Slider_Sweetness_Food_Wine_Panther

De ce nu trebuie să fie niciodată mâncarea mai dulce decât vinul? Expertul Liebherr și maestrul somelier Frank Kämmer vă explică în postarea de azi.

Alegerea unui vin care să se potrivească perfect cu un fel de mâncare pare uneori o misiune imposibilă. De ce un sortiment de vin are un gust fantastic cu un fel de mâncare și cu alt fel nu se potrivește deloc? Din fericire lucrurile ar putea să fie mai ușoare decât vi se par, deoarece de obicei este trecut cu vederea un principiu de bază: mâncarea nu trebuie să fie niciodată mai dulce decât vinul. Din următorul motiv: dacă bei un vin sec cu o mâncare dulce, atunci vei obține un gust hiperacidic de nedescris, sălciu și care nu poate fi îngițit!

Chiar dacă un vin sec are o aromă fructoasă sau bogată, niciodată nu trebuie să fiți tentați să-l consumați cu un desert dulce. Spre exemplu, un Auslese de la Gewürztraminer (sortiment de Riesling nemțesc) ar avea un gust extraordinar cu un desert, însă un Gewürztraminer sec, deși are aceeași aromă, nu ar merge deloc cu desertul.

Evident când vine vorba de deserturi, vă așteptți la ceva dulce, dar în unele cazuri trebuie să aveți grijă pentru că dulceața unui fel de mâncare nu este întotdeauna evidentă. Multe feluri de mâncare au ingrediente dulci, cărora trebuie să le acordați o atenție deosebită. Spre exemplu, când serviți carne de crab cu legume prăjite în unt, apare o oarecare dulceață; sosurile de asemenea tind să aibă o oarecare dulceață. Cu mâncăruri ca acestea trebuie să vă asigurați că evitați vinurile seci sau foarte acide.

Ai întrebări sau comentarii despre această postare? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau vino pe Facebook!