Montajul fix al ușii sau tehnica ușii glisante: două opțiuni de instalare de la Liebherr

Electrocasnicele Liebherr pot fi integrate în bucătării în două moduri: folosind montajul fix al ușilor sau tehnica ușii glisante. Transformarea unei uși glisante într-o ușă fixă este de asemenea extrem de ușoară.

Subiectul de astăzi al blogului Liebherr este dedicat instalării frigiderelor și congelatoarelor în bucătării. Mai exact, ne concentrăm pe montajul fix al ușilor și pe tehnica ușilor glisante. Acestea sunt cele două metode prin care electrocasnicele incorporabile Liebherr sunt integrate perfect în bucătării, creând astfel un aspect unitar al mobilierului.

Poate că nu sună palpitant, dar mulți clienți ce își planifică o bucătărie nouă, se gândesc prea târziu la acest aspect. Astăzi aducem acest lucru în atenția ta, ca să fii bine informat înainte să îți cumperi următoarea bucătărie. Trebuie să iei în considerare ce metodă de montare a ușilor de mobilier dorești.

Prin montare fixă a ușii, ușa mobilierului de bucătărie și cea a aparatului sunt strâns legate

Prin montarea fixă a ușii, ușa mobilierului de bucătărie și cea a aparatului sunt strâns legate

Montajul fix al ușii:

Ușa aparatului se leagă stabil de ușa mobilierului prin fixarea direct a ușii mobilei de ușa aparatului. Astfel, ușa frigiderului susține greutatea ușii mobilierului.

 

 

Pentru mai multe informații urmărește filmul nostru cu montajul fix al ușii:

Tehnica ușii glisante:

În cazul ușilor glisante, ușa mobilei este fixată direct pe dulapul înalt, fiind legată de ușa aparatului prin intermediul unor șine de glisare. Greutatea ușilor unității este susținută de balamalele mobilierului de bucătărie; greutatea ușii aparatului electrocasnic este susținută de balamalele proprii ale frigiderului.

Dacă vreți să înlocuiți un sistem vechi cu ușă glisantă cu un nou sistem Liebherr cu montaj fix, veți vedea că este un proces simplu. Pentru a face asta, doar îndepărtați toate balamalele de pe ușa mobilierului de bucătărie. Ușa ”goală” a mobilierului poate fi atașată ulterior direct ușii frigiderului folosind ghidul montajului fix al ușii. Greutatea ușii mobilierului de bucătărie este susținută de frigider. Privind aspectul: când sunt închise, electrocasnicele cu ușă glisantă și cele cu ușă fixă sunt identice.

Pentru mai multe informații, urmăriți filmul nostru: convertirea din ușă glisantă în ușă fixă:

Alegerea metodei de montaj depinde de unitățile de mobilier și electrocasnicul tău, și evident de preferințele tale.

Ai vreo întrebare sau vreun comentariu despre ușile glisante sau ușile fixe? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu din josul acestei postări sau alătură-te discuțiilor pe Facebook.