inghetata-de-casa

Nu aveți nevoie de o mașină de înghețată scumpă pentru a vă bucura de un desert fresh făcut în casă. Rețeta de înghețată pe care v-o prezentăm astăzi este foarte ușor de preparat, e versatilă și necesită doar două ingrediente simple – smântână și lapte condensat îndulcit.

 

5 secrete pentru înghețata de casă:

 1. Smântâna folosită trebuie să fie foarte grasă, minim 30% grăsime, ideal fiind un conținut de 38-40% grăsimi. E cea mai bună alegere deoarece va dubla compoziția în volum și îi va da consistența perfectă.
 2. Folosind un mixer de mână sau un mixer vertical, amestecați crema la viteză medie/mare aproximativ 3 minute, astfel încât să se formeze un vârf moale atunci când ridicați din castron paletele mixerului.
 3. Laptele condensat rece este un ingredient cheie ce nu poate fi înlocuit. Face înghețata mai moale și mai ușor de distribuit. Dacă doriți, puteți utiliza lapte condensat degresat sau cu conținut mai mic de zahăr.
 4. Odată ce ați adăugat laptele condensat, măriți viteza mixerului pentru a face amestecul cu vârf tare atunci când ridicați din castron paletele mixerului. Încercați să nu mixați exagerat de mult în acest punct, altfel crema dumneavoastră se va coagula.
 5. Adăugați puțin extract de vanilie la sfârșit. Alcoolul din extract va reduce punctul de îngheț, fâcând înghețata mai moale, mai cremoasă.

Timp de preparare: aprox. 20 minute

Ingrediente:

 • 450 ml de smântână grasă, rece
 • 400 ml lapte condensat îndulcit (degresat sau clasic), rece
 • 1 linguriță extract de vanilie (opțional)

Cum se prepară:

 • Așezați laptele condensat în frigider pentru a-l răci.
 • Folosind un mixer de mână sau unul vertical, bateți smântâna rece la viteză medie/mare, până se formează vârful moale.
 • Opriți mixerul și turnați laptele condensat rece în compoziție.
 • Măriți viteza mixerului și mixați până când amestecul este gros și se formează vârful tare. Opriți mixerul și amestecați extractul de vanilie (opțional).

Arome de înghețată:

Acum aveți baza de înghețată în care puteți adăuga aromele dorite. Sunt zeci de arome cu care puteți experimenta și bucurați-vă de un rezultat unic, gustos, de casă. În general, se utilizează două cești din baza de înghețată, la care se adaugă amestecuri pentru arome.

Odată ce terminați cu aromele, transferați amestecul într-un recipient etanș și îl lăsați la înghețat cel puțin 6 ore înainte de servire. Înghețata se poate păstra până la 6 săptămâni în congelator.

Idei de arome:

 1. Înghețată cu căpșuni și cheesecake: adăugați în 2 cești bază de înghețată 1 cupă cheesecake și piure de căpșuni.
 2. Înghețată cu mango: amestecați ¼ cană de mango pudră în 2 cești bază de înghețată.
 3. Înghețată de ciocolată: topiți 120 g ciocolată amăruire, după care introduceți puțin din baza de înghețată în ciocolata topită pentru a omogeniza amestecul. Apoi, foarte rapid turnați ciocolata topită în baza de înghețată și amestecați rapid până când se îngroașă ciocolata.
 4. Înghețată cu biscuiți: adăugați cel mult 1 cană de biscuiți Oreo zdrobiți în 2 cești bază de înghețată.

 

Nimic mai potrivit pentru zilele călduroase de vară! Așteptăm sugestiile voastre pentru noi arome sau alte rețete ușoare de înghețată de casă în secțiunea de comentarii sau pe paginile noastre de Facebook și Instagram.