popularitate și schimbă tendințele. Exact acest lucru se întămplă cu cafeau Dalgona. Datorita rețelelor sociale, inovarea în cafea a mers pe o distanță lungă ,de la Coreea de Sud până aici. Locul exact de origine al cafelei Dagona este Macau. Acolo un actor local a descoperit această varietate de cafea la începutul anului 2020 și o prezintă la o emisiune de tv. Foarte rapid, vestea despre o cafea- băutură nouă a făcut turneu și se transformă în modă, iar în acest fel ajunge astăzi și la noi.  Acest tip de băutură își obține denumirea datorită gustului  apropiat de dulceața tradițională din Coreea de Sud ”Dalgona”.

Dalgona- cum să o pregătim?

Ei bine, să revenim! Lucrul bun din aceasta nouă tendință este că putem pregăti această variantă de cafea de vară cu lapte și cu eforturi minime. Lucrul unic despre cafeaua de dalgona este amestecul de cafea, apă și zahăr în trei părți egale, care formează  o coroana unică cremoasă a unei băuturii răcoritoare.

Rețeta pentru cafeaua Dalgona

( Potrivită pentru 2 căni)

Ingrediente:

2 linguri de zahăr granulat
2 linguri de cafea instant
2 linguri de apă caldă

Gheață pentru servire
Lapte pentru servire

Într-un bol de dimensiune medie, combinați zahăr, cafea și apă în părți egale. Agitați mai tare cu mână timp de 5 minute, până când amestecul devine mataso neted si stralucitor și încă un 1 minut agitați cu mixer, până când amestecul se ingroașe și își păstrează forma lui.
Umpleți o cană cu lapte și gheață, iar după aceea turnați deasupra, crema de cafea, amestecați și bucurați-vă.

Avantajele acestei băuturi moderne sunt evidente. Dar totuși există și un mic dezavantaj – cu utilizarea cafelei instant ceva se pierde în ceea ce privește gustul cafelei.
Cafeaua instant nu se poate compara cu boabele de cafea măcinate. Un truc mic obține un gust optimal al cafelei dagona: în loc să se folosească un amestec de cafea instant, apă și zahăr 1: 1: 1, de asemenea, puteți să peparați o cremă de un espresso tare și fiert și 5 linguri de zahăr.

Cum să nu spunem că, Dalgona este asemănătoare cu Frappe-ul așa bine cunoscut, dar probabil cu timpul vom afla care este deosebirea între dalgona și frappe.

Frappe

1 cafea instrant
1-1½ – lingură de apă rece
1 linguriță de zahăr
gheață
Apă rece pentru completare
Lapte după gust.

Puneți cafeau, zahărul și 1-1½ apa într-un shaker sau borcanel. Agitați tare timp de 30 de secunde. Turnați conținutul într-un păhar cu gheață și adăugați lapte după gustul dvs.

Deosebirea de bază constă în prepararea și producerea unui capac cremos la cafeaua Dalgon, în loc de așa bine cunoscută spuma obișnuită la frappe.

Cum să servim?

Această întrebare este departe de a fi de prisos, deoarece servirea cafelei Dalgona este esențială pentru această experiență.

Ca să faceți cafeaua Dalgona și mai specială, puteți garnisi cu praf de cacao sau scorțișoară pentru ca in final sa fie deasupra coroanei. Chiar ați putea să vă găndiți la un vârf de cardamom, care oferă un gust exotic al cafelei și amintește de originea ei. Iar la sfârsit, dar nu pe ultimul loc, adăugarea a 2-3  cuburi de gheață din frigiderul dvs Liebherr, pun această băutură printre băuturile preferate de vară. Fantastic delicios!

Alternative

Ar fi fost nedrept dacă nu consumați lapte să ratați această plăcere a capcelului cremos și atât de irezistibil  a Dalgonei. În această legătură – există și alternative.
Ușor puteți înlocui laptele, cu unul pe bază de plante, de exemplu lapte de de nucă de cocos, migdale, orez sau lapte de nuci Caju. Merită să încercați diferitele tipuri de lapte ca să aflați care combinație cu cafea cel mai bine corespunde la preferințele dvs de gust.

Dalgona fără cafea?

Bineînțeles, misiunea este posibilă, pur și simplu înlocuiți doza de cafea cu un praf de cacao și respectați din nou aceeași proporție1:1:1.  Această modificare necesită un lucrul sumplimentar, și anume să adăugați 100 ml. frisca pentru a atinge densitatea cremei.

Experimentați, distrați-vă și bucurați-vă.  Și uite așa de la experimentele dvs s-ar putea naște o nouă băutură, așa cum a apărut  Dalgona la începutul anului!

Vă urăm o vară delicioasă!