Vara se apropie! Este un fapt incontestabil,  dar , nimănui nu îi place să bea bere caldă. Dacă vă aflați într-o drumeție pe munte sau la camping, cum ați putea să vă răcoriți berea, având în vedere că nu există frigider? Natura ne oferă mai multe soluții prin care să vă bucurați de băutura preferată chiar și fără a folosi realizările științei moderne.  Aveți nevoide de  câteva elemente naturale și puțină răbdare.

Metoda vântului

Pentru ca această metodă de răcire să aibă succes, se recomandă ca berea să fie într-o sticlă . Puneți sticla într- o   șosetă  și apoi udați- o , dar după ce ați introdus sticla în ea. Legați de o creangă  într-un loc bine ventilat. Este important să știți că, cu cât vântul este mai puternic, cu atât berea se va răci mai repede. Prin urmare, dacă simțiți un curent bun în jur, puteți profita de ocazie.

Berea va fi gata de consum în 20-30 de minute. Singura problemă ar fi dacă ziua este extrem de caldă și dvs. vă aflați într-un loc unde este liniștit și nu sufla nici măcar un pic de vând. De aceea, planificați-vă bine rutele sau locul dvs. de camping, astfel încât să fiți  într-un  un loc răcoros și bine ventilat.

Metoda apei

Bineînțeles, dacă în jurul dvs. există un râu, un lac sau orice altă sursă de apă, nu ați avea nici-o problemă cu răcirea berii. De aceea, dacă sunteți la un picnic sau  camping lângă apă, profitați la maxim. Această metodă este la fel de eficientă atât pentru sticlele de sticlă, cât și pentru cutii de metal. Totuși, un lucru obligatoriu este de a pune fiecare bere într-o șosetă . Acest lucru va ajuta la accelerarea  eliminării  de căldură și nu va trebui să așteptați prea mult pentru a bea o bere rece. Scufundați berea într-un râu sau un lac din apropiere. Asigurați-vă că o fixați bine, astfel încât apa să nu o ia  . În puțin mai mult de 10 minute veți avea o bere rece la îndemână.

Bucurați-vă de experiența de a răci berea   fără frigider!

Metoda înghețării sărate

Aceasta este cea mai rapidă metodă de răcire a berii, dar va funcționa doar dacă aveți la îndemână sare și gheață. Această tehnică este la fel de eficientă atât pentru sticlele de sticlă, cât și pentru cutii de metal. Umpleți un bol sau o găleată cu apă și gheață. Se recomandă ca proporția să fie de 50:50. Apoi se adaugă sarea. În funcție de cantitatea de apă și gheață,  precizați  câtă sare trebuie adăugată. Nu puneți prea multă – la 1 litru de apă/gheață cam câte o mână de sare.

Poate vă întrebați deja de ce este necesară adăugarea sării ? Trucul este că sarea scade și mai mult punctul de înghețare   al apei. Acest lucru înseamnă că apa poate deveni mult mai rece, dar fără a trece în starea de gheață. Puneți sticlele în găleată și agitați apa/gheață  frecvent timp de 5 minute. Agitarea accelerează transferul de căldură din sticlă în conținutul găleții. În doar 5-10 minute veți putea bea bere rece ca gheață.

Metoda de iarnă

Poate vă întrebați  de  denumirea metodei-cum adică iarna în timpul verii. Nu vă lăsați , ca denumirea metodei să vă păcălească. Tehnologia de iarnă nu este la fel de rapidă ca și restul metodelor pe care vi le-am prezentat, dar este singura în cazul în care nu există o sursă de apă în jurul dvs. și  nici nu sunt urme de vânt. Nu vă faceți griji! Doar alegeți un loc umbrit. Este bine, ca solul să fie umed. Dacă nu, udați-l puțin. Săpați o  groapă  în care să îngropați sticla. Cu cât este mai adâncă , cu atât berea va fi mai rece. Într-adevăr, va dura ceva mai mult să se răcească, dar în timp ce berea se răcește, puteți folosi timpul pentru divertisment în aer liber. Aprindeți un foc, pregătiți grătarul și în timp ce masa este gata, berea va fi suficient de rece pentru a ridica paharele.

Metoda ziarului

Ați luat cumva un ziar cu dvs.? Dacă da, atunci există speranța  să beți o bere rece . Rupeți ziarul în fâșii lungi. Udați-le. Înfășurați sticla de bere cu ele .Lăsați apa să se evapore din hârtie și berea va fi gata de băut. Durează, la fel, aproximativ 30 de minute. Berea nu va fi rece ca gheață, dar va fi plăcută s-o   consumați.

Sperăm că aceste sfaturi vă vor ajuta și niciodată nu veți bea bere caldă.  Dvs.  aveți o tactică bine stabilită pentru răcirea berii fără frigider?  Scrieți-ne  în discuție pentru a   putem îmbogăți setul de tehnici. Și la final – Noroc!