Unde ar trebui poziționat un frigider sau un congelator? Care sunt aspectele pe care trebuie să le iei în considerare când vei alege locul montării unui aparat electrocasnic? Această alegere va afecta consumul energetic?  În postarea de astăzi vom încerca să însumăm câteva aspecte ce trebuie respectate când vei decide unde vei poziționa frigiderul/congelatorul.

Dacă vrei o sursă constantă de băuturi răcoritoare, unde ar trebui să amplasezi aparatul tău –  în cea mai răcoroasă cameră sau în apropierea saunei? Mai jos am subliniat aspecte importante ce trebuie respectate când vine vorba de amplasarea aparatului tău, pentru a-i mări durata de viață și pentru a fi sigur că funcționează în parametri optimi și cu un consum energetic eficient.

• Cu cât este mai răcoroasă locația aparatului, cu atât este mai mic consumul energetic. Ideal ar fi ca aparatele frigorifice să nu fie poziționate în apropierea surselor de căldură sau în bătaia directă a soarelui. Notează că: prin creșterea temperaturei camerei cu 1°C, automat crește consumul energetic cu aprox. 3% la congelatoare și cu 6% la frigidere. Deci se merită să le poziționezi în cele mai răcoroase zone din casă!

• Gheața din congelator crește consumul energetic, deci dezghețarea este foarte importantă. Aparatele Liebherr dotate cu NoFrost previn formarea gheții și dezghețarea nu este necesară.

• Asigură-te că grilajele ventilației sunt curate, fără praf (ar trebui curățate de două ori pe an) și nu sunt blocate, astfel ca aerul să circule cu ușurință. Acest lucru previne acumularea căldurii și creșterea consumului energetic. Asigură-te că aparatele built-in sunt instalate corect, pentru a permite o admisie și o ventilație corectă a aerului.

• Ia în considerare că aerul cald intră în aparat de fiecare dată când ușa este deschisă, ceea ce înseamnă că trebui răcit din nou, evident folosind mai multă energie. Unde este posibil, este recomandată evitarea deschiderii repetate a ușii.

• Frigiderele și congelatoarele Liebherr ar trebui transportate în picioare (după cum este indicat de cele trei săgeți de pe ambalaj). Aparatele pot fi pornite imediat după poziționarea în casă.

Ingineri instalând aparate în camere climatice, pregătite pentru teste.

• Se pot găsi informații despre clasa climatică a fiecărui aparat în cataloagele noastre și pe pagina noastră web. Dar ce înseamnă acest lucru? Clasa climatică ne indică temperaturile ambientale în care aparatul funcționează cel mai eficient. Unele aparate sunt proiectate pentru clasele climatice SN-T. Acest lucru indică faptul că ele funcționează optim la temperaturi ambientale între 10°C și 43°C – fiind astfel adecvate în majoritatea țărilor. Liebherr face eforturi mari pentru a garanta acest lucru prin testarea aparatelor în camere climatice speciale în centrul de dezvoltare din Ochsenhausen. Pentru că se pot simula o serie vastă de scenarii de temperatură și umiditate în aceste camere climatice, putem asigura că aparatul tău funcționează corect în mediul în care este amplasat.

Info: clasele climatice și ce înseamnă:

• SN = subnormal:Adecvat pentru temperaturi ambientale cuprinse între 10°C și 32°C

• N = normal:Adecvat pentru temperaturi ambientale cuprinse între 16°C și 32°C

• ST = subtropical:Adecvat pentru temperaturi ambientale cuprinse  între 16°C și 38°C

• T = tropical:Adecvat pentru temperaturi ambientale cuprinse  între 16°C și 43°C

Ai întrebări sau comentarii despre această postare? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau vino pe Facebook!