Suntem convinși că prima parte a ideilor pentru meniul de prânz pentru copii v-ați inspirat și sunteți „alimentați“ cu niște idei noi. Continuăm cu partea a doua, unde veți găsi rețete la fel de interesante și utile pentru a-i încânta pe copiii acasă.

Omletă dulce de mei

Este fără rost să menționăm – copii adoră dulciurile, și în acest sens – ce mai bine, decât un prânz dulce. Varietatea mâncărurilor vine cu ceva dulce și foarte energic. Pentru fericirea părinților – chiar sănătos. Meiul este un superaliment de calitate superioară, care deseori este folosit în gătitul mâncărurile sănătoase și delicioase. Atunci când este pregătit în modul corect, reprezintă o desfățare a simțurilor. Omleta de mei, condimentat cu iaurtul și fructele preferate ale copilului va deveni un prânz preferat. Iată cum se prepară și care sunt produse necesare.

 

 

Ingrediente pentru 2 porții:

piure de piersică:2 linguri

iaurt cu vanilie:150 gr

zahăr din trestie:2 lingurițe

ou: 2 buc.

mei:40 gr

piersică: 2 buc.

ulei de floarea soarelui:2 lingurițe

sare:1 ciupire

Cum se pregătește?

Pasul: 1/6

Într-o cratiță, aduceți la fierbere 75 ml de apă. Se adaugă meiul, se amestecă și se reduce imediat temperatura. La temperatura cea mai scăzută posibilă, se fierbe la foc mic, acoperit, timp de 7 minute și, din când în când, se amestecă bine. Se scoate de pe foc și se lasă să se umfle, acoperit, încă 12 minute și apoi se lasă la răcit.

Pasul: 2/6

Bateți ouăle cu zahărul și 1 vârf de sare și apoi amestecați cu meiul răcit.

Pasul: 3/6

Se amestecă iaurtul cu piureul de piersică până la obținerea unui amestec neted.

Pasul: 4/6

Se spală nectarinele, se usucă, se taie pe jumătate și li se îndepărtează pietrele. Tăiați carnea în felii subțiri.

Pasul: 5/6

Încălziți uleiul într-o tigaie și coaceți aluatul de mei la o temperatură moderată, pentru aproximativ 4 minute, până capătă culoarea maro-auriu. Întoarceți și coaceți încă 4-5 minute.

Pasul: 6/6

Serviți omletă de mei cu iaurt cu bucăți/aromă de piersică și felii de piersică.


Burger integral

Copiii încetează să se plângă definitiv când află că pentru prânz vor avea burgeri, dar numai părintele știe ce se află în spatele ei – sănătate! Cum? Rețeta este importantă și noi am pregătit pentru dvs. o idee pentru un burger integral sănătos și extrem de gustos. Carnea o alegeți dvs, dar experții sfătuiesc să diversificați cea de puiul cu cea de curcan. Nu ezitați să implicați copiii în pregătire, aranjarea produselor între pâine este o sarcină preferată care dezvoltă imaginația, cu siguranță este și amuzantă, iar rezultatul este uimitor de gustos.

Ingrediente pentru 4 porții:

ulei de măsline:1 lingură

foi de macriș:1 mână

roșie: 2 buc.

piper negru

șnițel de curcan: 4 buc.

sare

lămâie

avocado: 1 buc.

panini integrale: 4 buc.

Cum se pregătește?

Pasul: 1/7

Tăiați avocado pe jumătate, îndepărtați piatra și separați pulpa de crustă. Strângeți lămâia.

Pasul: 2/7

Zdrobiți fin pulpa de avocado și condimentați cu 2 lingurițe suc de lămâie, sare si piper.

Pasul: 3/7

Clătiți carnea cu apă rece, uscați prin tamponare și apoi condimentați cu sare și piper.

Pasul: 4/7

Încălziți uleiul într-o tigaie și prăjiți șnițelele de curcan în el la foc mediu pe fiecare latură timp de aproximativ 4 minute.

Pasul: 5/7

Între timp, spălați roșiile și tăiați bazele tulpinilor în formă de pană. Tăiați roșiile în felii.

Pasul: 6/7

Tăiați tulpinile groase inferioare ale macrișului. Spălați-l, uscați prin centrifugare și apoi tocați în bucăți mari.

Pasul: 7/7

Tăiați pâinea și ungeți jumătățile de jos cu cremă de avocado. Întindeți pe deasupra șnițelele de pui, câteva felii de roșii și macrișul pe ele și acoperiți cu jumătățile superioare ale pâinii.


 

Aceasta este a doua parte a listei noastre de rețete de gătire acasă pentru prânz  în timp ce suntem #stayhome. Sperăm să găsiți inspirație în aceste feluri de mâncare și să vă bucurați de ele împreună cu familia.

Care este mâncarea preferată în familia dvs?