Proaspătul designer Michael Schluetter, co-fondator al bucătăriilor europene SCHWARZMANN, situat în West Palm Beach, Florida, ne vorbește despre viitorul designului bucătăriilor. Acest revelator set de întrebări și răspunsuri explorează tendințele în designul bucătăriilor și rolul important pe care îl joacă electrocasnicele în procesul de proiectare.

viitorul-designului-debucatarie

 

FreshMagazine: Bună Michael! Cum s-a schimbat designul bucătăriei în ultimul deceniu?

 

Michael: Am văzut o schimbare drastică în Statele Unite față de utilizarea materialelor simple și curate, cu mai puține elemente decorative. Evoluția designului internațional este adesea influențată de designul orașului urban și de utilizarea materiilor prime în interiorul casei, cum ar fi betonul și lemnul masiv netratat sau chiar refăcut.

O abordare mai naturală creează o bucătărie mult mai ecologică, care este poate mai puțin șic, dar mai armonioasă și mai liniștitoare pentru ochi. De asemenea, am văzut multe mașini de spălat vase, frigidere și congelatoare ascunse în spatele acestor materiale naturale.

viitorul-designului-de-bucatarie-1

FreshMagazine: Bucătăriile „conectate la tehnologie” sunt indispensabile în casele moderne de astăzi?

 

Michael: Depinde de modul în care gestionați nevoile de alimentare și de depozitare. Necesitatea poate fi dependentă de faptul că proprietarii de case sunt dispuși să-și împărtășească obiceiurile de gătit și să încerce noi modalități de pregătire a meselor și de gestionare a obiceiurilor lor de cumpărături.

Conectarea mai multor elemente între ele – cum ar fi topurile de gătit cu cuptoarele, aduce automat un control practic ce se poate regla fără probleme dacă apar schimbări în timpul gătitului.

Acum putem monitoriza dacă frigiderul este închis sau dacă trebuie să schimbăm temperatura în compartimentul pentru alimente pentru a le menține în siguranță. Aceste aspecte sunt extrem de importante pentru vitrinele de vin, de exemplu.

FreshMagazine: Care sunt cele mai importante 3 caracteristici atunci când recomandați un frigider?

Michael: Luăm în considerare trei aspecte importante:

1. Ce dimensiune necesită cu adevărat pentru nevoile lor de depozitare a alimentelor și băuturilor?

2. Ce procent din spațiu doresc să dedice spațiului de congelare?

3. Forma, designul și funcția frigiderului completează materialele și aspectul complet al bucătăriei?

FreshMagazine: Michael, îți mulțumim pentru timpul acordat!