Odată cu răcirea vremii, focarele de gripă și răceală devin mult mai răspândite, deci ce puteți face pentru a vă opune acestor viruși? În articolul de astăzi vă vom prezenta câteva alimente bogate în vitamin ce sunt ușor de găsit pe timpul iernii și care vă pot ajuta să rămâneți perfect sănătoși!
Probabil sunteți familiarizați cu acest scenariu: ajungeți la birou dimineața devreme și găsiți oameni care tușesc, respiră greu și vă privesc cu ochi îngreunați de oboseală. Sună clopoțelul în mintea voastră: Este timpul să luați măsuri și să stimulați sistemul imunitar cu alimentele potrivite. Există anumite fructe și legume pe parcursul lunilor de iarnă ce vă pot ajuta să rămâneți sănătos prin activarea metabolismului, oferind un stimulent pentru vitamine sau chiar calmându-vă stresul și nervii. Găsiți mai jos lista noastră de alimente de sezon de top care ar trebui să fie mereu pe lista de cumpărături în zilele reci ale iernii:
Scorțonera (tradițional: „Barba caprei”)
Scorțonera (barba caprei) are un conținut foarte redus de calorii și foarte mare de nutrienți, vitamine și minerale, făcând-o una dintre cele mai potrivite legume pentru sănătatea dumneavoastră pe timpul iernii. Se curăță coaja, după care se pune la fiert. Scorțonera (barba caprei) se servește în mod clasic cu un sos olandez (Hollandaise) și șuncă, asemănător cu sparanghelul. Odată fiartă, poate fi servită și în salată, ca garnitură sau simplă cu sare. Depozitată în frigider, scorțonera (barba caprei) va rămâne proaspătă până la 55 de zile, iar această perioadă poate fi extinsă până la 110 zile cu ajutorul tehnologiei BioFresh de la Liebherr.
Varza de Bruxelles
Varza de Bruxelles este o altă legumă de sezon cu multe vitamine, inclusiv vitaminele C, E și K, precum și minerale de mangan sau zinc. Varza se pregătește prin îndepărtarea frunzelor exterioare, tăierea tulpinilor și apoi spălarea lor în apă sărată. Durata ideală de gătire este de 5-7 minute și, în funcție de gustul dumneavoastră, pot fi servite ca o garnitură pentru carne sau pește și, aparent, au un gust minunat în combinație cu varza roșie! Varza se păstrează proaspătă în frigider timp de până la 11 zile într-un compartiment tradițional pentru fructe și legume și până la 20 zile într-un compartiment BioFresh de la Liebherr.
Salată de câmp (salata mielului sau fetica)
Salata de câmp este o salată clasică. Frunzele gustoase sunt pline de vitamine, fier, fluor și de uleiuri esențiale liniștitoare pentru stomac. Având în vedere că salata de câmp crește în sol nisipos, ea trebiue să fie spălată foarte bine înainte de a fi mâncată. Indiferent dacă este servită singură sau în combinație cu alte tipuri de salată verde, salata de câmp adaugă mereu valoare unui vas. Odată achiziționată, salata de câmp trebuie să fie înghețată pentru a o menține proaspătă și poate fi depozitată timp de până la 19 zile într-un compartiment BioFresh de la Liebherr.
Sfecla roșie
Deși sfecla roșie este disponibilă e tot parcursul anului, ea este considerată de cele mai multe ori o legumă tipică iernii. Fie că serviți sfecla simplă într-o farfurie sau într-o salată, ea oferă elemente nutritive importante, cum ar fi fierul și acidul folic. Culoarea sa naturală, betanina, este uneori utilizată pentru colorarea altor produse alimentare. Când este refrigerată, sfecla roșie poate fi păstrată timp de până la 6 zile, dar într-un compartiment BioFresh de la Liebherr va rămâne proaspătă timp de până la 18 zile.
Merele
Există un motiv foarte bine întemeiat pentru care a apărut zicala: „Un măr pe zi ține doctorul departe”, pentru că, prin gama largă de minerale și vitamine esențiale, merele vă vor ajuta să vă protejați împotriva bolilor cardiovasculare și să vă întăriți sistemul imunitar. Deși sunt disponibile pe tot parcursul anului, merele devin deosebit de populare iarna, iar dacă sunt amestecate cu alte fructe într-o salată sau sunt gătite într-o rețetă delicioasă, ele sunt mereu o opțiune sănătoasă. Merele pot fi păstrate timp de până la 50 de zile într-un frigider convențional și până la 80 de zile într-un compartiment BioFresh de la Liebherr.
Bineînțeles, o dietă sănătoasă echilibrată nu ne va garanta lipsa virușilor în organismul nostru. Alte lucruri precum exercițiile regulate, aerul proaspăt, somnul suficient și spălarea în mod regulat a mâinilor sunt la fel de importante pentru sănătate ca și vitaminele sau o dietă hrănitoare. Ca întotdeauna, cea mai bună abordare este să încercați măcar câte puțin din fiecare aliment prezentat mai sus și să vă ajutați corpul să lupte împotriva virușilor nedoriți.
Ce mâncăruri gătiți în această perioadă a anului? Ne-ar plăcea să vă auzim sfaturile și ideile pentru a evita gripa și răceala. Utilizați funcția de comentarii de mai jos sau începeți o discuție pe paginile noastre de Facebook și Instagram.