Cine nu iubește limonada de casă vara?Atunci când este  preparată  din ingredientele preferate și bine  răcită , limonada ocupă un loc de cinste în frigiderul dvs.Care sunt variantele sale, cum să o pregătim astfel încât să devină băutura preferată pentru toată familia, și ce  alimente să adăugăm pentru  a face  această băutură răcoritoare să fie sănătoasă, răspundem astăzi.

Indiferent de produsele principale pe care le alegeți , pașii pentru pregătirea limonadei sunt standard și mereu garantează un rezultat minunat.

1. Partea principală a limonadei de casă este sucul sau un amestec de suc și apă.

2. Apa poate fi plată, carbogazoasă sau minerală.

3. Pentru un gust deosebit se adaugă diverse siropuri sau plante.

4. Se poate îndulci cu zahăr sau sirop de fructe.

5. Limonada se servește răcită intr-un pahar înalt cu un pai. Paharul poate fi decorat cu fructe de pădure întregi, felii sau bucăți de fructe.

6. Limonada trebuie băută imediat sau să se păstreze în frigider pentru un timp scurt.

Cum se prepară limonada?

Într-un vas potrivit se toarnă sucul proaspăt stors, se adaugă zahăr sau orice alt îndulcitor și  plante  . Amestecați totul bine și adăugați apă – plată, gazoasă sau minerală.

Pentru acest scop se poate folosi  shaker. Cu ajutorul acestuia veți putea prepara rapid o limonadă rece. Puneți  gheața  și  limonada  în shaker, agitați  bine , apoi turnați băutura răcită într-un pahar.Gheața rămâne în shaker  fără a dilua limonada, ci doar o răcește.


Limonadă  de  zmeură

Care sunt ingredientele necesare?
Suc de zmeură – 1 litru
Apă minerală – 1 litru
Zmeure pentru decorare
Mentă – 2-4 crenguțe de mentă
Lămâie – 1 buc

Cum se prepară?
Lămâia se spală și apoi se șterg  bine, se taie pe jumătate și se  stoarce . Sucul de zmeură răcit se amestecă cu sucul de lămâie și apa minerală după care se amestecă bine. Pe fundul paharului se pun câteva  zmeure .  Limonada de zmeură se toarnă în pahare și în final se decorează cu frunze de mentă.


Limonadă de mere

 

Care sunt ingredientele necesare?

Suc de mere – 500 ml
Apa minerală carbogazoasă – 1 litru
Lămâie – 1/2 buc.

Cum se prepară?
Pentru a pregăti limonada de mere, se poate folosi suc de mere deja prepărat , dar cel mai bine este dvs. să pregătiți un suc proaspăt. În acest scop este necesar să spălați merele, să le  ștergeți i, să le tăiați în bucăți și să le puneți într-un storcător de fructe. Sucul de mere și apa minerală trebuie să fie bine răcite  din înainte . Apoi amestecați ingredientele într-o proporție de 1 la 2 sau după gustul dvs. personal, de exemplu, 1 la 1. Lămâia se taie în  felii  subțiri cu grosime de aprox. 2 mm și se adăugă în  limonadă.


Limonadă cu coacăze 

Care sunt ingredientele necesare?

Suc de coacăze – 1 parte
Suc de mere – 1 parte

Sirop de zahăr–după gust
Apă plată sau carbogazoasă – 2-3 părți
Lime – 1 buc.

Cum se prepară?

Amestecați sucul de mere și cel de coacăze negre  , adăugați apă potabilă curată sau apă minerală carbogazoasă, amestecați bine. Se adaugă siropul de zahăr, se amestecă și se răcește. Lime-ul este tăiat în felii  subțiri, care se pun pe fundul unei carafe de apă și apoi se toarnă limonada răcită.


Limonadă de fructe

Care sunt ingredientele necesare?

Suc de zmeură – 2 părți
Suc de mere – 1 parte
Suc de portocale – 1 parte
Apă plată sau minerală – 2-3 părți
Mentă–câteva crenguțe

Cum se prepară?
Sucurile de fructe proaspete se amestecă cu apa răcită, totul se se amestecă  bine și se adaugă frunzele de mentă. Lăsați-o în  frigider să se răcească și limonada de fructe este gata.


Limonadă de portocale

 

Care sunt ingredientele necesare?
Suc de portocale – 250 ml
Apă carbogazoasă – 750 ml
Lămâie – 1 buc.
Felii de portocale – 4-5 buc.

Cum se prepară?

Coaja de lămâie este îndepărtată și mai târziu va fi  folosită pentru decorarea paharelor.Sucul de lămâie stors se amestecă cu sucul de portocale răcit și apă carbogazoasă răcită. Limonada se toarnă în pahare. Feliile de portocale sunt în înfipte   în pai și apoi așezate în pahare.


Limonadă de citrice 

 

Care sunt ingredientele necesare?
Suc de portocale (proaspăt stors) – 500 ml
suc de grapefruit (proaspăt stors) – 200 ml
Suc de lămâie (proaspăt stors) – 100 ml
Zahăr sau sirop de zahăr –după gust
Apă carbogazoasă minerală – 1-1,5 L
Felii de lămâie și  portocale pentru decorare.

Cum se prepară?

Amestecați sucurile de portocala,  lămâie și  grapefruit.Adăugați zahărul sau siropul de zahăr și amestecați din nou. Se toarnă apa minerală în suc, se amestecă și se răcește. Limonada de citrice pregătită se toarnă în pahare decorate cu felii de portocală și lămâie.


Limonadă cu ghimbir

Care sunt ingredientele necesare?

1,5 căni de zahăr
3,5 căni de apă

6-8 cm de ghimbir proaspăt

Lămâie – 1 buc.
Suc de lămâie – 2 căni

Cum se prepară?

Într-o  craticioară  se fierbe 1 cană de apă și zahăr, amestecând până se dizolvă zahărul. Siropul de zahăr obținut se  ia  de pe foc și se adaugă ghimbirul curățat și tocat. Se lasă să se răcească.

Scoateți  frunzele  de ghimbir din sirop, puneți-le într-un blender, adăugați restul de 2,5 căni de apă și amestecați. Amestecul  se filtrează.

În sirop adăugați  apa de ghimbir și sucul de lămâie și turnați într-un vas potrivit. Lăsați peste o noapte în congelator

Amestecați limonada cu o furculiță până  când  devine în formă de cristale după care se toarnă în pahare de sticlă. Garnisiți cu felii de lămâie și serviți imediat.

Desigur, ar fi păcat să nu vă prezentăm aici și rețeta pentru limonada tradițională.


Limonada tradițională cu scorțișoara 

 

Care sunt ingredientele necesare?
Lămâi – 10 buc.
Apă – 500 ml – 2 litri
Zahăr – 300-400 gr
Scorțișoară – 1 băț

Cum se prepară?

Întâi decojiți  bine lămâile. Acestea se taie în jumătăți  și se  stoarce  sucul (după care poate fi răcit).  Puneți  apa la fiert, adăugați bățul de scorțișoară, coaja de lămâie, zahărul, amestecați bine și lăsați la înmuiat.Se strecoară și se răcește puțin . Se adaugă   în sucul de lămâie, se amestecă bine și limonada de lămâie cu scorțișoara este gata.

Cantitatea de apă și zahăr depinde de cantitatea sucului de lămâie care se obține prin stoarcerea lămâilor, precum și de aciditatea lor  și preferințele perosanelor .
După preferințe, în această limonadă  puteți adăuga rădăcină de ghimbir rasă, care fără îndoială se consideră  unul dintre alimentele foarte bune  care stimulează întărirea imunității.

Sperăm că vă simțiți inspirați pentru a încerca prepararea vreuneia din variantele de limonadă? Spuneți-ne rețeta dvs preferată pentru o băutură răcoritoare în zilele călduroase.