slider_economie_energetica_liebherr.

Frigiderul și congelatorul sunt printre cei mai mari consumatori de energie din casa dumneavoastră. Aproximativ 14% din factura de curent electric este generată de frigider, ceea ce îl pune pe locul 2 ca utilizare a energiei după aerul condiționat. Deconectarea frigiderului este incomodă și nu e recomandată, așa că vă punem la dispoziție 9 idei prin care să economisiți bani.

#1: Scăpați de frigiderul vechi

Frigiderele și congelatoarele vechi se îndoapă cu electricitate. Poate e cazul să vă gândiți serios să vă înlocuiți aparatul! Liebherr oferă o gamă variată de aparate frigorifice foarte eficiente energetic. Toate modelele Liebherr sunt gândite să fie eficiente energetic.

#2: Cumpărați un aparat eficient energetic

Website-ul celor de la Energy Star vă oferă privirea de ansamblu asupra unor game complete de aparate eficiente din punct de vedere energetic. Pentru a economisi bani, luați în considerare achiziționarea aparatelor ce au fost premiate la categoria „Cele mai eficiente”.

#3: Locația, locația, locația

Nu așezați niciodată frigiderul lângă o sursă de căldură cum ar fi un cuptor, aragaz sau radiator. Evitați lumina directă a soarelui. Indiferent dacă aveți un aparat freestanding sau încorporabil, asigurați-vă mereu că frigiderul are suficientă ventilație. În acest fel, compresorul nu va rula continuu.

#4: „Cel mai rece” nu e întotdeauna cea mai bună variantă

Administrația pentru Hrană și Medicamente recomandă ca temperatura din interior a frigiderului să fie setată la 4,5°C și -18°C la congelator. O temperatură mai joasă chiar și cu un grad va crește consumul de energie cu aproximativ 6%. O setare precisă a temperaturii vă poate feri de facturi mari. Panoul de control Liebherr MagicEye vă arată temperatura exactă din interior și vă permite să setați temperatura dorită.

#5: Închideți întotdeauna ușa, fără întârziere

De fiecare dată când ușa frigiderului este deschisă, iese aerul rece și intră aerul cald al camerei. Pentru a compensa creșterea temperaturii din interiorul aparatului, frigiderul trebuie folosească energie pentru a reduce din nou temperatura. Evitați deschiderea ușii fără a fi nevoie sau pentru un timp mai îndelungat. Asigurați-vă că alimentele stocate nu împiedică închiderea ușii. Unele aparate frigorifice Liebherr au semnal sonor atunci când ușa rămâne între-deschisă pentru mai mult de 180 secunde.

#6: Dezghețați mâncarea în frigider

Când trebuie să dezghețați mâncare înghețată, mutați-o în frigider din congelator. Asta vă dă siguranța că este dezghețată în condiții optime. Acest aspect are și un efect de economisire a energiei: prezența acelor alimente înghețate răcește interiorul frigiderului, reducând cantitatea de muncă a compresorului.

#7: Evitați să puneți în frigider mâncare caldă

Încercați ca niciodată să nu puneți mâncarea caldă în frigider. Va încălzi interiorul și va încălzi și temperatura alimentelor deja stocate. Dați timp mâncării să se răcească până la temperatura camerei înainte de a o plasa în frigider. Aparatul frigorific nu se va defecta, însă creșterea temperaturii din interior va face și ca factura de energie electrică să crească. Administrația pentru Hrană și Medicamente recomandă refrigerarea sau congelarea alimentelor rămase în urma unei mese în termen de 2 ore după servire. Există un truc simplu pentru a grăbi procesul de răcire a alimentelor – în loc să puneți vasul din care ați servit, împărțiți resturile în câteva vase mai mici.

#8: Dezghețați compartimentul congelatorului

Un strat gros de gheață în congelator acționează ca izolație. Aparatul trebuie să utilizeze mai multă energie pentru a răci interiorul. Vă recomandăm astfel dezghețarea regulată a congelatorului. Aparatele Liebherr cu tehnologie NoFrost fac munca în locul dumneavoastră și nu va fi niciodată necesară dezghețarea lor. Toate modelele noastre premiate de Energy Star vin echipate cu NoFrost.

#9: Verificați în mod regulat sigiliul ușii

Cauciucul de la sigiliu este folosit cu scop de izolare. Acesta împiedică schimbul de căldură între aerul din cameră și frigider. Verificați cu regularitate că sigiliul este complet intact și etanș. Dacă nu este, înlocuiți-l de urgență!

Dacă v-a plăcut această postare sau aveți întrebări, vă rugăm să folosiți secțiunea de comentarii pentru a ne scrie, sau alăturați-vă unei discuții pe pagina noastră de Facebook.

Notă: Articolul „Economisiți energie cu aceste 9 sfaturi pentru frigider și congelator” a fost scris cu scop de divertisment. Dacă urmarea acestor sfaturi vă vor ajuta să economisiți bani, nu există nicio răspundere contractuală implicată sau asumată. Valoarea totală a facturii de curent depinde de o varietate de factori. Deși aceste sfaturi vă pot ajuta indiferent de marca frigiderului/congelatorului, acest articol a fost scris cu specificațiile aparatelor Liebherr în minte.