PantherMedia 1844777

Frigiderele Liebherr dotate cu IceMaker sunt automat o sursă de cuburi de gheață, ca să te bucuri de băuturi răcoritoare cu gheață oricând vrei tu. Dar ce fel de tehnologie îți dă posibilitatea să te bucuri de băuturile răcorite cu cuburi de gheață?

Poți să-ți imaginezi că ești în situația asta? E o zi fierbinte de vară și stai în grădină, sau pe terasă, cu un pahar cu suc rece sau energizant în mână și te gândești să duci lucrurile la următorul nivel prin adăugarea a ceva extra…câteva cuburi de gheață! Momentul ală când cuburile de gheață lovesc băutura ta…trosnind încet, înainte să se dizolve… Fericire totală! Exact de ce aveai nevoie; pentru că acest lucru face parte din farmecele verii – băuturile trebuie să conțină obligatoriu cuburi de gheață! Dar cum crează Liebherr cuburi de gheață? Ce tehnologie stă în spatele acestui proces și de ce sunt cuburile atât de perfecte?

Geometria cubului de gheață

Geometria cubului de gheață

Bineînțeles, în primă fază, apa trebuie să-și schimbe starea din lichidă în solidă, pentru a crea gheață sau cuburi de gheață. În aparatele Liebherr, cuburile de gheață finisate sunt făcute cam din 9 ml de apă, ce corespunde unei greutăți de 9 grame fiecare. Înainte ca apa să fie transformată în gheață, trebuie adusă în aparat, acest lucru realizându-se prin unul din aceste două moduri: aparatul are o conexiune la apă curentă, fie are un rezervor de apă. Vom reveni asupra acestui aspect mai târziu, acum să analizăm procedeul de producție a cuburilor de gheață. Tava din plastic pentru cuburi este umplută automat cu apă printr-un sistem electronic ce operează în interiorul aparatelor dotate cu IceMaker și IceCenter. În funcție de tipul de alimentare cu apă, fie o pompă (rezervor de apă) sau o valvă (alimentare directă la apă) este activată pentru o perioadă specifică de timp pentru a umple tava cu apă.

Un senzor sub tava cu cuburi de gheață detectează când apa este suficient de înghețată și începe procesul automat de eliberare a cuburilor. Pentru a face acest lucru, tava este rotită și când ajunge la un anumit ”unghi de răsucire”, partea din spate a tăvii se oprește din mișcare, în timp ce partea din față continuă să se rotească cu încă 20°, lucru ce permite eliberarea cuburilor – echivalentul procesului manual de răsucire a unei tăvi în așa fel încât cuburile să fie eliberate. De aici am luat și denumirea de: TwistTray. Spre deosebire de alte modele ai altor  producători, cuburile de gheață nu sunt dezghețate puțin pentru a le ușura eliberarea, iar cuburile de gheață de la Liebherr nu se lipesc niciodată unul de celălalt în tava de depozitare – contribuind astfel la forma lor perfectă.

Aparatele dotate cu IceMaker – conectate direct la apă sau la rezervor de apă?

Aparatele Liebherr dotate cu IceMaker: Disponibile cu rezervor de apă sau cu conexiune directă

Aparatele Liebherr dotate cu IceMaker: Disponibile cu rezervor de apă sau cu conexiune directă

După cum am menționat mai sus, când alegi un frigider Liebherr dotat cu IceMaker, poți să alegi între unul cu o conexiune directă la apă curentă sau unul cu rezervor de apă. Diferența principală este că la cel cu rezervor trebuie să completezi cu apă din când în când, dar rezervorul cu o capacitate  de 1.2 litri vine cu o soluție inovatoare, dacă apa este de calitate proastă sau dacă nu există sursă de apă. Se poate îndepărta cu ușurință pentru umplere. IceMaker-ul conectat la apă va asigura în orice moment o sursă continuă de cuburi de gheață de calitate înaltă. În funcție de model, IceMaker-ul produce pînă la 0.8 kg/24 h la modelele built-in, de 60 cm lățime și 1.0 kg/24 h, la aparatele de 75 cm lățime. Toate modelele ce au conexiune directă au un recipient pentru cuburi de gheață ce poate ține până la 1.5 kilograme. Aparatele conectate direct sunt dotate cu o intrare cu filet de de ¾”, un furtun de conectare de 1.5 m, și dacă este necesar, un furtun flexibil de 3 m poate fi comandat de la echipa de service Liebherr.

Următoarele aparate Liebherr sunt dotate cu un IceMaker cu conexiune directă:

 • CBNPes 5167
 • CBNPes 3967
 • SBSes 7165
 • SBSes 7353
 • CBNes 6256
 • SBS 70I4
 • ICBN 3366
 • ECBN 5066

Următoarele aparate sunt dotate cu rezervor de apă:

 • CBNPes 3976
 • ICN 3366
 • CNesf 5123

Apropo, Liebherr produce sisteme automate pentru cuburi de gheață încă din 2003. Aparatele dotate cu IceMaker produc cuburi de gheață aproape conice, datorită faptului că această formă este mai ușor de eliberat din tavă când cuburile sunt înghețate. Zece cuburi de gheață sau ”conuri de gheață” sunt făcute în același timp și dacă este nevoie, se pot face cuburi de gheață noi la fiecare două ore, grație ”procesului de producție” automat și rapid. În plus, rata producției de cuburi de gheață poate fi crescută cu aproximativ 50% prin apăsarea butonului SuperFrost.

Ahhh că am uitat…..nu toate cuburile de gheață sunt făcute din gheață…! În ziua de azi nu mai există nimic ce nu se poate găsi în lumea digitală…inclusiv ”cuburi de gheață digitale” – ce vin printr-o aplicație de la Liebherr! Poți downloada această aplicație  pe smartphone-ul tău gratuit, oricând și unde vrei!

Downloadează aici!

Ai întrebări sau comentarii despre această postare? Scrie-ne! Folosește funcția de comentariu de mai jos sau vino pe Facebook!