Care vi s-ar potrivi cel mai bine – o vitrină pentru depozitarea vinului sau o vitrină pentru vinuri cu zone de temperatură? Care sunt diferențele dintre cele două? Și ce avantaje oferă aparatele Liebherr atunci când vine vorba de depozitarea vinului în condiții optime? Citiți în continuare pentru a afla mai multe despre aceste aparate și despre avantajele pe care le oferă. De asemenea, puteți vizualiza gama noastră de vitrine aici.

 

Să presupunem că sunteți un pasionat de vinuri și că investiți o mare parte din banii și timpul dumneavoastră prețios în alegerea vinurilor de cea mai bună calitate. Nu ați fi mai liniștit să știți că vinurile foarte apreciate de dumneavoastră sunt păstrate în condiții optime? Depozitarea necorespunzătoare poate strica vinurile fine – în plus, vă poate costa mulți bani și poate fi extrem de frustrant. Asigurarea celor mai bune condiții posibile pentru depozitarea vinurilor – condiții în care aroma și savoarea sa se pot dezvălui pe deplin – implică îmbinarea a trei factori esențiali: temperatura corectă, calitatea optimă a aerului și protecția împotriva luminii UV.

Casele noastre moderne au continuat să se dezvolte, însă, de obicei, nu există niciun loc care să aibă condițiile climatice potrivite pentru o cramă. Zonele de depozitare din locuințele construite recent sunt în general prea calde și prea uscate pentru a depozita vinul în siguranță pe termen lung. Depozitarea vinului la o temperatură prea ridicată îi este dăunătoare acestuia: atunci când temperatura unui vin este prea mare, energia cinetică a moleculelor sale crește și acest lucru accelerează procesul de maturare, ceea ce crește probabilitatea ca vinul să se strice.

Ca regulă generală, se recomandă o temperatură între +10°C și +12°C pentru depozitarea pe termen lung și numai vitrinele pentru depozitarea vinului pot garanta o temperatură fără compromisuri. Menținând o temperatură uniformă, constantă și un climat optimizat, vitrinele pentru depozitarea vinurilor oferă cele mai bune condiții pentru depozitarea acestora în mod optim timp de ani de zile. Acestea permit vinurilor să se dezvolte și să-și atingă întregul potențial în ceea ce privește gustul și savoarea deplină. Practic, cu cât un vin este depozitat într-un spațiu mai rece, cu atât „ciclul său de viață” sau drumul spre maturare se lungesc. Aici se aplică regula „Van’t Hoff”: aceasta spune că, printr-o creștere în temperatură de +10°C, viteza de reacție biochimică se dublează sau chiar triplează – deci vă puteți face o idee despre modul în care temperatura afectează vinurile. Acum, să trecem la subiect: ce tip de vitrină pentru depozitarea vinurilor vi s-ar potrivi cel mai bine …

Ce este o vitrină pentru depozitarea vinului?

Când este depozitat corespunzător, vinul îmbuteliat continuă să-și dezvolte aroma și savoarea naturală, vinul devenind mai profund și mai complex pe măsură ce procesul de maturare avansează. Depozitarea optimă pe termen lung a vinului implică două lucruri: un vin de bună calitate la origine și condiții adecvate de depozitare. Vitrinele pentru depozitarea vinului Liebherr creează condiții similare cu cele ale unei crame, care sunt perfecte pentru maturarea în sticlă. O temperatură constantă predomină în întregul compartiment interior, făcând ca vitrinele pentru depozitarea vinului să fie alegerea cea mai bună pentru depozitarea pe termen lung și pentru maturarea vinurilor. La Liebherr, oferim două game: GrandCru și Vinothek.

Vitrinele pentru depozitarea vinului GrandCru de la Liebherr

Vitrinele pentru depozitarea vinului GrandCru au o multitudine de caracteristici de înaltă calitate și, cu o varietate de modele oferite, puteți alege aparatul care se potrivește cerințelor dumneavoastră specifice și se potrivește spațiului pe care îl aveți la dispoziție. Cel mai mare model al nostru, WKt 5552, are o capacitate de depozitare de 253 de sticle de Bordeaux, în timp ce WKes 653 depozitează până la 12 sticle de Bordeaux și se poate încadra cu ușurință într-un spațiu mic. O temperatură constantă între +5°C și +20°C se menține în întreg compartimentul interior, și aceasta poate fi configurată după cum este necesar.

Vitrine pentru depozitarea vinurilor Vinothek de la Liebherr

Vitrinele pentru depozitarea vinului Vinothek oferă o mulțime de caracteristici utile și sunt disponibile în diferite dimensiuni. Capacitatea lor de depozitare variază de la 200 de sticle de Bordeaux (400 litri volum net), cu WKb 4212 (ilustrată mai jos), la 66 de sticle de Bordeaux (128 litri volum net), cu WKb 1812. Din nou, o temperatură constantă între +5°C până la +20° C se menține în întregul compartiment interior, și aceasta poate fi configurată după cum este necesar.

 

Ce este o vitrină pentru vinuri cu zone de temperatură?

Aroma unui vin se dezvăluie complet atunci când este servit la temperatura corectă. Această temperatură variază în funcție de tipul de vin și, de asemenea, în funcție de gustul personal, de perioada anului și dacă este servit ca însoțitor al mâncării. Regula de bază este ca vinurile roșii să fie servite puțin mai calde decât vinurile albe, dar nu la temperatura camerei. Aroma și savoarea vinurilor spumante și a șampaniilor se disting cel mai bine atunci când sunt bine răcite. O vitrină pentru vinuri cu zone de temperatură Liebherr oferă posibilitatea de a avea atât o sticlă rece de șampanie gata de a fi deschisă, cât și o sticlă grozavă de vin roșu la temperatura ideală de servire, gata să întâmpine oaspeții surpriză. Liebherr oferă două game de vitrine pentru vinuri cu zone de temperatură: Vinidor și Vinothek.

Vitrine pentru vinuri cu zone de temperatură Vinidor de la Liebherr

Aparatele Vinidor au două sau trei zone de răcire pentru vin care pot fi configurate individual între +5°C și +20°C, la o temperatură exactă. Aceasta înseamnă că aparatele Vinidor oferă cea mai mare versatilitate în ceea ce privește depozitarea. O vitrină Vinidor permite ca, în același timp, să fie depozitat vin roșu, vin alb și șampanie, fiecare la temperatura optimă de servire. Dacă este necesar, vitrinele pentru vinuri din gama Vinidor pot fi, de asemenea, configurate pentru a crea condițiile climatice ideale pentru depozitarea vinului pe termen lung. Aflați mai multe și vedeți vitrinele pentru vinuri cu zone de temperatură Liebherr aici.

Vitrine pentru vinuri cu zone de temperatură Vinothek de la Liebherr

Vitrinele pentru vinuri cu zone de temperatură Vinothek au o tehnologie specializată care produce niveluri de temperatură stratificate în interiorul aparatului. De exemplu, în zona superioară, vinurile roșii pot fi păstrate la +18°C. Zona inferioară este potrivită în special pentru depozitarea vinurilor spumante sau a șampaniilor la o temperatură de servire de +5°C. În același timp, secțiunea din mijloc este ideală pentru depozitarea vinului alb la temperatura de servire. Aflați mai multe despre vitrinele pentru vinuri cu zone de temperatură Liebherr Vinothek aici.

Caracteristici principale ale vitrinelor pentru vinuri Liebherr:

1.Protecție împotriva luminii UV

Liebherr, Vitrină pentru Vinuri, Vin, Depozitare, GrandCru, Depozitare pentru vinuri, Iluminare, Liebherr, Umiditate, Temperatură, Vibrații, Vinidor, Vinothek, Vin, Vitrină pentru depozitarea vinului, Vitrină pentru vinuri cu zone de temperatură

Razele ultraviolete invizibile (UV) din spectrul luminos provoacă reacții chimice dăunătoare vinurilor – vizual, culoarea vinurilor roșii se estompează, iar vinurile albe capătă o culoare galben-aurie. Cultura vinului francez are o descriere inedită a acestui efect: „goût de lumière” (în traducere, „gustul luminii”) și, pentru a preveni această deteriorare, vinurile sunt adesea îmbuteliate în sticlă colorată (maro sau verde), care absoarbe o mare parte din razele problematice. Cu toate acestea, doar acest lucru nu este suficient pentru a proteja sticlele, cu excepția cazului în care sunt depozitate la întuneric. De aceea, vitrinele pentru vinuri Liebherr au uși din sticlă izolate cu protecție specială împotriva razelor UV. Construcția lor cu vitraj dublu, cu un geam interior din sticlă fumurie și un geam exterior metalizat „low-e”, înseamnă că cea mai mare parte a radiației UV dăunătoare este reflectată. În plus, vitrinele beneficiază de iluminare cu LED-uri, care garantează iluminarea perfectă a interiorului fără expunere la UV, întrucât spectrul de lumină LED nu are conținut UV. LED-urile oferă și un alt avantaj: generează foarte puțină căldură, astfel încât vinurile pot fi luminate pentru perioade lungi de timp, fără a se încălzi.

2. Temperaturi de depozitare ideale asigurate de sisteme de control precise

Temperatura ideală de depozitare pe termen lung pentru toate vinurile se situează între +10°C și +12°C, și este important ca temperatura de depozitare să fie constantă. Liebherr garantează această constanță – chiar și atunci când temperaturile ambientale fluctuează considerabil – prin utilizarea unor sisteme electronice precise de control dotate cu cea mai recentă tehnologie de control al climatului. Modelele noastre Vinidor oferă fie două sau trei zone de răcire pentru vin, astfel încât diferitele tipuri de vin să poată fi păstrate la temperatura lor optimă de servire. Aceste zone de răcire pentru vin cu temperatură exactă pot fi configurate între +5°C și +20°. În același timp, vitrinele pentru vinuri cu zone de temperatură Vinothek asigură niveluri stratificate de temperatură. Zona inferioară, unde predomină cele mai scăzute temperaturi, oferă depozitare optimă pentru vinurile spumante și șampanii, în timp ce vinurile roșii sunt cel mai bine depozitate în regiunea superioară, la o temperatură de aproximativ +18°C. Vinul alb poate fi depozitat în mod corespunzător între acestea două, în regiunea de mijloc.

3. Calitate optimă a aerului și umiditate ideală

Vitrinele pentru vinuri Liebherr au un filtru cu cărbune activat FreshAir încorporat care oferă o calitate optimă a aerului. Acest filtru previne transmiterea mirosurilor din aerul ambiant în compartimentul interior; mirosuri care ar putea dăuna gustului vinului. Aparatele Vinidor, atât independente, cât și încorporabile, au un filtru cu cărbune activat în fiecare zonă de răcire pentru vin. Aparatele din seriile UWT și WT au un filtru cu cărbune activat FreshAir în partiția intermediară, care deservește ambele zone. În plus, menținerea nivelului corect de umiditate joacă un rol crucial în depozitarea cu succes pe termen lung a vinului. Motivul pentru aceasta este că, la un nivel de umiditate mai mic de 50%, pluta naturală începe să se micșoreze. Dacă potrivirea plutei este compromisă, oxigenul poate pătrunde în sticlă și alcoolul începe să se evapore. În acest caz, vinurile vor deveni mai dulci și în cele din urmă se vor strica cu totul. Vitrinele pentru vinuri cu zone de temperatură Vinothek oferă zone de temperatură diferite și prezintă pietre de lavă poroase care permit reglarea umidității după cum este necesar.

4. Protecție împotriva vibrațiilor pentru depozitare optimă

Compresoarele dezvoltate special, cu vibrații extrem de reduse, asigură depozitarea optimă a vinului din vitrinele Liebherr, cu protecție împotriva vibrațiilor. Mai mult, mecanismul de închidere a ușii cu amortizare SoftSystem asigură o utilizare facilă. Ușa vitrinei se închide automat de la un unghi de deschidere de aproximativ 45° grade la modelele independente (de la 30° la modelele încorporabile), iar rafturile robuste din lemn, fabricate manual, asigură o depozitare eficientă. Rafturile din lemn au un finisaj natural netratat, care permite vinurilor să se matureze fără a fi afectate de nicio substanță chimică din vopsea.

La Liebherr, suntem pasionați de vinuri și implicați în dezvoltarea aparatelor inovatoare care să ofere condiții de depozitare optimă pentru vinurile dumneavoastră fine.

 

Dacă aveți orice întrebări cu privire la modul corect de depozitare a vinurilor, vă rugăm să ne contactați! Contactați-ne pe Facebook.