Anul 2020 este cu siguranță o provocare și ne pune la încercare să fim inovatori în păstrarea noastră și a psihicului propriu. Vara acestui an nu rămâne în umră cu oportunitățile de vacanță, dar parcă cea mai preferată vacanță în acest an este acasă. După aceste luni grele ne-am dat seama că nu există un loc mai bun decât acasă, iar liniștea în fotoliul preferat nu poate fi comparată cu niciun alt loc.

 

Nu este nevoie să călătoriți mii de kilometri sau să săriți cu parașuta ca să simțiți relaxarea și ceva mai deosebit. Vacanța de acasă ne permite să ne bucurăm de locul nostru într-un fel deosebit. A venit momentul pentru plimbările magice până la pădure și parcurile din apropiere. Este timp pentru tot ceea ce rămânea în urmă în viața de zi cu zi și este atât de aproape.
De asemenea, gradina sau balconul  în sfârsit primesc îngrijirile și atențiile meritate.
Să ne bucurăm! Iar cel mai frumos lucru, că mâncarea noastră poate să ne ajute cu acest lucru! V-am pregătit câteva sfaturi utile, care cu siguranță vă vor ajuta să creați acele vibrații de vară pe care vi le  doriți în propria casă confortabilă și minunată, deorace a fi în vacanța înseamnă a te simți bine.

Turneu mondial acasă

Fiecare destinație de vacanță are propriile sale specialități și delicatese locale. Indiferent dacă este sentimentul Mediteranei sau Caraibelor – prin recrearea mâncărurilor locale și naționale, putem experimenta și aprinde emoțiile de vacanța în casele noastre.

Farfurii speciale,tacâmuri de mâncare, muzică locală, masă decorată tematic și de ce nu un vin bun- înainte de a o abserva, destinația dvs. preferată de vacanță și casa dvs. vor avea multe în comun.

Dacă ați vrea să vizitați, dar încă sunteți acasă, puneți un disc cu muzică italiană.
Mergeți la cumpărături și cumpărați o față de masă în carouri cu pătrațele roșii și prosoape albe. Aprovizionați-vă cu produse tipice italiene, adăugați parmezan, paste, busuioc, vin roșu în coșul de cumpărături … Și acasă, puneți-vă în acțiune și simțiți spiritul italian.

Fructe exotice captivante din întrea ga lume

Este vara, iar fructele au locul lor de onoare în casa dvs! În consecință – dacă nu putem ajunge la fruct, fructul va veni la noi. În țara noastră, fructele exotice sunt oferite aproape tot anul. Fructele au puterea de a crea senzația unei atmosfere tropicale, iar aerul condiționat pare să aducă o adiere de mare. Alegeți ananas, banană, smochine, rodii, kiwi, papaya, physalis, nucă de cocos, maracuja…. Ideile nu se sfârșesc.

Înghețață- cheia fiecărei vacanțe

Ce înseamnă vacanța fără înghețată? Puneți-vă în acțiune cu gusturile preferate acasă. Sarcina este ușoară și rapidă, iar în aceasta puteți implica pe toată familia. Amestecați fructele dvs. preferate cu iaurt natural. Iaurtul cu un conținut mai mare de grăsime  este cel mai bun pentru prepărarea amestecului delicios și cremos, iar gustul – mai intens.
Dacă sunteți fanii ispitelor dulci, în acest amestec puteți adăuga zahăr, care vă va garanta o textură mai moale și mai dulce!  Agitați amestecul din când în când în timp ce îngheață, ca să obțineți rezultatul perfect și festiv. După 2 ore veți avea o înghețată minunată de casă.

Încă un sfat: da

că doriți înghețata dvs. să fie gată și mai repede, folosiți fructe congelate. Lasați fructele să se dezghețe un pic, adăugați iaurtul și după aceea mixați totul. Dezghețarea este importantă ca să se evite supraîncărcarea ble

nderului sau mixerului. Când înghețata este în sfârșit servită, garnisiți cu fructe proaspete și lăsați imaginația dvs de vară la maxim.

Ceva special pentru limonadă și cocktailuri – decorați

Știți, atunci când sunteți în vacanță toți au grijă de plăcerea dvs. Acest lucru trebui să-l obțineți și acasă.  Bucurați-vă de cocktailurile minunate. Amestecați alcoolul după gustul dvs și garnisiți cu un suc proaspăt din fructe preferate și aranjați paharul cu cele mai contrastante decorațiuni. Folosiți rondele de fructe citrice, flori comestibile, bucăți de fructe înfipte pe băț, bucăți de pepene galben în formă de stele, afine, mure, mentă, lavandă sau rozmarin. Decorațiunea inteligentă completează cocktail-urile și contribuie cu abilitate la atmosfera de vacanță.  Gustul și culoarea trebuie să fie într-o armonie.

Aroma libertății

Multe alimente nu numai că au gust bun, dar și miros delicios. Fructele citrice și plantele medicinale conțin asa-numitele uleiuri esentiale. Doar aroma acestor uleiuri poate avea un impact semnificativ asupra bunăstării noastre. De exemplu, depsre uleiurile din fructe citrice se consideră că au un efect de stimulare a stării spirituale. Pe de altă parte, lavanda ajută la relaxarea, în timp ce menta este revigorantă și răcoritoare. Uleiurile esențiale se oferă și într-o formă izolată. Atunci când cumpărați uleiuri aromatice, asigurați-vă că sunt fabricate din ulei esențial 100% pur și provin din creștere organică.

Experiențele aromate plăcute pot fi transferate și pe  balcon, terasă sau pervazul de bucătărie. Aroma plăcută de mare, salvie, tarhon, cimbru, rozmarin sau mentă vă garantează că vă va pune într-o dispoziție festivă și vă va ajuta să vă relaxați.
De asemenea, puteți să împrăștiați restul de coaje de portocală și lămâie de la cockteiuluiri și să vă bucați de efectul creat. Căpșunile proaspete, de asemenea au o aromă puternică și aduc sentimentul de vară acasă.

Sperăm că aceste sfaturi v-au ajutat și țineți minte, că omul se odihnește cel mai bine acolo unde se simte ca acasă! Dacă ați ales nu doar la propriu și figurat să vă simțiți ca acasă, atunci faceți-o și bucurați-vă la maxim, recuperați-vă din stresul zilnic.