Atâta timp cât omul nu simte spiritul Crăciunului, nu există niciun Crăciun. Fără acest sentiment unic de căldură și ambianță plăcută, totul în jurul nostru este ca un display pe care se proiectează ghirlande artificiale, lumini strălucitoare și decorațiuni pompoase. Fără pomul de Crăciun, acest spirit cu greu poate fi simțit. Fără căldura focului, acest spirit cu greu poate fi înțeles. Iar fără turtele dulci de Crăciun, această trăire nu poate fi nici măcar gustată. Căldura care vine din inimile oamenilor va reflecta spiritul Crăciunului atât de așteptat. Iar în acest demers, tradiționalele turte dulci de Crăciun cu care să împodobim bradul ar fi un element minunat în întreaga atmosferă de Crăciun…

 

Decorațiune pentru pomul de Crăciun, care să poată fi mâncată – cine nu se gândește la așa ceva? Împreună cu globurile de Crăciun roșii și aurii, turtele dulci transformă orice brad într-un pom de Crăciun splendid, nostalgic, emanând confortul plăcut al casei. Iată de ce avem nevoie:

250 g miere lichidă

100 g zahăr brun

1 pachețel vanilie

1 ou

2 linguri de rom

250 g făină de grâu tip 1050

250 g făină de secară tip 1050

un pic de sare, 1 pachețel praf de copt

1 lingură pudră de scorțișoară

câte un pic de nucșoară răzuită și de pudră de cuișoare

1 linguriță coajă de lămâie răzuită

5 linguri de frișcă

cireșe pentru decor

migdale curățate

batoane colorate de zahăr

Cum să le pregătim?

La început, amestecați zahărul și mierea, apoi adăugați oul, frișca, toate aromele și condimentele, iar la final adăugați făina, puțin câte puțin. Cu multă plăcere festivă, amestecați produsele, după care întindeți foi cu grosimea de aproximativ 1 cm. Alegeți formele preferate și decupați aluatul cu acestea – steluțe, brăduți, ursuleți, ce doriți.

Înainte de a introduce tava cu dulciuri în cuptor, faceți găuri în partea de sus la fiecare, pentru a putea apoi să introduceți ața. După ce sunt coapte, trebuie lăsate la răcit și puteți introduce un fir pentru a le decora cu motivele preferate și să agățați turta dulce în brad.