În aceste zile, arhitecții și constructorii proiectează locuințe frumoase, ideale pentru a locui toată viața în ele, dar și pregătite pentru primirea oaspeților sau a viitorilor cumpărători.
Proiectanții numesc această „vizitabilitate” o mișcare pentru a schimba practicile din construcție, astfel încât toate casele noi să ofere caracteristici specifice, care să faciliteze locuirea persoanelor cu toate nevoile de mobilitate și acces.

Acest design universal facilitează locuirea tuturor în casă, de la copii mici până la adulți.

Acestea sunt recomandările noastre pentru bucătărie:

  • Asigurați spații deschise pe lângă baza dulapurilor pentru accesul scaunelor cu rotile.
  • Instalați electrocasnicele la un nivel accesibil.
  • Montați blaturi cu înălțime variabilă și includeți plăci extractabile care se pot fixa pentru a fi utilizate ca spațiu suplimentar.
  • Instalați robinete în partea dreaptă sau stângă a chiuvetei, și nu în spatele acesteia.
  • Alegeți mașini de spălat vase mai accesibile, montate mai sus decât în mod normal sau folosiți compartimente de spălat vase așezate de o parte și de alta a chiuvetei.
  • Selectați suprafețe mate ale blaturilor și electrocasnice cu panouri de control ușor de citit pentru a preveni obosirea ochilor.

 

Având în vedere că toate aparatele frigorifice Liebherr montate sub blat au 32″ înălțime, ele sunt o soluție excelentă pentru instalarea ADA, care necesită ca înălțimea de la podea până la blat să fie de 34”. De asemenea, aparatele Liebherr pot fi utilizate într-un cadru fără mânere, având un mâner încastrat sau un canal J (+2″), pe o înălțime standard de la podea până la blat de 36”.

Este important să observați că, deși frigiderele Liebherr de dimensiuni mari nu sunt conforme cu ADA, unii designeri le aleg pentru că sunt ușor de deschis, datorită mânerelor cu deschidere asistată.

Sperăm că acest articol vă este util. Dacă aveți întrebări, ne găsiți pe canalele noastre de social media!