alimente-in-siguranta-cu-liebherr

Anul acesta Organizația Mondială a Sănătății a pus accent pe siguranța alimentară. Siguranța alimentară este o problemă care atinge viața noastră de zi cu zi, ori de câte ori venim în contact cu produse alimentare, chit că suntem acasă seara la masă sau la cantina locului de muncă. Dar la ce trebuie să acordăm o atenție deosebită atunci când vine vorba de depozitarea alimentelor în condiții de siguranță? Poate că sunteți familiarizați cu acest tip de situație: v-ați petrecut toată ziua sperând la salata fresh ce vă așteaptă acasă ca să descoperiți cu supărare că nu mai este nici fresh, nici comestibilă, legumele fiind umede și ofilite. Ce dezamăgire, nu?

 

De ce alimentele se strică în felul acesta? Vina revine – printre altele – microorganismelor, cum ar fi bacteriile, drojdia și mucegaiului. Acestea, de obicei, își găsesc drumul lor pe produsele alimentare din surse exterioare, după care se multifică rapid pe toată suprafața alimentului. Deoarece multiplicarea bacteriilor este încetinită și chiar oprită la temperaturi reci, este bine ca alimentele perisabile să fie ținute în frigider până la consumul sau pregătirea lor în cadrul unei mese.

Deci, gândindu-ne la povestea tristei salate, realizăm că acea salată ar fi rămas fresh până la 5 zile depozitată în frigider sau chiar până l a 13 zile într-un compartiment BioFresh de la Liebherr.

Organizația Mondială a Sănătății a prezentat cinci recomandări cheie când vine vorba de alimente, manipularea alimentelor și depozitarea lor:

  1. Păstrați curățenia
  2. Depozitați alimentele crude și cele fierte separat
  3. Încălziți bine alimentele
  4. Depozitați produsele alimentare în condiții de siguranță
  5. Folosiți apă caldă și ingrediente crude în prepararea alimentelor.

Bineînțeles, ca specialiști în refrigerare și congelare, Liebherr s-a angajat în a respecta a patra recomandare. Frigiderele și congelatoarele Liebherr au o întreagă serie de caracteristici pentru a se asigura că alimentele sunt mereu depozitate în condiții ideale, pentru a fi păstrate proaspete mai mult timp.

Setări precise de temperatură

Aparatele cu touch livrează temperaturi constante în toată zona de refrigerare. Nu doar că alimentele sunt răcite ușor și păstrate la o temperatură constantă, ci și prospețimea lor este îndelungată.

Configurarea flexibilă a interiorului

Aparatele cu conceptul VarioSafe prevăd zone dedicate de depozitare a produselor alimentare mai mici, flacoane sau borcane. Rafturile de depozitare GlassLine sunt incasabile și rezistente la zgârieturi. Acestea sunt foarte ușor de curățat, contribuie la igiena generală a frigiderului și oferă mult spațiu pentru stocarea alimentelor.

Prospețime îndelungată cu DrySafe și HydroSafe

Datorită tehnologiei BioFresh, alimentele rămân proaspete pentru mai mult timp față de un frigider convențional, deoarece sertarele BioFresh creează condițiile ideale. Oferă o temperatură cu puțin peste 0°C, împreună cu un nivel de umiditate adecvat, astfel încât fructele și legumele, carnea, peștele și produsele lactate să își păstreze calitatea și conținutul nutritiv pentru mult timp. Pe scurt: cu o prospețime îndelungată, te bucuri mai mult de alimentele preferate.

Închidere automată

În cauzl în care o ușă a frigiderului rămâne deschisă petnru mai mult timp decât e necesar, se va pierde aerul rece și aerul cald va invada interiorul frigiderului. Se va consuma apoi mai multă energie pentru a restabili gradul potrivit de răcoare. Cu Liebherr aveți SoftSustem integrat, ușile aparatelor frigorifice închizându-se automat de la un unghi de deschidere de 45°, pentru a preveni pătrunderea aerului cald din exterior. Acesta protejează alimentele, menținându-le refrigerate la temperatură constantă, iar aparatul consumă mai puțină energie electrică.

Alarmă pentru ușa deschisă

În cazul în care aparatul nu este echipat cu SoftSystem și în toată agitația cotidiană ați uitat să închideți ușa frigiderului, se va lansa alarma cum că ușa este deschisă. Așa veți putea evita riscul temperaturilor crescute în interior și veți proteja alimentele stocate.

La Liebherr, siguranța alimentară este un angajament și din acest motiv își asumă continuu să dezvolte soluții inovative pentru a menține alimentele proaspete pentru cât mai mult timp posibil.

Dacă v-a plăcut acest articol, abonați-vă la newsletter și fiți la curent cu toate noutățile din Lumea Prospețimii prezentată de Liebherr. Sau, dacă aveți întrebări sau diverse comentarii cu privire la ceea ce ați citit, vă rugăm abordați-ne! Utilizați secțiunea de comentarii de mai jos sau ne găsiți pe Facebook.