Este vară! Care sunt electrocasnicele care consumă cea  mai multă energie din  gospodărie? Această este o întrebare al cărei răspuns îl știți foarte  bine. Cu toate acestea, oare este posibil să reducem și mai mult consumul de energie?

Deși electrocasnicele Liebherr sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic, următoarele sfaturi și idei vă vor ajuta să reduceți și mai mult consumul de energie.

În ultimii ani, frigiderele și congelatoarele acasă au devenit din ce în ce mai economice. Cu toate acestea, dvs. – clientul nostru, puteți face câteva lucruri suplimentare pentru a economisi și mai multă energie.

  • Lăsați mâncarea fierbinte să se răcească până la atingerea temperaturii camerei înainte de a o pune în  frigider sau congelator.

  • Dacă doriți să decongelați  alimente congelate sau mirodenii pentru a doua zi, scoateți-le din congelator și puneți-le în  frigider.Dezghețarea alimentelor acționează ca un răcitor suplimentar, emițând frig în frigider, ceea ce înseamnă că acesta va funcționa mai puțin pentru a menține temperatura necesară. Acest lucru va economisi mai multă energie electrică.

  • Așezați produsele cele  mai des utilizate în partea din față a aparatului, astfel încât să fie ușor accesibile, atunci când ușa este deschisă.

  • Dacă aveți copii care tot timpul caută gustări  sau băuturi , păstrați-le  alimentele preferate  la nivelul ochilor lor. Acest lucru va reduce, de asemenea, pierderea de energie.

  • Poziționarea potrivită a frigiderului sau a congelatorului în camera respectivă afectează la fel consumul de energie.Evitați așezarea aparatului lângă o sursă de căldură , de ex.: calorifere, aragaze/cuptoare vechi, la lumina directă. În mod ideal, așezați aparatul într-un loc rece și uscat.

Electrocasnicele Liebherr oferă de aseme­­­­nea accesorii care vă vor ajuta să economisiți energie electrică.După golirea cu succes a “gramezii” de fructe și legume proaspete și  gustoase, sertarele frigiderului sau ale congelatorului rămân din nou goale. Dacă aveți un aparat Liebherr echipat cu BioFresh sau un congelator cu tehnologie NoFrost, puteți comanda un panou de economisirea energiei Vario cu o lățime de 60 și 70 cm pentru o mare parte din   aceste modele.Dacă frigiderul dvs. nu se utilizează în totalitate  , prin montarea acestui panou, sertarele goale de sub el nu vor fi răcite, adică prin panoul reduceți spațiul de utilizare al frigiderului dvs,  al aparatului dvs și în acest fel  puteți economisi până la 50% energie.

Panoul de economisirea energiei Vario poate reduce consumul de energie electrică la multe aparate cu tehnologie NoFrost  până la 50%.

Mai multe despre acest panou și despre dispozitivele echipate cu NoFrost puteți citi aici, iar despre cele echipate cu BioFresh aici.

Mai aveți întrebări despre consumul de energie al aparatelor Liebherr? Scrieți-ne! Folosiți câmpul de comentarii de mai jos sau participați la discuția cu noi pe Facebook.