Toată lumea cunoaște situația în care sertarele din congelator se deschid din ce în ce mai greu, deoarece pe ele s-a format aproape un aisberg întreg. Și înainte de a închide ușa, spuneți din nou: „Chiar trebuie să dezgheț congelatorul, dar îmi va lua prea mult timp”. În acest articol, vă vom prezenta niște sfaturi utile despre cum să scăpați de gheață în congelator.
Dezghețarea sau de ce trebuie să o facem?
În primul rând, să analizăm motivul pentru care congelatoarele trebuie dezghețate. Umiditatea care se acumulează la deschiderea/închiderea ușii și din cauza alimentelor depozitate este cauza principală pentru formarea gheții. În plus, acest lucru împiedică semnificativ funcționarea aparatului, temperatura dorită este atinsă după o perioadă mai lungă de timp, și respectiv – factura de energie electrică semnificativ (ceea ce nu este deloc de neglijat).
Cât de des ar trebui să-mi dezgheț congelatorul?
Pentru a avea un congelator curat (fără gheață) și pentru a menține un consum energetic scăzut, este de recomandat să vă dezghețați congelatorul o dată sau de două ori pe an.
Însă, în funcție de nivelul de umiditate din mediu și de tipurile de alimente pe care le depozitați este posibil să fie nevoie să dezghețați congelatorul mai des. Printr-o dezghețare regulată vei asigura o funcționare optimă a congelatorului și în același timp veți avea un consum de energie scăzut și mai puțin probleme cu congelatorul dvs.
Ce ar trebui să fac cu toate alimentele congelate în timpul dezghețării?
Înainte de a dezgheța congelatorul dvs., ar trebui să îl goliți în totalitate. Cea mai ușoară soluție la problema „off, ce voi face cu toată această mâncare” este să faceți un prânz și/sau o cină copioasă pentru familie, rude, vecini, bloc, etc. Dacă totuși decideți să nu mâncați excesiv, puteți pune alimentele în sertarele congelatorului care sunt scoase la un loc răcoros. Puteți adăuga, de asemenea, câteva pachete de gheață pentru a încetini procesul de încălzire.
Un sfat: vă sugerăm să vă dezgheațați congelatorul iarna (într-o zi cu temperaturi sub 0 grade ar fi ideală) pentru că temperaturile scăzute din exterior vor fi mult mai potrivite pentru alimentele congelate, procesul de dezghețare fiind mult mai eficient și mai puțin stresant (că alimentele se pot strica). Dacă aveți un aparat dotat cu funcția SuperFrost, activați-o cu 24 ore înainte de dezghețare, astfel coborându-se temperatura de la -18°C la -32°C, răcind alimentele în totalitate și prevenind dezgehțarea lor rapidă (astfel dvs. câștigați mai mult timp pentru dezghețarea congelatorului).
Dezghețare rapidă a congelatorului
Înainte de a vă apucați de dezghețare a congelatorului, mai întâi ar trebui să opriți aparatul și sa-l scoateți din priză. Porniți procesul de dezghețare prin deschiderea ușii, astfel gheața se topește încet. Puteți grăbi acest proces prin punerea unei sticle cu apă caldă în interior, închizând ușa. După aceea, straturile de gheață se vor topi mai rapid, ceea ce permite scoaterea bucăților de gheață formată. Un burete sau o cârpă sunt cele mai bune mijloace de a colecta apa dezghețată și excesul de gheață de pe podea.
Acum, după ce ați citit sfaturile noastre despre dezghețare prezentate mai sus, dvs. sunteți bine pregătiți să vă descurcați cu gheața din congeator. Totuși, dacă preferați să nu treceți prin acest proces, vă recomandăm să alegeți un congelator Liebherr dotat cu tehnologia NoFrost. Datorită aerului rece care circulă se obține înghețare mult mai ușoară a alimentelor, astfel umezeala fiind respinsă. În acest fel, congelatorul este întotdeauna fără gheață, iar mâncarea stocată rămâne fără gheață tot timpul.